Zwanger en misselijk? Waarom dat een goed teken is!

Zwanger en misselijk? Waarom dat een goed teken is!

Als je mocht kiezen zou je die misselijke periode natuurlijk liever overslaan, maar er zit een voordeel aan deze onprettige zwangerschapskwaal...

Onderzoekers hebben bewijs: overgeven en misselijk zijn tijdens je zwangerschap wijzen op een lager risico op een miskraam. De mythe dat ochtendmisselijkheid betekent dat je kindje zich goed ontwikkelt, wordt daarmee ondersteund.

Dagboek bijhouden

Het Amerikaanse National Institute of Health heeft zich eens goed verdiept in deze zwangerschapskwaal. Zij hielden een onderzoek waaraan 797 vrouwen met een positieve zwangerschapstest deelnamen. De dames hielden vanaf de tweede week van hun zwangerschap dagelijks in een dagboekje bij of ze misselijk waren en hebben overgegeven. 

Zwanger: misselijk en overgeven

In de 8e week had 57,3 procent van de zwangere vrouwen aangegeven misselijk te zijn, en 26,6 procent had zowel last van misselijkheid als overgeven. De onderzoekers ontdekten dat deze dames 50 tot 75 procent minder vaak een miskraam meemaakten dan de vrouwen die niet misselijk waren. Want verdrietig genoeg waren er in deze groep natuurlijk ook een aantal miskramen, namelijk 188. 

'Onze studie bewijst dat misselijk zijn en overgeven een beschermdende factor zijn voor de baby,' aldus onderzoekster Stefanie N. Hinkle. 

Zwangerschapskwaal

Heb jij ook zo'n last van misselijkheid tijdens je zwangerschap? In dit artikel over zwanger en misselijk lees je meer over wat je kunt doen, welk eten je het beste kunt vermijden en wanneer de meeste zwangeren er weer vanaf zijn. 

 

Rosanne Buitendijk

Door

27 juli 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.