Cool Mom | Dominique Lahou

Cool Mom | Dominique Lahou

We laten je regelmatig kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week Dominique Lahou, Antwerpse moeder van drie.

We kwamen Dominique op het spoor omdat ze regelmatig práchtige foto's deelt op Instagram met de hashtag #minimemagazine. Vinden we leuk! Omdat we wel eens wat meer wilden weten van deze mooie mama legden we haar al onze Cool Mom vragen voor. Dominique woont met vriend Dieter en kindjes Juline (8), Louis (6) en Marie (19 maanden) in Antwerpen. Laat je inspireren!

Hoe heeft het moederschap jou veranderd?

Het heeft mij meer structuur gebracht. Ik was iemand die gemakkelijk kon uitslapen, de dag op een rustig tempo starten... Eerst koffie, dan de rest. Dat van de koffie is gebleven, maar ik moet wel zeggen dat uitslapen er niet meer inzit. Ik besefte pas hoeveel tijd ik had in een dag toen Juline geboren was.

Hoe ziet jouw leven eruit? 

Mijn dag start een uur voor de rest van mijn gezin. Koffie, douchen en dan begint de dag. Iedereen staat op, we ontbijten samen en dan zijn we weg. Eerst naar de crèche, dan naar school en dan naar werk. Ik werk als laborante in de diamantsector, de ene week twee dagen, de andere week drie dagen. En natuurlijk heeft iedereen in huis hobby's en moet het huiswerk en huishouden gedaan worden... dat vraagt wel om wat structuur.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet, qua balans tussen familie, sociaal leven en werk?

Het gaat om afspraken maken binnen je gezin. Ik werk part-time en dat werkt voor ons heel goed. Omdat Dieter meestal pas tegen 7 uur 's avonds thuis komt van het werk, rust het grootste deel van het huishouden op mijn schouders. Op dagen dat ik moet werken zijn de maaltijden wat minder inventief, maar dat is prima. Ons sociale leven is bij benadering niet meer wat het vroeger was. Toch proberen we af te spreken met vrienden en twee keer per jaar doen we een citytripje. Dan brengen we de kinderen naar de grootouders en gaan we met z'n tweetjes een paar dagen weg. Heerlijk!

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Wat ik heel belangrijk vind binnen ons gezin is liefde en respect hebben voor elkaar. Hoe kun je een goede vriend zijn, waar kun je iemand anders mee helpen, dat soort dingen. Elkaars mening en behoeftes respecteren. Ik wil ook dat ze weten dat ze alles kunnen vertellen tegen ons. Zo vraag ik iedere dag wat ze leuk vonden op school, wat ze geleerd hebben, waar ze mee bezig zijn. Ehm.. ik klink nu toch niet te erg als een controlfreak?

"Iedereen heeft wel dagen waarop niet alles even vlot verloopt. Kinderen kunnen zo onvoorspelbaar zijn."

Is er iets dat jij lastig vindt aan het opvoeden van kinderen?

Soms zie ik andere moeders en dan denk ik: hoe doen zij het toch?! Kinderen netjes in de rij. Niemand die ongewenste zakken snoep in de winkelkar gooit... Maar dan bedenk ik mij dat zij ook dagen hebben dat niet alles even vlot verloopt. Kinderen kunnen zo onvoorspelbaar zijn. Wat voor ons nutteloos en onbelangrijk lijkt, kan voor een meisje van 8 een big issue zijn.

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen, maar ook gewoon een leuke vrouw?

Maak tijd voor jezelf, je vrienden en je partner. Er is niks mis met af en toe een beetje me-time nemen en bijvoorbeeld eens een museum bezoeken, samen naar de sauna gaan of een koffietje doen met vriendinnen - terwijl eigenlijk de was en strijk op je liggen te wachten. Tijdens de zomermaanden gaan onze kinderen elke week een nachtje logeren bij de grootouders. Na het werk gaan wij met zijn tweetjes of samen met vrienden gezellig een terrasje doen of een nieuw restaurantje testen. Heerlijk!

Wat inspireert jou?

Ik vind het zo leuk om bij mensen binnen te kijken. Hoe andere mensen leven, wat voor interieur zij hebben, welke (kinder)kleding zij shoppen. Daar gebruik ik vooral magazines, Pinterest en Instagram voor. Ook mooie prentjes van voedsel vind ik verslavend. Ik koop meer dan eens een kookboek gewoon voor de mooie foto's. Vooral de kookboeken van Donna Hay vind ik prachtig. En de gerechten zijn ook nog eens heel lekker en super eenvoudig. Perfecte combinatie!

Wat zijn je tips of adviezen voor andere moms?

Blijf jezelf en kijk niet te veel naar hoe anderen het doen. Je doet het prima. Gelukkige kinderen zijn de beste indicator.

Welke mom vind jij zelf cool?

Instagram is daar de perfecte plek voor, haha. Nog niet zo lang geleden ontdekte ik Eliza van het Belgische blog @ergenstussenin. Ze is mama, blogger en ondernemer. Een lieve mama met prachtige foto's, oog voor detail en volgens mij een kledingkast om jaloers op te worden. 

Meer zien van mama Dominique? Volg haar dan zeker ook op Instagram

Rosanne Buitendijk

Door

14 juli 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.