Droge huid tijdens zwangerschap

Droge huid tijdens zwangerschap

Goed, het is niet zo'n vervelende zwangerschapskwaal als migraine of misselijkheid, maar je kunt er toch flink last van hebben: een extreem droge huid!

Na een week of 6 had ik gelukkig nog helemaal geen last van moeheid of misselijkheid, maar wel van deze zwangerschapskwaal: een hele droge huid. Dit fenomeen kende ik niet van mijn eerste zwangerschap, maar is heel normaal.

Droge huid? goed Smeren en kort douchen

Niet alleen mijn buik was erg droog, wat nog goed te verklaren is door het oprekken van de huid. Ik kon me 's ochtends gek smeren met een vette olie - en dan voelde ik een paar uur later toch mijn benen trekken van de droogte. Die jeuk, aahhh!

Het is niet bepaald een geheim dat je huid verandert onder invloed van zwangerschapshormonen. Naast smeren met milde, voedende verzorgingsproducten (zonder parfum!) kun je nog iets doen om de extreme droogte wat te verminderen: je doucheritueel aanpassen. Vaak en warm douchen droogt je huid uit. Zet de temperatuur dus iets lager en maak er een quicky van!

Mijn favo producten die bij mij goed helpen:

Dr. Leenarts huidolie - via Bol.com - Bodyshop Aloe Vera Body Butter en good old Nivea - via Bol.com.

Enne... bij mij is het nu, inmiddels aanbeland in week 18, al een stuk beter gesteld met de droogte! 

Rosanne Buitendijk

Door

26 juni 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er is al 1 reactie geplaatst

Maria

4 jaar geleden

Ik heb het in mijn gezicht en handen zijn super droog en mijn gezicht jeukt ook heel erg ! 6de week zwanger nu

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.