Cool Mom - Viola Witjes

Cool Mom - Viola Witjes

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week is het de beurt aan Viola Witjes en haar fotogenieke zoontje Tex.

Viola Witjes (38) en haar vriend Bart hebben een energiek en ondernemend zoontje Tex (3). Ze houdt van bloggen, fotografie en reizen en is ook een interieur en (kids) fashion gek. Ze maakt vaak foto's van haar knappe zoon die rep is voor verschillende merken en webshops. Hóe tof?

Heeft het moederschap je veranderd?

Wel en niet. Van binnen ben ik nog 'hetzelfde meisje als vroeger'. Maar het moederschap zorgt ervoor dat ik verantwoordelijker ben en leef. Ik heb een zoon waarvoor ik moet en wil zorgen, dat is mijn verantwoordelijkheid. Het allermooiste vind ik dat het mijn leven heeft verrijkt: Ik heb een ander soort liefde leren kennen, de liefde van een moeder voor haar kind. En dat is het beste gevoel wat er is! Het is geweldig om zoveel liefde aan Tex te kunnen geven (en van hem te mogen ontvangen).

Hoe ziet jouw leven eruit?

Ik werk 20 uur per week als officemanager, zorg voor Tex en doe zoveel mogelijk leuke dingen. Ik ben vrij actief op Instagram; Tex is rep voor een aantal leuke brands en daarvoor maak ik foto's en probeer zo andere moeders te inspireren. Ook blog ik voor Kindermodeblog.

"In de toekomst wil ik graag een webshop opzetten, daar ben ik zo nu en dan al mee bezig."

In de weekenden zijn we meestal als gezin bij elkaar en ondernemen we veel; naar vrienden of familie, reizen, uit eten, naar de dierentuin, evenementen bezoeken; vooral leuke dingen doen met elkaar. Daarnaast spreek ik regelmatig af met vriendinnen om een borrel te drinken en bij te kletsen.

Hoe vind jij de balans tussen werk, familie en sociaal leven? 

Het minder werken is voor mij een bewuste keuze nu ik moeder ben. Ik vind het belangrijk  om er voor Tex te kunnen zijn en hem te zien opgroeien. Dit kun je nooit meer overdoen, dus ik heb qua werk bewust een stapje terug gedaan. Het opzetten van de webshop doe ik wanneer ik daar tijd voor heb. Mijn vriend heeft een drukke baan en is bezig met het oprichten van een online platform, waar veel tijd in gaat zitten. Toch kiest hij er bewust voor 's avonds en in de weekenden thuis te zijn. We zijn dan ook veel samen.

Ook heb ik hulp van mijn moeder en schoonmoeder, die flexibel zijn in het oppassen. Regelmatig spreek ik met vriendinnen af en mijn familie bezoek ik op momenten dat het mij uitkomt, maar zeker wekelijks. Ook maken mijn vriend en ik bewust tijd voor elkaar; samen uit eten of naar een concert of festival.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Ik vind het belangrijk om tijd als gezin door te brengen en er dan echt voor elkaar te zijn. Dat kan een dagje uit zijn, maar ook samen dansen in de woonkamer of aan tafel eten. Maar het allerbelangrijkste vind ik het om Tex liefde te geven. En daarmee bedoel ik; bewust aandacht geven, naar hem luisteren, met hem spelen, knuffelen en uitspreken dat ik van hem hou.

 

"Ik zeg iedere dag dat ik van hem hou om wie hij is. Dan vraag ik: 'Waarom hou ik van jou?' En dan zegt hij: 'Omdat ik Texie ben.' Zo lief!"

Daarnaast vind ik het belangrijk dat hij zelf de wereld ontdekt. Waar andere moeders iets al snel gevaarlijk vinden (bijvoorbeeld ergens op klimmen) probeer ik hem niet te bang te maken en te remmen maar denk ik: hij wil het zelf ontdekken, dus laat hem. Natuurlijk wel tot op zekere hoogte!

Wat doe jij om je niet alleen 'moeder' maar ook 'vrouw' te voelen?

Aandacht aan mijzelf besteden en de dingen (blijven) doen die mij gelukkig maken; borrelen/eten met vrienden/vriendinnen, met mijn vriend erop uit. Dan besteed ik ook extra aandacht aan mijn uiterlijk. Ook ga ik naar de kapper of schoonheidsspecialiste en vind ik het heerlijk om alleen te shoppen.

Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit…

Ik kan niet echt iets bedenken. Er zijn wel dingen waar ik in het begin van het moederschap strenger in was, bijvoorbeeld het eten. Ik wilde absoluut niet dat Tex snoepte en was daar heel strikt in. Nu ben ik daar wel makkelijker in geworden.

Wat inspireert jou?

Er is veel om mij heen wat mij kan inspireren; interieur, architectuur, een land of cultuur, magazines, Instagram, Pinterest, maar ook gesprekken met (onbekende) mensen die een eigen stijl hebben, vernieuwend zijn, durven, hun hart volgen en een beetje 'gek' zijn.

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Ik vond het moederschap in het begin best lastig en ben er echt in gegroeid. Ik heb me daar tegen verzet en wilde het perfect doen. Toen zag ik deze quote: 'There is no way to be a perfect mother, but a million ways to be a good one.' En dat is echt zo!

En één advies van een collega vergeet ik nooit: heb vertrouwen in je kind. Als moeder heb ik angsten. Ik ben bang Tex te verliezen of dat hem iets overkomt en wil hem beschermen. Maar ik zal hem los moeten laten en op hem moeten vertrouwen. Ik ben zelf tenslotte ook volwassen geworden (met vallen en opstaan).

Wil je meer zien van Viola en haar knappe zoontje? Volg haar dan als @____knaapje____op Instagram!

 

Sanne 't Hooft

Door

03 juni 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.