Cool Mom | Fabienne de Vries

Cool Mom | Fabienne de Vries

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week Fabienne de Vries, eigenaresse van Toute Media, moeder van Teddy (3 jaar) en stiefmoeder van Lou Lou en James.

Fabienne ken je vast nog wel van TMF en vele andere tv-programma's. Inmiddels is ze 43 en heeft ze het carrière roer helemaal omgegooid. Ze werkt nu als coach presentatievaardigheid en helpt professionals met zakelijke presentaties - en heeft daarnaast vaak nog andere klussen zoals voice-overs inspreken. En dan probeert ze natuurlijk ook nog zoveel mogelijk tijd door te brengen met haar dochtertje Teddy van bijna 3. Met de twee jonge kinderen van haar man die deels ook bij hen wonen is het huisje compleet. Let's meet this mom!

 

Heeft het moederschap je veranderd?

Ik denk het wel... Ik was altijd al netjes en vond een schoon opgeruimd huis heel rustgevend, maar ik ben het nu bijna op het obsessieve af. In het moederschap loop je dagelijks tegen jezelf aan. Iedereen om je heen is een spiegel van jouw eigen gedrag en in hun reactie daarop ligt vaak een leerzaam moment. Ik probeer daar bewust van te zijn, meer dan voorheen. Des te belangrijker om je eigen grenzen te kennen en die aan te geven. Daar ben ik veel sterker en duidelijker in geworden. Ik zie het moederschap en opvoeden daarom ook als een educatief traject en daar word ik heel blij van. Ik vind het leuk om te leren van het leven zelf. Helemaal als je merkt dat dingen met een andere manier van aanpak wel ineens soepel verlopen. Verder ben ik gevoeliger geworden voor wereldnieuws omtrent kinderen en oorlogen, programma's waar ouders hun kinderen wederzien, etc. Ik denk dat het moederschap me het meest veranderd heeft in mijn kwetsbaarheid. Het feit dat je verantwoordelijk bent voor iets dat je zo ultiem dierbaar is maakt je super kwetsbaar. 

''Soms merk ik dat dingen met een andere manier van aanpak wel ineens soepel verlopen. Heerlijk om daarvan te leren!''

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je?

Los van mijn eigen bedrijf Toute Media, waarbinnen ik dus de presentatie trainingen geef, werk ik verder nog 2 dagen per week voor De Boezemvriend, een conceptstore/praktijk in Amsterdam voor moeders. Hier doe ik de sales/marketing, maar ook de workshops en trainingen voor zwangere en pas bevallen mama's coördineer ik. Verder spreek ik radio-en tv-commercials in, doe ik dag voorzitterschappen voor seminars in het land en zijn er regelmatig product lanceringen en persevents waar ik mijn gezicht laat zien. Daarnaast doe ik één avond per week aan line-dance (ja lach me maar uit.. ik vind het heerlijk) en fitness ik twee keer per week. Ik heb 1 à 2 mama dagen doordeweeks waarin ik al mijn aandacht aan Teddy geef en verder probeer ik niet overspannen te raken haha!

HOE REGEL JIJ HET OM TE DOEN WAT JE DOET QUA BALANS TUSSEN WERK, FAMILIE EN SOCIAAL LEVEN?

Door te focussen, schakelen, plannen, organiseren, bellen, goed te communiceren met mijn man, proberen op tijd te gaan slapen (meest lastige!) en flink vooruit te kijken (tip: een familie agenda!). Ik probeer daarop te anticiperen en elke dag als een nieuwe dag te zien en niet te lang blijven hangen in situaties die niet te veranderen zijn. Door in oplossingen en uitdagingen te denken in plaats van te panikeren.... I know makkelijker gezegd dan gedaan, maar oefening baart kunst... schijnt! Momenten voor mijzelf inplannen en daar heel streng in te zijn vind ik ook heel belangrijk. En niet te vergeten... door blijven ademen! Beseffen dat al die anderen ook maar wat doen, het wiel steeds opnieuw moeten uitvinden, er geen school voor moederschap bestaat, dus iedereen voor zichzelf voor het eerst de dingen ervaart en daar een weg in zal moeten vinden. Oh ja en een avondje cocktails met vriendinnen en een flinke huilbui op zijn tijd is ook noodzakelijk voor de balans en onmisbaar!

