Cool Mom | Danielle Aarts

Cool Mom | Danielle Aarts

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week Daniëlle Aarts, moeder van Mats en zwanger van de tweede!

Daniëlle Aarts (27) en haar verloofde Jorg zijn trotse ouders van hun zoontje Mats en verwachten inmiddels ook hun tweede kindje (een meisje!). En dat is best spannend, want Mats was een premature baby die met 30+4 weken geboren werd. Daniëlle vertelt over hoe ze die tijd ervaren heeft én hoe het nu gaat. Let's meet this cool mom! 

Je bent nu zwanger van je tweede kindje, gaat alles goed en hoe ervaar jij je 2e zwangerschap?

Alles verloopt tot nu toe erg goed! Met Mats hebben wij een heftige tijd gehad, toen ik 30 weken +4 dagen zwanger was, werd hij plotseling geboren. Na 2 maanden ziekenhuisopname mocht hij eindelijk met ons mee naar huis. Die hele periode na de bevalling die je 'als een roze wolk' zou moeten ervaren is zo anders verlopen. Dit willen we niet nog een keer meemaken. Gelukkig word ik nu goed in de gaten gehouden door het ziekenhuis.

De baby is aan de kleine kant wat het nog spannender maakt. Maar momenteel ben ik ruim 33 weken zwanger dus we zijn over de magische grens van Mats zijn geboorte heen. We hebben op die dag een heerlijk stukje taart gegeten met familie om die mijlpaal te vieren. Elke dag dat ik nu nog zwanger ben, voelt als een cadeautje. Maar toch blijft het dagelijks door mijn hoofd spoken dat het zomaar kan gebeuren. 

''Elke dag dat ik nu nog zwanger ben, voelt als een cadeautje!"

Je eerste kindje werd te vroeg geboren, hoe heb je dat ervaren?

Het is echt een bizarre achtbaan geweest. De dag voor mijn bevalling ben ik nog aan het werk geweest en hebben we 's avonds nog heerlijk gewinkeld. Er was geen vuiltje aan de lucht. 's Nachts kreeg ik lichte kramp maar ik dacht eigenlijk dat het indalingsweeën waren. Ik heb daarom pas in de loop van de ochtend de verloskundige gebeld. Op het moment dat de verloskundige er was, bleek ik al 4 centimeter ontsluiting te hebben. De ambulance werd gebeld en in totale verbijstering reden we de straat al uit. Vanaf dat moment is het heel snel gegaan. Weeënremmers hadden geen effect meer dus ik ging toch echt bevallen die dag. Dat was de boodschap die wij van de gynaecoloog kregen.

Die middag is Mats inderdaad geboren. Met zijn 1755 gram was hij voor een termijn van 30 weken goed op gewicht gelukkig! De eerste paar dagen waren erg spannend, onder andere omdat zijn longen nog niet goed ontwikkeld waren. Terwijl Mats op de IC lag van het AMC, hebben wij op loopafstand mogen logeren in het Ronald McDonald Huis, dit was zo ontzettend fijn! We konden 24/7 per dag naar Mats toe en dit deden we ook zeker. Na 11 dagen werd hij overgeplaatst naar een ziekenhuis bij ons in de buurt. Mijn vriend moest vanaf dat moment ook weer aan het werk, dus toen begon echt het overleven. Elke dag ben ik 3x heen en weer gegaan om in ieder geval de voeding- en verzorgingsmomenten zelf te kunnen doen. De tijd dat hij sliep gebruikte ik om zelf bij te komen. Maar elke dag ging ik zonder mijn kindje naar huis.

Wij als ouders leefden echt van mijlpaal naar mijlpaal. YES! Hij weegt 2500 gram, z'n neussonde mag eruit of hij mag van de couveuse naar een warmtebedje! Dit soort kleine momenten waren echt groots voor ons. Gelukkig hebben wij na 2 maanden een gezond jongetje mee naar huis mogen nemen. En nu merk je helemaal niks meer aan hem! 

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Als ik iets heb geleerd is het wel het loslaten. Vooral het loslaten van vaste schema's/planningen. Ik weet nog zo goed dat ik in het begin zo onzeker werd door het onbekende en het zoeken naar van alles. Ik wilde Mats dolgraag in een vast schema duwen om houvast te hebben, maar dit ging gewoon niet. Hierdoor heb ik de eerste periode met een baby wel als zwaar ervaren hoor. Ons leven stond volledig op zijn kop. Soms was de verantwoordelijkheid ook best beangstigend. Maar gaandeweg hebben wij Mats goed leren kennen en hebben we geleerd om zijn en ons leven op elkaar af te stemmen. En wat voelt dat heerlijk!! 

