Zwanger? Gezond ontbijt tijdens je zwangerschap

Zwanger? Gezond ontbijt tijdens je zwangerschap

Ondanks dat je wellicht 's ochtends niet aan eten moet denken, sla nooit je ontbijt over! Lees hier lekkere tips voor een gezond en heerlijk ontbijt!

Hoe kun je gezond ontbijten tijdens je zwangerschap? Als je zwanger bent kan je smaak enorm veranderen en je kan dingen ineens niet meer lekker vinden. Het ontbijt is een belangrijke maaltijd, dus het is belangrijk dat je dat blijft eten en ook gezond blijft eten. Lees hier hoe je gezond kan ontbijten tijdens je zwangerschap. 

Avocado op toast

Avocado geeft een boost. Het zit vol met vitamine E, dit helpt onder andere om een gezonde huid te krijgen. Vind je alleen een avocado wat saai? Doe er wat (verse) citroensap over of een beetje zout. Wist je trouwens dat Philadelphia ook heerlijk met avocado is?

Ontbijt met pannenkoeken met blauwe bessen

Kies volkoren pannenkoeken. Deze zitten vol met vezels. De blauwe bessen geven je weer een vitamine C boost. Daarnaast helpt zo'n stevig ontbijt je energie te geven!

Smoothie

Een smoothie is ideaal omdat je heel veel fruit binnen krijgt in één drankje. Je kan eindeloos variaties maken. Een van onze favorieten is verse jus, yoghurt, een beetje gember en mango. Experimenteer! Een smoothie kan dienen als ontbijt, en wil je niet na een uurtje honger hebben dan voeg je extra vezels en yoghurt toe. Ook is een smoothie lekker om als drankje bij je ontbijt te drinken.

 

Wentelteefjes

Gebruik het liefst volkorenbrood omdat hier de meeste vezels in zitten. Maak een mix van ei en week het brood hier in. Bak dan het brood in een droge pan tot het goudbruin is geworden. Eet deze heerlijke boterhammen met stroop en fruit.

Muesli Granola ontbijt

Als je zwanger bent zijn extra vezels fijn omdat je je dan minder snel verstopt voelt. Muesli is een ideaal ontbijt. Je kunt er extra noten, fruit en vezels aan toevoegen. Zo krijg je een goed en stevig ontbijt. Probeer hier ook mee te variëren, zo kun je een dag kiezen om aardbeien toe te voegen, appel, banaan, blauwe bessen, mango of ananas.

Granola bar

Waarom het gezond is hoeven we hier niet uit te leggen toch?! Zo'n reep is heel makkelijk zelf te maken. Het ziet er misschien ingewikkeld uit maar binnen 10 minuten ben je klaar. Je kan het ook een paar dagen van te voren maken. Bekijk hier het recept.

Misselijk tijdens je  zwangerschap

Ben je misselijk? Het klinkt raar, maar je moet dan juist wat eten. Vaak wordt ochtendmisselijkheid minder als je iets in je maag hebt. Sla daarom nooit een ontbijt over als je zwanger bent!

Redactie MiniMe.nl

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.