''Het vinden van een fijne balans vraagt een strakke planning en duidelijke communicatie. Soms best een uitdaging! Ik probeer in oplossingen en uitdagingen te denken in plaats van te panikeren.''

WAT VIND JIJ HEEL BELANGRIJK BINNEN JE GEZIN?

Rust, warmte, veiligheid en harmonie zijn de belangrijkste elementen voor mij. Ik vind mijn rust nog steeds in geordendheid, hoewel het met een (samengesteld) gezin met jonge kinderen al snel chaotisch is. Ik probeer daarom thuis uitsluitend klassieke muziek te draaien. Ik merk dat we daar allemaal rustiger van worden. En soms zetten we keiharde top 40 muziek op en staan we met z'n allen te dansen en te springen in de kamer. Maar ook door het gezellig met elkaar te hebben, lol te trappen en een team met elkaar te vormen. Daarom dus ook regelmatig naar plekken gaan waar zij hun energie kwijt kunnen, inspiratie opdoen of zich creatief kunnen uiten. En ondanks dat dit intensief is, genieten wij keihard mee als we zien dat zij lekker in hun vel zitten, zowel in de ruststand thuis als ook in de uitgelatenheid. 

WAT IS JOUW ULTIEME TIP OM JE NIET ALLEEN MOEDER MAAR OOK GEWOON EEN MOOIE VROUW TE VOELEN?

Door genoeg me-time in te bouwen en daar ook streng voor jezelf in te zijn. Dat stuk moet je echt afbakenen zonder je schuldig te voelen. Mijn ultieme me-moment is mijn jaarlijkse city trip, alleen! Gewoon even een paar dagen helemaal op mezelf zijn, m'n eigen ritme bepalen, doen waar ik zin in heb, eten waar ik zin in heb, shoppen tot ik drop, nagels en haren doen, spa treatment etc. Even écht vrij zijn! Daar laadt mijn batterij heerlijk van op en voel ik me weer helemaal vrouw. Dan kom ik herboren terug in de gezellige drukte van het gezin, wat ik dan ook weer optimaal kan waarderen!

'' Het ultieme me-moment voor mij is een citytrip, he-le-maal alleen! ''

voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit...

In de auto een middagdutje zou doen terwijl ik in de auto blijf wachten tot ze wakker is... pff zonde van mijn tijd, dacht ik altijd. Til zo'n kind toch gewoon naar boven, z'n bed in. Ik zei het nog net niet hardop tegen zo'n moeder die in alle rust een krant zat te lezen! Nou, niet dus, het is een perfect 'ik bel m'n moeder wel even'-moment geworden.. #oeps.

WAT INSPIREERT JOU?

Muziek, het beste medicijn voor de ziel. Kunst, het opent je ogen en je kijk op dingen. Mijn jaarlijkse city trip, de ultieme reset, vooral als ik dus alleen ga. Mijn relatie met Mitch, wie hij is, hoe hij denkt, hoe hij van mij houdt en de groei die wij dagelijks meemaken! Mijn dochter, die mij alles leert over mijn moederrol! En tot slot; vrienden en familie, hetgeen we met elkaar delen in voor- en tegenspoed en hoe wij deze met elkaar overwinnen!

WAT ZIJN JE TIPS EN ADVIEZEN VOOR ANDERE MOMS?

Spreek je uit! Durf te zijn en laat je niet meeslepen in alle rollen die je hebt te vervullen. Houd de regie zelf in handen door je grenzen te kennen en die ook te stellen. Durf hulp te vragen, creëer jouw ultieme me-moment. En tot slot, niet onbelangrijk, blijven ademen! En als die ademhaling te hard gaat, dan snel op een yoga-mat gaan liggen, helpt gegarandeerd!

Welke moms vind jij zelf cool?

Ik ben een grote fan van Chantal Jansen en Georgina Verbaan. Beide hoor ik ze nooit klagen in een interview, terwijl zij toch ook duizendpoten en carrièregerichte vrouwen zijn. Hoe doen zij dat?  

Sibel Çiplak

Door

18 april 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.