Hoe ziet jouw leven eruit?

In het dagelijks leven werk ik op een buitenschoolse opvang met kinderen in de leeftijd van groep 1 t/m 8. Ontzettend leuk, gewaardeerd en afwisselend werk. Daarnaast ben ik elke dag wel bezig met fotograferen (oké oké en met shoppen). Een paar jaar geleden heb ik een Instagram-account aangemaakt en sindsdien ben ik verslaafd. Waar ik begon met interieurfoto's hebben Mats en zelfs de baby mijn hele pagina overgenomen. Ik vind het heerlijk om te fotograferen en om bezig te zijn met interieur, kinderen en kleding. Mijn Instagram-account is hier het verzamelpunt voor!

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Ik kan niet zonder de lieve oma's en opa's van Mats. Elke week passen de oma's een dagje op, maar als het eens uitkomt kan hij altijd vaker terecht. Hij heeft het daar heel fijn dus ik laat hem daar met een gerust hart achter. Verder heb ik via Instagram onwijs veel medemama's ontmoet. Hier heb ik dagelijks contact mee, iets waar ik ook niet zonder zou kunnen. Ongegeneerd delen we alles rondom onze kinds, opvoeden, kinderkleding en mom issues. Die herkenning is soms zo fijn!

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Ik vind het belangrijk om echt tijd te hebben met en voor elkaar. Door een drukke baan, sociale contacten en andere dagelijkse bezigheden schiet dit er zo snel bij in. Voor je het weet is het weekend weer voorbij en begint het gewone leven weer. Wij proberen vaak bewust een hele dag vrij te houden in het weekend om met z'n drieën iets leuks te gaan doen. Zo hebben we even alle aandacht voor elkaar. Al is het even een stukje rijden en een ijsje halen, als we maar even samenzijn. Daarnaast vind ik rust en regelmaat heel belangrijk. Hoe druk we het ook hebben, ik zorg er altijd voor dat Mats op tijd zijn eten krijgt en zijn middagslaap gewoon in zijn eigen bedje doet. Ik merk dat dit voor mijn eigen gemoedstoestand en voor Mats het beste werkt, win win dus! 

"Bij elk dingetje moet ik van mezelf zoeken naar 'de oplossing'. Ik heb gewoon graag alles onder controle..."

Is er iets dat jij lastig vindt aan het opvoeden van kinderen?

Ik vind het soms lastig dat er altijd iets nieuws qua opvoeden op je pad komt. Is het ene sprongetje voorbij komt het volgende alweer om de hoek kijken. Bij elk dingetje moet ik van mezelf zoeken naar 'de oplossing'. Toch weer een beetje die controle die ik dan niet lijk te hebben, denk ik. Maar dan kijk ik naar dat vrolijke ondeugende gezichtje en valt alles toch altijd wel mee. 

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen, maar ook vaak genoeg gewoon een leuke vrouw?

Blijf tijd maken voor vrienden en zorg (voor momenten) voor jezelf! Ik vind het erg jammer dat ik minder tijd voor mijn vrienden heb, maar dit hoort er nou eenmaal bij. Daarom vind ik het wel belangrijk om er tijd voor te blijven maken. Daarnaast merk ik dat het mijzelf altijd goed doet om wel gewoon die joggingbroek in de kast te laten liggen en leuke kleding aan te trekken. Ik voel mij dan echt frisser en leuker! 

Wat inspireert jou?

Naast Instagram vind ik het heerlijk om uren te scrollen op Pinterest en om vlogs te bekijken. Ik maak printscreens van alles wat ik leuk vind en sla alles 10x op. Het geheugen van mijn telefoon staat al tijden op springen, maar ik blijk de melding 'uw geheugen zit vol' weg te klikken haha. Foto's verwijderen blijf ik gewoon uitstellen! 

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Geef je over aan de verandering van je leven als je een kindje krijgt. Leer loslaten en beweeg hierin mee zover dit mogelijk is. Uiteindelijk kom je op een punt dat alles voor je gevoel lekker draait, dit gevoel is zo fijn. Een blije mama is een blije baby!

Volg Danielle oftewel @mamavanmats_ ook op Instagram!

 

Sibel Çiplak

Door

30 juni 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.