Beste babyfoon kiezen

De bedenker van de babyfoon ben ik eeuwig dankbaar. Hoe fijn is het om je kindje in de gaten te kunnen houden zonder constant naar zijn of haar kamertje te lopen? Ik vroeg moeders over hun ervaringen met babyfoons.

Waar onze ouders vroeger nog weinig keuze in hadden zijn er nu zoveel babyfoons. Het is bijna niet meer te overzien welke je moet kiezen. Een babyfoon met camera of toch zonder? Een 'app' of juist een fysieke babyfoon? Het maken van een keuze is niet makkelijk. Ik vertel je over handige babyfoons zodat jij lekker wat me-time kunt hebben én je baby met een gerust hart kan blijven volgen. 

Soorten babyfoons

Babyfoons, je googelt erop en je krijgt er direct zo veel te zien. Zo veel dat je je ook afvraagt welke functies zijn echt onmisbaar en wat is fijn om te hebben, maar niet per se een must? 

Babyfoon met geluid

Dit zijn babyfoons waarbij je je baby niet kunt zien maar alleen kunt horen. Vaak hebben deze babyfoons ook de functie om terug te praten tegen de baby. Het horen van jouw stem kan de baby misschien op afstand al kalmeren. Afhankelijk van de babyfoon die je kiest is het ook mogelijk om niet elk geluidje van je baby te horen. Vooral 's nachts kan dit een handige functie zijn als je niet van elk geluidje wakker wilt worden. Als je baby huilt, hoor je dit natuurlijk wel zo goed mogelijk door de babyfoon. 

Babyfoon met camera en geluid

De babyfoons met camera zijn ideaal als je als moeder ook graag wilt zien hoe je baby ligt. Sommige baby's draaien heel veel en kunnen hierdoor verkeerde bewegingen maken. De babyfoons met camera zijn wel wat duurder. 

Ervaringen babyfoons

In onze Mombitious Facebook-groep vroeg ik een aantal moeders naar hen ervaringen. Deze moeders zijn vooral fan van Philips, Alecto en de app Babyfoon 3G. 

Ervaringen babyfoon zonder camera

Uit de reacties van de moeders bleek dat sommigen expres hebben gekozen voor een babyfoon zonder camera. Moeders geven aan dat het in feite gaat om het horen van geluidjes en niet zo zeer om het beeld. 'Ik heb geen zin om met elk zuchtje en kuchje rechtop te zitten', aldus een moeder. De Babyfoon Philips en Babyfoon Alecto zonder camera's vallen goed in de smaak bij deze moeders. De babyfoons werken prima om duidelijk het geluid dat je kleine maakt te horen. 

Ervaringen babyfoon met camera

In tegenstelling tot deze moeders zijn er ook juist moeders die de babyfoon met camera handig vinden. Het hoofddoel blijft natuurlijk het live volgen van de baby en dat vinden ze ideaal. Even spieken hoe de baby erbij ligt, of de speen nog binnen handbereik is bijvoorbeeld. Zij kiezen daarom ook voor een fysieke babyfoon met een camera of downloaden de app 'babyfoon 3G'. 

App babyfoon 3g

Dit is een applicatie die je kunt downloaden in de App store/Playstore. De app heeft veel enthousiaste gebruikers, dit komt mede doordat de app vele malen goedkoper is dan de aanschaf van een babyfoon. Echter moet je wel een 2e 'apparaat' hebben naast je smartphone om de baby te volgen. 

'Wij gebruiken alleen infrarood camera's. In en buitenshuis kunnen we dan via ons extra beveiligd netwerk inloggen' 

Beveiligde verbinding babyfoon

Het is belangrijk dat de verbinding van je babyfoon veilig is en niet gemakkelijk gehackt kan worden. Daarom liever de baby volgen via mobiele data of een extra beveiligd netwerk in plaats van wifi. Woon je in een kinderrijke buurt? Dan kan ook zo zijn dat je andere kindjes kunt horen via de ouderunit. Als je een babyfoon hebt die meerdere kanalen heeft, kun je gemakkelijk overschakelen naar een nieuw kanaal. Let wel op dat het dan nog steeds mogelijk kan zijn dat anderen met jou meeluisteren. Wil je dit absoluut niet? Dan is een beveiligd netwerk, waar alleen jij toegang toe hebt heel handig!

Tips aanschaf babyfoon

  1. Zorg voor voldoende bereik van de babyfoon. Het kan zijn dat je huis dikke vloeren en muren heeft. Dit blokkeert dan het bereik van je babyfoon. 
  2. Heeft de babyfoon een infrarood nachtzichtfunctie? Dit is een functie om je baby in het donker ook goed te zien. 
  3. Is er een terugspreek-functie? Hiermee kun je via de babyfoon tegen de baby praten. 
  4. Is de ouderunit draagbaar? Zo kun je hem gemakkelijk meenemen in de tuin.
  5. Heeft het een batterijindicator? Zo kun je inschatten hoe lang de accu meegaat. 
  6. Kun je hem uitbreiden? Als dit mogelijk is kun je meer camera's aansluiten op 1 monitor. Zo heb je zicht over andere kinderkamers. 
  7. Let op met het kanaal van je babyfoon. Woon je in een 'echte' kinderbuurt? Dan is de kans groot dat je andere kinderen hoort over jouw kanaal. 
 

Ook interessant: slaaptrainers voor peuters

Door

18 mei 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.