Cool Mom - Lisa Spanjaards

Cool Mom - Lisa Spanjaards

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week Lisa Spanjaards, moeder van dochtertje Bobbi en zwanger van baby #2: een jongen!

Bij haar eerste zwangerschap had Lisa last van bekkeninstabiliteit waardoor ze na week 28 weinig meer kon doen. Ook nu, bij haar tweede zwangerschap, heeft ze er weer last van. Extra lastig als je een kleine van anderhalf hebt. Maar toch heeft ze dagen genoeg waarop ze 's avonds vriend Niels aankijkt en denkt: oja, ik ben ook nog zwanger.  Meet deze cool mom!

 

Heeft het moederschap je veranderd?

Dat valt wel mee, al ben ik wel bezorgder geworden. Dat is wel een dingetje hoor. Ik maak mij altijd zorgen om Bobbi en nu ook om de baby. Ik ben ook vrij lastig met oppas. Ik laat haar niet graag bij zomaar iedereen achter. Dan blijf ik liever maar thuis. Gelukkig begrijpt iedereen in mijn omgeving dat. 

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je?

Ik werk drie dagen als doktersassistente. Woensdag en vrijdag ben ik altijd heerlijk de hele dag thuis met Bobbi. Op vrijdagmiddag is mijn moeder altijd vrij en gaan we iets leuks doen. In het weekend doen we altijd leuke dingen met z'n drieën, naar de kinderboerderij bijvoorbeeld. Ik zou wel wat meer met vriendinnen moeten afspreken maar sinds ik moeder ben schiet dat er helaas altijd bij in. Gelukkig zijn bijna al mijn vriendinnen ook moeder dus die snappen dat.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven? 

Als ik aan het werk ben, is Bobbi of thuis met mijn vriend, bij mijn moeder of met mijn opa en oma. Zo hebben wij de opvang geregeld. Ik vind het heel fijn dat ze in een vertrouwde omgeving is. Verder zorg ik dat als ik weg moet, mijn vriend thuis is. Ik regel thuis de agenda dus het lukt me altijd wel om alles te plannen zoals ik wil, haha. 

Je bent nu zwanger, leuk! Merk je dat je het nu heel anders beleeft dan bij je eerste?

Deze zwangerschap gaat op zich beter als de eerste. Ben wel erg moe maar met een kleintje van anderhalf krijg je niet echt rust. Verder vind ik het wel lastig dat een zwangerschap in mijn geval een aanslag is op mijn lichaam. Bij Bobbi kreeg ik last van bekkeninstabiliteit en kon ik vanaf week 28 niet veel meer. Ik probeerde een paar uurtjes te werken en als we weggingen, ging ik mee in een rolstoel. Na de geboorte van Bobbi ging dit wel beter maar het is nooit helemaal weggeweest.

"Zwanger zijn is jammer genoeg echt een aanslag op mijn lichaam. Bij Bobbi kreeg ik last van bekkeninstabiliteit en kon ik na week 28 niet veel meer. Dit keer heb ik er helaas sinds week 8 al last van."

Ik kan niet lang lopen of staan en slaap met een voedingskussen. Ik ervaar zeker dat een tweede zwangerschap heel anders is. Je bent er minder mee bezig omdat je al heel druk bent. Soms heb ik er een dag opzitten en dan denk ik: oja, ik ben ook nog zwanger. Terwijl ik de kamer al bijna af heb, tja daar ben ik dan weer heel vroeg mee.

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Ik kan niet zonder mijn eigen moeder. Als er iets is bel ik altijd haar om even te overleggen. Ik vind dat zo fijn. En ik kan ook niet zonder hydrofiele doeken haha. Ik heb er voor Bobbi wel 40, maar voor de baby ga ik er niet zoveel kopen hoor. 

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Ik vind het heel belangrijk dat Bobbi ritme en regelmaat heeft. Ik probeer daar ook altijd voor te zorgen. Bobbi slaapt nog een keer overdag en dan probeer ik ook thuis te zijn. Er zijn echt wel dagen dat het niet lukt en dan slaapt ze in de wagen of campingbedje. Bobbi is daarin heel makkelijk: ze slaapt overal. Als wij bij vrienden op visite gaan nemen we het campingbedje mee en slaapt ze daar. 

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen moeder maar ook gewoon een mooie vrouw te voelen?

Voordat ik moeder werd stond ik soms wel 1,5 uur voor de spiegel. Dat kan ik me nu niet meer voorstellen! Ik probeer wel vaak lippenstift te dragen. En ik kan er van genieten om mijn haar te doen en me mooi op te maken wanneer we samen uit eten gaan. 

Wat inspireert jou?

Ik kan uren doorbrengen op Instagram. Eindeloos kijken hoe andere kinderkamers eruit zien en hoe andere moeder hun kleintjes kleden. Zo leuk om met alle moeders contact te hebben en inspiratie op te doen. Sinds Bobbi is geboren vind ik het zo leuk om te fotograferen, al ben ik er nog geen ster in. Ik maak wekelijks foto's van Bobbi en haar kamertje.

 

Wil je meer zien van Lisa? Volg haar dan op Instagram

Rosanne Buitendijk

Door

10 januari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.