Cool Mom | Ilona van Mamoesjka

Cool Mom | Ilona van Mamoesjka

We laten je regelmatig kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week is dat Ilona van Mamoesjka, interieuraddict en blogger voor VT Wonen.

Ilona (33) is een echte jongensmoeder. Met Daniel heeft ze twee zoons: Tycho (12) en Fender (6). Sinds de komst van Tycho is Ilona thuisblijfmoeder, maar ze heeft echt geen last van het 'joggingpakkensyndroom', zo verzekert ze ons. "Mijn hoogtepunten bestaan echt niet uit de folders die elke week weer door op de mat vallen. Als de jongens op school zitten, sta ik juist weer een muur te verven." En die creativiteit valt op! Ze heeft een inspirerend Instagramaccount en blogt sinds kort voor VT Wonen. Tijd om kennis te maken met deze Cool Mom!


Heeft het moederschap je veranderd?

Op mijn 20e werd ik voor het eerst mama. Ik heb absoluut geen spijt van het jonge moederschap en als ik opnieuw mocht kiezen, zou ik het weer precies zo doen. Het heeft me sterk gemaakt. Er zijn periodes geweest waarin het echt even moeilijk ging, zowel financieel en emotioneel. Maar het heeft me de moeder gemaakt die ik nu ben…

"Ik werd jong moeder, maar heb daar absoluut geen spijt van. Ik zou het zo weer doen." 

Hoe ziet jouw leven er uit? Wat doe je?

Ik heb bewust gekozen om thuis voor mijn kinderen te zorgen en ik vind het fantastisch! Ik ben nogal aanwezig in ons gezin. Ik verzin dagelijks nieuwe ideeën en in mijn hoofd heb ik al honderden studies gevolgd en ben ik met tientallen nieuwe hobby’s begonnen. Ik ben onlangs gestart met het bloggen voor VT Wonen en ik ben dagelijks bezig met mijn interieur. Ik schilder graag een muurtje als de kinderen op school zijn en ik wissel veel met allerlei accessoires. Mijn grootste hobby is het maken van interieurfoto’s en daarbij ben ik stiekem verslaafd aan Instagram waarop ik mijn foto’s graag deel.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen familie, werk en sociale contacten?

Het beeld van een thuisblijfmoeder die op de bank zit, soaps kijkt en stofzuigt past echt totaal niet bij mij. De dagen vliegen voorbij! Natuurlijk doe ik boodschappen en het huishouden, maar daarnaast ben ik heel druk met fotograferen, met meubels schuiven en het zoeken naar gave Marktplaats- of kringloopvondsten. Op de momenten dat ik even niks te doen heb zit ik op Instagram. In de weekenden gaan we met het gezin op pad of houden we thuis een zangwedstrijd op de Playstation en bakken we taart.

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Ik dacht direct: MIJN TELEFOON. Erg toch!? Wat is er gebeurd met het boek en de boswandelingen? Ik hecht geen speciale waarde aan bepaalde artikelen. Ik vind het belangrijk dat wij als gezin doen wat juist voelt ondanks dit niet altijd in het straatje van anderen zal passen.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Ik heb 2 'bijzondere' kinderen die beide op speciaal onderwijs een pittige tijd hebben. Ondanks dat ik een echte spring in het veld ben is rust en regelmaat ontzettend belangrijk binnen ons gezin. We halen onze energie en plezier uit kleine dingen zoals een cake bakken of samen een spelletje spelen. Attractieparken en dierentuinen zijn niet aan ons besteed.

"Ik ben nogal aanwezig, een echte spring in het veld. Maar met 2 kinderen die een pittige tijd hebben op het speciaal onderwijs is rust en regelmaat ontzettend belangrijk."

is er iets dat je lastig vindt aan de opvoeding?

Opvoeden is elke dag een uitdaging. Ik doe mijn best. Het meest belangrijke vind ik dat wij als gezin met elkaar goed communiceren.

WAT IS JOUW ULTIEME TIP OM JE NIET ALLEEN MOEDER TE VOELEN, MAAR OOK VAAK GENOEG GEWOON EEN LEUKE VROUw?

Ik ben gek op winkelen en make-up en volg verschillende beauty kanalen op YouTube. Ik ben moeder, maar ook Ilona en ik wil graag de dingen blijven doen die mij gelukkig maken als persoon.

Wat zijn je tips en adviezen voor andere moms?

Blijf jezelf en doe wat goed voelt voor jou! Staar je niet blind op de mooie plaatjes die overal voorbij komen. Wees trots op jezelf, ook al heb je misschien een keer iets te hard tegen je kind geroepen of kun je soms eerder huilen dan lachen. Je bent een mens en super mama’s bestaan niet!

Deze mama ook volgen op Instagram? Check snel Instagram.com/mamoeskja_nl

 

Rosanne Buitendijk

Door

14 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.