MiniMe Loves: 5 te gekke prentenboeken!

MiniMe Loves: 5 te gekke prentenboeken!

Deze prentenboeken zien er prachtig uit en hebben een leuk verhaal. Ze blijven leuk, zelfs als jij ze al 312 keer hebt voorgelezen.

Van prentenboeken kun je er bijna niet genoeg in huis hebben toch? Bij ons thuis mag dochter Lonne elke avond voor het slapen gaan twee boeken uitkiezen die we voorlezen. En heel vaak zijn dat dan een week achter elkaar steeds dezelfde boeken. Zolang het twee van deze boeken zijn, vind ik dat helemaal niet erg. 

MENEER TIJGER WORDT WILD

Over een keurige tijger die het beu is om altijd maar netjes te zijn. En dus wordt hij steeds wilder! Tot zijn vrienden het zat zijn en hem naar de jungle sturen. Daar kan hij wilder dan wild zijn... maar hij mist zijn vrienden wel. Dus keert hij terug en merkt dat hij iedereen toch een beetje heeft geïnspireerd. Ik merk dat de tekeningen en de wilde brullen van de tijger heel erg aansprekend zijn!

WEGGEWAAID

Dit leuke boek zit vol kleine grapjes die alleen jou als ouder zullen opvallen. Hou ik van! Het verhaal gaat over een pinguïn op de Zuidpool die gaat vliegeren. Maar de wind blaast hem weg. Zijn vriendjes proberen hem nog te redden, maar uiteindelijk belanden ze met zijn allen op een warm tropisch eiland. Ze bedenken een plan om weer terug naar huis te gaan, maar nemen daarbij wel ongemerkt een verstekeling mee. Een grappig verhaal met een rijmelement, wat lekker voorleest. 

WELTERUSTEN ALLEMAAL

Een ideaal boek voor het slapen gaan. Dit boek is van dezelfde schrijver van het populaire prentenboek Mama Kwijt, ook een favoriet hier in huis. Hele mooie illustraties en kleuren verzekerd!  Het is een heel simpel verhaal over verschillende dieren die moe zijn en gaan slapen. Alleen kleine beer is niet moe... of toch wel? 

EN NU MIJN BAD UIT

Over olifant Ellie die graag in bad gaat. Ze vraagt jou om te helpen met het maken van golven, door het boek schuin te houden. Er komen allerlei andere dieren bij Ellie in bad die jullie samen het bad uit bonjouren. Een leuk verhaal en doordat het zo lekker interactief is, is deze in no-time favoriet! 

WE HEBBEN EEN HOED

Oké, eigenlijk zijn alle boeken van deze auteur heel erg leuk. Je hebt ook nog Ik wil mijn hoed terug en Deze hoed is niet van mij. Ik heb deze eruit gepikt omdat ik de kleuren het mooist vind. Het verhaal gaat over twee schildpadden die samen een hoed vinden. En dat is een probleem: er is maar één hoed. Hoe moet dat nou? Van mij mogen alle kinderboeken zulke mooie illustraties en vormgeving hebben als dit boek! 

  1. Meneer Tijger wordt wild - €13,95
  2. Weggewaaid! - €13,95
  3. Welterusten allemaal - €13,95
  4. En nu mijn bad uit - €13,95
  5. We hebben een hoed - €13,95

Lees ook: 6 redenen waarom voorlezen erg belangrijk is

Rosanne Buitendijk

Door

23 april 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.