Cool Mom | Janet Klein

Cool Mom | Janet Klein

We laten je regelmatig kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week is dat Janet Klein, mama van Finn en zwanger van baby #2!

Janet is 31, getrouwd met Joeri en mama van Finn (11 maanden). Eind juli komt er een broertje of zusje bij! Je kent haar misschien als @janetpetit op Instagram, waar ze ons áltijd een goede bui bezorgt met haar energieke en vrolijke plaatjes. Tijd om haar beter te leren kennen en te ontdekken tegen welke #momstruggles zijn aanloopt.  

Wat leuk, gezinsuitbreiding!

Ja! Dat zat niet helemaal in de planning. Omdat we bij Finn een lange weg hebben bewandeld dachten we nu: ik stop gewoon met de pil zodat we over een jaar weer tegen de dokter kunnen zeggen dat het niet lukt... Plan mislukt haha! Maar het is méér dan welkom en we zijn heel blij dat het nu zo spontaan is gegaan. Ons geluk kan niet op!

Heeft het moederschap je veranderd?

Het moederschap heeft me wel een stuk milder gemaakt. De liefde die je voelt voor je kind is gewoon niet te beschrijven. Ik maak me ook minder druk om andere dingen. Het moederschap heeft me soms ook wel een stukje onzekerder gemaakt omdat je gewoon niet altijd weet wat er met je kindje aan de hand is maar je toch het beste voor hem wilt... 

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je?

Ik werk als allround begeleidster op een high care afdeling binnen de psychiatrie, en dat is best een pittige baan. Ik werk de ene week 3 dagen, de andere week 4. Ook in de weekenden. Als ik thuis kom ben ik altijd erg blij dat mijn man kookt (HELD). Ik kan dan zo aanschuiven. Als ik vrij ben vind ik het heerlijk om veel met Finn te knuffelen, er op uit te gaan, ergens koffie te drinken of te kijken bij de waterpolowedstrijden van Joeri. Finn vindt dat ook fantastisch!

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen familie, werk en sociale contacten?

Ik werk onregelmatig. Daardoor is Finn als ik werk of bij de oppas, of Joeri is thuis bij hem. Verder vind ik het fijn om met vriendinnen op pad te gaan en even niet te hoeven nadenken over luiers, flesjes en slaapjes. 

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Ik kan niet zonder alle lieve mensen om mijn heen. De oma's die regelmatig oppassen, zussen, en lieve vrienden. Volgende week gaan wij bijvoorbeeld heerlijk samen een nachtje weg en kan Finn bij goeie vrienden logeren. Zo fijn!

Is er iets dat jij lastig vindt aan de opvoeding?

Tot nu toe vind ik de opvoeding nog niet heel lastig. Finn is over het algemeen een vrolijk kind. Alleen zou een beetje regelmaat soms wel fijn zijn. Ik probeer het wel maar het lukt soms gewoon niet.

"Anderhalf uur laten huilen voelt dan ook weer niet goed"

Finn heeft zijn eigen willetje en als hij 's middags geen zin heeft om te slapen gaat hij ook echt niet slapen. Ik heb hem wel eens laten huilen maar hij kan dat makkelijk 1,5 uur volhouden. Dat voelt dan ook weer niet goed. Ze worden vanzelf 18 en dan slapen ze wel, denk ik dan altijd maar.

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen moeder te voelen, maar ook vaak genoeg gewoon een leuke vrouw? 

Wat ik zelf heel fijn vind is dat ik nog 3 keer in de week sport, daardoor voel ik mij fijn en zit ik lekker in mijn vel. Ik hoef echt geen sixpack maar ik wil wel gewoon tevreden zijn als ik in de spiegel kijk. En dat ben ik nu! Een paar jaar geleden ben ik twintig kilo afgevallen. Ik ben trots op mijn lichaam dat het na een zwangerschap weer hetzelfde eruit zag als voor de zwangerschap. Het is nu natuurlijk afwachten hoe ik na baby 2 uit de strijd ga komen. Ook vind ik het heel fijn om lekker een avondje te stappen. Gewoon weer even Janet zijn en gek doen met vriendinnen, heerlijk! 

Wat zijn je tips en adviezen voor andere moms?

Tips voor moeders; luister altijd naar je gevoel, je weet zelf wat je kindje nodig heeft. Ik maakte me in het begin heel druk over het gewicht van Finn (hij was een lekkere bolle baby die op de plus 2 lijn zat). Nu hij geen borstvoeding meer krijgt en lekker veel aan het bewegen is, is hij nu niet meer zo dik en gewoon een heerlijk kereltje.

 

Rosanne Buitendijk

Door

08 februari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.