Cool Mom - Sanne Brekelmans

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week Sanne Brekelmans van Huisje vol Liefde.

Gewoon je passie achterna gaan, dat is wat Sanne (26) deed. Als kersverse mama raakte ze verslingerd aan fotografie en heeft daar nu haar werk van gemaakt. Het horecawerk wat ze altijd al deed, staat nu op een lager pitje. Met manlief Melvin heeft ze dochtertje Sophia (2,5) en afgelopen oktober werd Thiago geboren. Daarnaast is ze erg actief op Instagram en heeft ze haar eigen blog: Huisje vol Liefde

 

Heeft het moederschap je veranderd? 

Ik ben best een perfectionistisch persoon. Stoelen moeten in een rechte lijn staan anders word ik onrustig. Het is bij ons altijd opgeruimd en alles heeft een vaste plek. (Behalve de belasting papieren, dat is ieder jaar weer een zoektocht...) Geen handige eigenschap met kinderen. Ik heb dus geleerd dit meer los te laten. Dat gaat me best goed af, ik kan nu nog meer genieten van kleine dingen.

Hoe ziet jouw leven er uit? Wat doe je?

Ik hoef nooit een wekker te zetten, al jaren niet. In de horeca werk(te) ik voornamelijk 's avonds. Nu zijn de kindjes mijn wekker.

Iedere ochtend liggen Sophia, Thiago en ik nog heerlijk in het grote bed wakker te worden en wat tv te kijken. Een heerlijk ochtendritueel!

We doen veel leuke dingen. We wonen dichtbij de Efteling en zijn daar dankzij ons abonnement vaak te vinden. Ik houd ervan om samen taartjes te eten in de stad. En als we lekker thuis blijven knutselen we of spelen met Duplo. Ik probeer te werken als de kindjes slapen. Dan pak ik snel mijn laptop en bewerk foto's of maak een blogpost. Als ik moet werken in de horeca begin ik pas na het avondeten. Dan is Melvin weer thuis. Ideaal!

 

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen familie, werk en sociaal leven?

Ik ben overdag altijd zelf bij de kindjes. Heerlijk vind ik het en ik zou echt niet anders willen. Als ik overdag een fotoshoot heb of een bruiloft fotografeer passen mijn moeder of schoonmoeder op. 

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Mijn auto om te kunnen gaan en staan waar ik wil. En natuurlijk mijn telefoon, om snel iets op te zoeken of gewoon om mooie momenten vast te leggen van de kindjes. Hoe deden ze dat vroeger toch hè? 

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Ik vind rust, reinheid & regelmaat heel belangrijk. Ik zie dat dit zo'n positief effect heeft op de kindjes. Ik zal Sophia niet snel 's avonds later op houden als we bijvoorbeeld op een feestje zijn. Ook bij Thiago merk ik dat hij moeilijker slaapt als hij te veel prikkels heeft gehad. Ook bij hem proberen we dit dus te voorkomen. Dat wil niet zeggen dat we er niet op uit gaan. Juist 's middags na Sophia's slaapje gaan we vaak weg en leuke dingen doen. Super leuk juist. Maar wel ná haar vaste slaapje.

WAT IS JOUW ULTIEME TIP OM JE NIET ALLEEN MAAR MOEDER MAAR OOK GEWOON EEN MOOIE VROUW TE VOELEN?

Blijf leuke dingen doen met je vriendinnen zonder de kids. Ook op date gaan met je man. Kinderen zijn geweldig maar tijd voor jezelf is ook belangrijk. Even niet met poepbroeken bezig zijn en met een baby aan je tiet zitten. Hakken aan, lipstick op en erop uit!

Wat inspireert jou?

Absoluut Instagram! Ik spiek er bij anderen naar hun mooie interieurs en ontdek leuke collecties van webshops. En natuurlijk volg ik er mooie moeders die net als ik ook maar wat doen. Ieder op hun eigen manier en dat inspireert me.

Wat zijn je tips en adviezen voor andere moms? 

Volg je gevoel. Als mama weet jij vaak echt wat het beste is voor je kinderen. Jij voelt ze het beste aan en laat je geen tegenstrijdige adviezen aan praten. Zo heeft het consultatiebureau mij 2 maanden geleden aangeraden om over te stappen op kunstvoeding. Mijn gevoel zei me dat dat niet de oplossing was voor de problemen die Thiago toen had en dat blijkt nu achteraf ook zo te zijn. Ik heb eigenwijs niet geluisterd en geef nu nog steeds trots borstvoeding. En met Thiago gaat het super goed! 

Meer zien van Sanne? Volg haar dan ook zeker op Instagram

Door

04 januari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.