Een glimlach dankzij de allerliefste clowns

Een glimlach dankzij de allerliefste clowns

Toen het met mijn gezondheid wat minder goed ging, was het Maud die zorgde voor een glimlach op mijn gezicht.

Als het niet goed gaat met je gezondheid, lijkt het wel alsof je leven even pauzeert en jou flink door elkaar schudt. Ik heb dat zelf afgelopen jaar ervaren toen ik een niet zo fijne uitslag kreeg na een routineonderzoek in het ziekenhuis. Gelukkig gaat nu alles goed, maar de schrik zit er wel even in. Ik kan me zo goed voorstellen dat de angst, onzekerheid en machteloosheid nog zoveel groter is wanneer het om je kindje gaat. 

Brede glimlach

Voor mij was Maud deze periode de reden dat ik kon lachen en alles niet te somber in zag. Voor een kindje in het ziekenhuis zijn andersom de ouders natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Het is daarnaast zo fijn dat er ook de Cliniclowns zijn. Zij hebben zo'n mooie gave om een brede glimlach op het gezicht te toveren bij die kleintjes.

Ook ouders zijn weer even relaxed

Hier op de redactie hebben we gelukkig niet zelf een ervaring met de CliniClowns, maar allemaal kennen we wel iemand die dat wel heeft. Er belanden nu eenmaal veel te veel kindjes in het ziekenhuis. Voor amandelen die geknipt moeten worden, een enge koortsstuip of helaas voor veel ernstigere aandoeningen. Je moet er maar niet teveel bij stil staan om niet heel de dag door in de emo bui te blijven hangen die ik nu voel aankomen. Maar weet je wat het mooie is: de CliniClowns zijn er natuurlijk om het kind even de ellende te laten vergeten en te laten ontspannen, maar dit heeft een minstens zo groot effect op de ouders. Toen ik in mijn kennissenkring ging rondvragen wat ze vonden van de Cliniclowns vonden riepen ze allemaal: Het is zo heerlijk om je kindje (keihard) te zien lachen. Zeker in zo'n pittige periode. CliniClowns rules! ♥

Op de website van CliniClowns zie je wat de clowns allemaal doen en hoe jij kunt bijdragen. Wist je bijvoorbeeld dat ze niet alleen in het ziekenhuis maar ook in andere zorginstellingen te vinden zijn? Enne... dat ze maar ver bij jou en mij uit de buurt mogen blijven!

Sarah Glasbergen

Door

23 december 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.