Cool Mom | Imane Habichi

Cool Mom | Imane Habichi

We laten je regelmatig kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week spreken we met Imane Habichi, moeder van Rayan (4 jaar) en Liam (2 jaar).

Imane Habichi (31) en haar man Elias (33) hebben twee jongens. Een echt jongensgezin! 'Meisjes, die komen straks vanzelf wel over de vloer!', lacht Imane. Ze werkt als docent Ontwikkelingspsychologie en krijgt energie van (kids)fashion en interieur styling. 'Mijn hoofd barst van de ideeën om hier wat mee te gaan doen. Vooral nu ik her en der wordt ingezet om (kinder)kamers te stylen. Ik kijk er naar uit om van mijn hobby, werk te gaan maken!' Let's meet Cool Mom Imane!

HEEFT HET MOEDERSCHAP JE VERANDERD?

Ik heb het gevoel dat het meer mijn (manier van) leven in positieve zin heeft veranderd dan mij als persoon. De kinderen staan centraal in al mijn doen en laten: waar ik voorheen in het diepe durfde te springen, denk ik nu eerst goed na voordat ik belangrijke beslissingen neem of bepaalde keuzes maak. Daarnaast maak ik mij minder snel druk om 'stomme' dingen. Zonde om de tijd te besteden aan negatieve gedachten en patronen, dit is echt verloren tijd! 

HOE ZIET JOUW LEVEN ERUIT? 

Drie dagen in de week sta ik voor een klas vol tieners. Ik geef met plezier les over hetgeen waarvoor ik zelf jaren in de banken heb gezeten: pedagogiek en ontwikkelingspsychologie. Als docent ben je nooit klaar met je werk, dus komt er geregeld wat mee naar huis. Ik heb dan ook bewust voor drie dagen gekozen omdat ik de baby- en peuterjaren van mijn kinderen wil meemaken. In deze periode gaat de ontwikkeling zo hard. Ik besloot het anders te gaan doen en ben van 4 naar 3 dagen gegaan. Best decision ever!

'Het klinkt misschien heel stom, maar een paar jaar geleden toen Rayan voor het eerst een ritje op de fiets maakte met opa en oma, was ik zóóó jaloers! Ik besloot daarom het anders te gaan doen: even wat minder werken.'

HOE REGEL JIJ HET OM TE DOEN WAT JE DOET QUA BALANS TUSSEN WERK, FAMILIE EN SOCIAAL LEVEN?

In mijn vrije tijd houd ik ervan om tijd door te brengen met mijn vriendinnen. Heerlijk de stad in, lekker eten of een film pakken is iets wat we maandelijks een keer doen. Daarnaast verwennen we onszelf elk jaar met een weekendje weg. Deze momenten met mijn vriendinnen, die ik echt als familie zie, zijn erg belangrijk voor mij. Ik haal uit onze momenten samen zoveel positieve energie. En de jongens? Natuurlijk gaat er geen moment voorbij dat ik niet even aan ze denk, maar ik voel mij geen moment schuldig. Een goede mama, is een happy mama toch?

WAAR KUN JIJ ALS MOEDER NIET ZONDER? 

Me-time! Definitly! Niet dat ik de zorg en tijd met de kinderen niet waardeer. Ik geniet net zo veel van de tijd met mijn gezin als de tijd die helemaal voor mijzelf is! Lekker lang badderen zonder dat de kinderen op deuren bonken of er ook bij mogen of gewoon rommelen in huis. Gelukkig gaan de mannen er hier vaak samen op uit, waardoor ik even mijn hoofd leeg kan maken en kan bijtanken. 

 

WAT VIND JIJ HEEL BELANGRIJK BINNEN JE GEZIN?

Het allerbelangrijkste voor mij is dat onze kinderen zich geliefd en gewaardeerd voelen. Liefde zorgt immers voor gelukkige kinderen die opgroeien tot liefdevolle volwassenen. Dat kan door het ze dagelijks te vertellen (wat we ook doen), maar dit bereik je pas als je écht de tijd neemt voor ze, zonder enkele afleidingen. Dus de Iphone gaat met regelmaat de kast in zodat we samen die mega treinbaan in elkaar kunnen zetten. En soms betekent het dat ik gehandboeid door de huiskamer moet rennen omdat ik achterna gezeten word door de politie, haha.

"Ik wil dat mijn kinderen weten en voelen dat wij er altijd voor ze zijn no matter what. Materialen doen er niet toe, maar wie we in ons leven hebben wel!"

IS ER IETS DAT JIJ LASTIG VINDT AAN DE OPVOEDING?

De tweetalige opvoeding. Ik ben ook tweetalig opgevoed, maar spreek beter Nederlands dan Marokkaans. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen om thuis Nederlands te spreken en de Marokkaanse taal aan de opa's en oma's over te laten. Dit lukt niet altijd, het wil wel eens door elkaar lopen, haha. De jongens verstaan Marokkaans, maar kunnen het (nog) niet spreken. Ze kletsen de oren van ons hoofd in het Nederlands, wat natuurlijk ook prima is. Wie weet zijn ze er op oudere leeftijd wel klaar voor!

WAT IS JOUW ULTIEME TIP OM JE NIET ALLEEN MOEDER TE VOELEN, MAAR OOK VAAK GENOEG GEWOON EEN LEUKE VROUW

Daar komt die weer, de magic words: ME-TIME! Maak tijd voor jezelf (en je partner). Je bent écht geen slechte moeder als je optimaal geniet van de momenten zónder de kinderen.

WAT INSPIREERT JOU?

Niet wat, maar wie.. en dat zijn, hoe cliché het ook mag zijn, mijn eigen ouders! Hoe zij de klus hebben geklaard destijds met drie meiden in huis, daar heb ik zoveel respect voor. Mijn ouders zijn in Marokko geboren en hebben daar natuurlijk een hele andere opvoeding gehad dan de gemiddelde Hollander. Ik vind het zo mooi hoe ze ons een beetje van beide hebben meegegeven. Dat wil ik ook voor onze kinderen!

WAT ZIJN JE TIPS/ADVIEZEN VOOR ANDERE MOMS?

We delen allemaal de perfecte plaatjes op social media, omdat we immers trots zijn op de momenten als iets zoals dat we willen. Maar er is niet zoiets als een perfecte opvoeding, gezin, kinderen of huishouden. Onzekerheden, emoties en vragen horen erbij (ook achter de perfecte plaatjes). Er is niets zo onvoorspelbaar als moederschap en dat maakt het soms niet gemakkelijk.. en dat ik ook oké! 

Deze leuke Cool Mom ook volgen op Instagram? Check snel instagram.com/___imane___

Sibel Çiplak

Door

24 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.