Cool Mom | Mathilde Alders

Cool Mom | Mathilde Alders

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week Mathilde Alders, eigenaar van online shop Moonwalk Teddybear en moeder van 2 schattige kids. (Tobe 3,5 & Bodil 10 maanden)

Tijdens haar tweede zwangerschap raakte Mathilde haar baan kwijt. Natuurlijk is dat even shit maar het was ook het ultieme moment om zelf iets op te zetten! Al is dit met twee kindjes in huis nog best pittig, ze rockt het wel! Zo werd Mathilde niet alleen moeder van Tobe (nu 3,5) en Bodil (nu 10 maanden), maar ook van online shop Moonwalk Teddybear. Let's get to know this mom!

Heeft het Moederschap je veranderd?

Het moederschap heeft mij zeker veranderd. Gek genoeg ben ik alleen maar minder onzeker geworden sinds ik moeder ben. Eigenlijk is het moederschap een aspect waar ik het zekerst over ben op dit moment. Mijn kinderen zorgen er echt voor dat ik het beste uit mezelf haal.

Hoe ziet jouw leven eruit?

Toen ik zwanger was van Bodil ben ik mijn baan kwijtgeraakt waardoor ik nu volledig met Moonwalk Teddybear bezig kan zijn. Daar steek ik dan ook al mijn 'vrije' tijd in. Ik ben afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven en ben sinds mijn afstuderen altijd al voor mezelf bezig geweest. Ik was op zoek naar iets dat ik vanuit huis kon doen en waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. Interieur is altijd al een hobby van mij geweest en toen ik moeder werd van Tobe zijn daar kinderkamers bij gekomen. Voor hem wilde ik een fijn kamertje maken met mooie kleuren en prints. Zo is Moonwalk Teddybear geboren! 

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Dit blijft een moeilijk iets. Zeker omdat beide kindjes nog thuis zijn en nog niet naar school gaan. Ik heb het geluk dat mijn ouders in de buurt wonen en graag op de kindjes passen. Zo is de donderdag opa en oma dag. Maandag gaan ze naar de crèche. Zodat ik deze twee dagen voor mezelf kan werken. Op deze dagen heb ik altijd een hele waslijst met wat er moet gebeuren voor Moonwalk Teddybear, maar helaas vliegen deze dagen altijd voorbij en kan ik maar één of twee punten van de lijst afstrepen. Hierdoor wordt de lijst alleen maar langer en langer en ben ik ook zo goed als iedere avond aan het werk waardoor mijn sociale leven er de laatste tijd nogal bij in schiet..

"Mijn sociale leven schiet er nogal bij in. Het resultaat van een eigen bedrijf en twee kleine kinderen..."

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Ik vind liefde het allerbelangrijkst binnen ons gezin. Het dagelijks zeggen dat ik van ze hou. Het maken van ons eigen ritueeltjes vind ik ook erg leuk. Zo eten we iedere zondag afbak croissants. In het weekend proberen we altijd als gezin iets leuks te doen. Vaak gaan we dan naar buiten, genieten van de natuur. We wonen dichtbij het strand en dit vind ik dan ook een van de fijnste plekken om op te laden. Of het nu zomer of winter is, heerlijk!

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen moeder te voelen, maar ook vaak genoeg gewoon een leuke vrouw?

Misschien een beetje oppervlakkig, maar ik word gelukkig van mooie spulletjes om me heen. Zowel aan mijn lijf als in huis. Dit is dan ook een hobby van me en ik vind het heerlijk om naar mooie spulletjes op zoek te gaan. Nieuw of tweedehands, dat maakt niet uit. 

 

Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit...

Misschien een beetje gek, maar ik kan niets bedenken. Voordat ik moeder werd wist ik al dat de iPad je beste vriend kan zijn op sommige momenten! Natuurlijk zorg ik ervoor dat dit niet de spuigaten uitloopt, maar zo nu en dan zorgt het er echt even voor dat ik kan ontspannen. Voor het wakker worden werkt het ook. Tobe kruipt iedere ochtend bij ons in bed en kijkt dan even naar Netflix op de telefoon, zodat wij kunnen douchen en ons kunnen aankleden. Zo hoeven we niet meteen al de peuterdiscussies aan te gaan in de vroege ochtend. 

Wat inspireert jou?

Woonbladen, mooi vormgegeven boeken, Pinterest en Instagram inspireren mij heel erg. Ik haal mijn inspiratie uit mooie beelden die ik in deze media voorbij zie komen. Vrouwen en mannen die trouw blijven aan zichzelf zijn voor mij ook een grote inspiratiebron!

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Luister naar je gevoel! Probeer niet teveel naar anderen te kijken. Dit is iets wat ik ook continu tegen mezelf moet blijven zeggen. Zodat ik trouw aan mezelf blijf en doe wat ikzelf belangrijk vind. 

''Ik zeg het ook continu tegen mezelf: kijk niet te veel naar anderen, blijf jezelf trouw''

Volg Mathilde ook op Instagram!

 

Sibel Çiplak

Door

31 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.