Cool Mom - Sharon Bouma

Cool Mom - Sharon Bouma

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week Sharon van het hippe en duurzame kinderlabel Little Rookies.

Sharon (37) ontwerpt voor haar eigen label Little Rookies de mooiste, zachte en kleurrijke kleding voor kindjes van 0 tot 6 jaar. Wij zijn groot fan! Haar mooie kindjes Mack (5) en Louême (8 maanden) zijn een grote inspiratiebron voor Sharon. Na een paar moeilijke jaren dankzij een postnatale depressie en de schijnbaar onhaalbare wens om een gezin van vier te zijn, is Sharon nu op een punt dat zij kan zeggen: ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoeld.

Heeft het moederschap je veranderd?

Daarop zeg ik volmondig: Ja! Het heeft mij veranderd in veel opzichten, lichamelijk en geestelijk. Ik ben nog nooit zo kwetsbaar geweest en ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoeld. Mijn gevoelens lijken op alles te zijn ingezoomd. Liefde en angst om te verliezen zijn nog nooit zo groot geweest. Niet alleen voor de kinderen, maar voor het hele gezin. Hun hele wereld wil ik met hart en ziel beschermen.

"Na mijn postnatale depressie heb ik vaak gehoord dat het niet verstandig was om nog eens zwanger te raken. De twee daarop volgende miskramen deden ons ontzettend veel verdriet. Het open staan voor nog een kindje veranderde voor mij in een soms niet te dragen levensvraag."

Na de geboorte van Mack is het een lange tijd heel zwaar geweest, mijn lichaam had veel te verwerken en daar kwam nog eens een postnatale depressie bovenop die best heel lang duurde. Ik ben nog steeds heel blij dat ik niet de bekende afkeer naar mijn kind had, integendeel… daardoor is onze band heel hecht. De vraag of het wel verstandig was om ooit nog eens zwanger te raken werd vaak negatief beantwoord door de artsen. De twee daarop volgende miskramen deden ons ontzettend veel verdriet. Het open staan voor nog een kindje veranderde voor mij in een soms niet te dragen levensvraag. Totdat de tijd rijp was om een knoop door te hakken: of we sluiten dit hoofdstuk af, of we nemen het risico en gaan ervoor. We kozen voor het laatste, gebaseerd op mijn moedergevoel. Onze levensvraag is beantwoord met een prachtige dochter, Louême. Alsof ik zeker wist op wie ik wachtte. Nu zij inmiddels 8 maanden is heb ik de angst durven loslaten of ik nu ook hormonaal depressief zou raken, gelukkig is dat dit keer niet het geval!

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je? 

Ik probeer mijn werk en het moederschap te combineren en dat is soms best een uitdaging. Mijn label run ik alleen en ik doe alles zelf, hiervoor kom ik uiteraard altijd tijd tekort. Mack en Louême hebben allebei een ander ritme, waardoor overdag een paar uurtjes werken er meestal niet in zit en ik dit op andere momenten in moet halen. Aan de andere kant ben ik zo dankbaar dat ik bijna alles meemaak van ze en er voor ze ben. Zo heeft thuiswerken zijn voor- en nadelen.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet, qua balans tussen werk, familie en sociaal leven? 

Hier kan ik alleen maar heel eerlijk in zijn: ik zou het beter moeten gaan regelen. Doordat ik thuis werk is mijn schema heel flexibel, maar daardoor werk ik vaak ’s avonds en in het weekend, omdat het overdag niet lukt. Hierdoor moet je extra efficiënt zijn met je kostbare tijd om op deze dagen er op uit te kunnen. We hebben lieve opa’s en oma’s die ons helpen, maar je moet soms ook om hulp durven vragen (note to self!). We genieten er ontzettend van wanneer we met z’n tweetjes naar een restaurantje en naar een optreden in een kleine zaal kunnen. Er alleen op uitgaan en inspiratie opdoen vind ik ook heerlijk. En soms moet je gewoon lekker met een vriendin ongegeneerd over van alles kunnen praten.

Waar kun jij als moeder niet zonder? 

Als moeder wil ik voor mezelf ook Rust, Reinheid, Regelmaat. Maar die eerste en die laatste lijken voor mij onmogelijk, al lukt het voor de kinderen weer wel. Maar waar ik echt niet zonder kan is mijn telefoon. Ik maak er foto’s mee, zoek receptjes op, deel de mooie en minder mooie momenten met mijn man op z’n werk en vriendinnen. Het is wel een haat-liefderelatie, want zónder mijn telefoon haal ik misschien wel vaker de R van rust.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin? 

We genieten er heel erg van om met z’n allen erop uit te gaan en we laden helemaal op van de natuur, of het nu zomer of winter is. Ik vind het zelf heel erg belangrijk om mooie herinneringen te maken, juist hele simpele, zoals de geur van vers gebakken broodjes op zondag of zelf verzonnen tradities. Wat ik echt heel erg belangrijk vind is om mijn kinderen het gevoel te geven dat ze er mogen zijn, wie ze ook zijn en dat we van ze houden en trots op ze zijn. En knuffelen, heel veel knuffelen…

"Bewust leven vinden wij heel belangrijk, juist voor onze kinderen, voor de wereld die we voor hun achterlaten."

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder maar ook gewoon een mooie vrouw te voelen?

Het allerbelangrijkste is denk ik wel dat je gelukkig bent. Gelukkig met jezelf, dat je voldoening haalt uit dingen die belangrijk voor je zijn en dat je kunt ontladen en opladen met dingen die je energie geven. Iedereen is vrouw op z’n eigen manier, maar het geluk dat je uitstraalt heeft ook z’n positieve uitwerking op je kinderen. 

Wat inspireert jou?

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan, maar ik trek heel erg naar creatievelingen of mensen die lekker buiten de lijntjes kleuren. Ik kan ook uren naar plaatjes kijken, zoals op Pinterest. Heel cliché, maar mijn kinderen inspireren mij enorm. Hoe mijn zoon van 5 zo onbevangen en puur de wereld in kijkt en roze nu zijn lievelingskleur noemt, zo zonder de vooroordelen die volwassenen vaak hebben. Het is gewoon een mooie kleur! 

 

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Luister altijd naar je intuïtie, voelt het niet goed, dan betekent dat: 'niet doen'. Ook al kun je het niet onderbouwen.

Rosanne Buitendijk

Door

07 december 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.