Cool Mom | Sandra Tibbe

Cool Mom | Sandra Tibbe

We laten je regelmatig kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week gunt Sandra Tibbe, girlsmom van 2, ons een kijkje in haar keuken!

Wat kan het toch fijn zijn om eens even bij andere moeders binnen te kijken en te zien hoe zij nu alle ballen boog houden. Onze nieuwste Cool Mom is Sandra - en geen zorgen: ook zij zit wel eens met de handen in het haar! Sandra (37 jaar, directiesecretaresse) vormt met man Ramon en dochters Saar van 5 en Fem van 3 een mooi gezinnetje. 

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Het gevoel dat het leven en welzijn van een kind volledig in jouw handen ligt, doet ontzettend veel met je. Dus ja, het moederschap heeft mij zeker veranderd. Het heeft mij ook een heel stuk zekerder gemaakt en kan beter genieten van de kleine dingen in het leven. Ik kijk anders tegen dingen aan en maak me minder druk om dingen die eigenlijk toch onbelangrijk zijn. Ook kan ik beter prioriteiten stellen leer ik steeds beter mijn grenzen kennen. Eigenlijk heel leerzaam, moeder zijn haha.

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk sinds we kinderen hebben drie dagen in de week. Ik sta ongeveer een uur voordat de meiden wakker worden op zodat ik helemaal 'startklaar' sta om ze aan te kleden, haren te doen en samen te ontbijten. Moet zeggen dat het ook wel eens niet lukt om zelf al helemaal klaar te zijn hoor. En dan is de ochtend best een uitdaging! Mijn man is elke dag voor zes uur de deur uit voor zijn werk dus de ochtenden zijn voor mij alleen. Twee dagen gaan de meisjes naar het kinderdagverblijf en een dag in de week naar mijn ouders, dat werkt prima voor ons. Verder ben ik veel bezig met fotograferen en ga ik geregeld wat leuks doen met vriendinnen. Dat kan een dagje shoppen zijn, naar de bios, of een avondje heerlijk op stap.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Goede afspraken maken met elkaar. Af en toe de tijd voor mezelf nemen of een avond uit eten samen met mijn man. Een aantal keer in de week hardlopen maakt mijn hoofd lekker leeg en ik krijg daar ook weer nieuwe energie van. Tijd doorbrengen als gezin vind ik ook erg belangrijk, kan daar enorm van genieten! Mijn man kwam een tijdje terug met het idee om elke keer als onze oudste een studiedag heeft van school, vrij te nemen van zijn werk zodat we er met zijn vieren een dagje op uit kunnen. Dat hebben we nu een aantal keer gedaan en het is zo leuk, we kijken nu alweer uit naar de volgende studiedag haha. 

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Nou, dat zijn wel wat dingen hoor, houd je vast... Tijd voor mezelf om weer even op te laden, gezelligheid met mijn vriendinnen, humor, regelmatig hardlopen. Maar ook de opa en oma's die regelmatig dingen opvangen zijn echt goud waard. Waar zou ik toch zijn zonder mijn ouders! 

"Lol hebben met elkaar vind ik zo belangrijk. Ik sta regelmatig samen met de kids op de trampoline!"

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Ik vind het erg belangrijk dat de meisjes zich geliefd en gewaardeerd voelen en dat ze weten dat we er altijd voor ze zijn. Tijd met zijn vieren doorbrengen en er op uit, leuke dingen doen, lol hebben met elkaar, dat is zo belangrijk voor ons. Ik sta geregeld samen met de kids op de trampoline of doe mee met een rollenspel. Een op een aandacht vind ik ook erg belangrijk. Als Saar op school zit en ik ben vrij, ga ik vaak wat leuks doen samen met Fem. Koffiedrinken bij de Intratuin of even gezellig de stad in, zo leuk!

Is er iets dat jij lastig vindt aan het opvoeden van kinderen?

Eigenlijk is opvoeden elke dag een uitdaging. Ook ik denk vaak: oké, hoe ga ik dít nu weer oplossen? 

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen maar ook gewoon een leuke vrouw?

Tijd voor jezelf nemen en voor je partner, even dingen doen zonder de kinderen erbij. Je bent er zelf ook nog! En een happy mom betekent happy kids!

Wat inspireert jou?

Muziek, fotografie, leuke gesprekken... zelfs van een ritje van werk naar huis kan ik al inspiratie krijgen! En natuurlijk Pinterest en Instagram, heerlijk om al die mooie plaatjes te bekijken en verhalen erbij te lezen.

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Blijf jezelf en luister naar je gevoel. Je eerste gevoel is vaak juist en laat je vooral niet gek maken door anderen.

Welke moms vind jij zelf cool?

Poeh, dat zijn er nogal wat! Eigenlijk alle moms die ik ken. Allemaal zijn ze op hun eigen manier super cool! Iedereen doet zijn best op zijn eigen manier en dat is goed, toch?! 

Meer zien van deze mama en haar meiden? Volg haar dan op Instagram!

Rosanne Buitendijk

Door

04 augustus 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.