Cool Mom - Ingeborg Peterson

Cool Mom - Ingeborg Peterson

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week spreken we Ingeborg Peterson, eigenaresse van het kinderlabel ICECREAM BANDITS!

Ingeborg Peterson (28) en haar vriend Milan (31) vormen met kids Seph (5) en Nola (3) een gezinnetje. Ingeborg is een jaar geleden begonnen met het stoere kinderlabel ICECREAM BANDITS waarvoor ze haar onwijs knappe kindjes regelmatig op de foto zet in toffe outfits. We love her style! 

 

Heeft het moederschap je veranderd of niet? 

Het moederschap heeft mij qua persoon niet veranderd, maar mijn prioriteiten wel. Ik ben voor Nederlandse begrippen vrij jong moeder geworden, hierdoor was ik het moederschap vrij los en open ingegaan. Ik had niet per se hele duidelijke ideeën over wat voor moeder ik zou zijn of hoe ik mijn kinderen ging opvoeden. De kindjes hebben mij vooral rust gegeven en mijn doelen op scherp gezet. Ik weet veel beter wat ik wil en hoe ik het wil doen.

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je?

Op dit moment neemt mijn label de meeste tijd in beslag en dat vind ik heerlijk. Een jaar geleden ben ik met ICECREAM BANDITS begonnen omdat ik graag iets anders wilde gaan doen. Ik heb heel lang als Store Manager gewerkt en dit vergde zo veel energie van mij. ICECREAM BANDITS begon als een klein projectje, maar is binnen een jaar snel uitgegroeid tot een klein bedrijfje dat ik niet meer alleen kan runnen.

"Door ICECREAM BANDITS heb ik mijzelf weer helemaal gevonden en kan ik ook helemaal opgaan in alles wat ik doe."

Natuurlijk ben ik ook mama en gaan al mijn andere vrije uren naar de kindjes. Het is veel plannen en organiseren, maar dit gaat nu redelijk goed. We hebben sinds kort een kantoor en nu zijn werk en thuis weer gescheiden. Nu ik thuis ben, kan ik ook echt thuis zijn en dat geeft zó veel meer rust.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet, qua werk, familie en sociaal leven? Heb je hiervoor nog praktische tips?

Omdat Milan en ik beide voor ons zelf werken, kunnen we heel veel zelf regelen. We hebben twee dagen een oppas aan huis en voor de rest bekijken we per week wie van ons de kindjes op welke dag opvangt. Er zijn ook drukke weken met allemaal deadlines die gehaald moeten worden, en dan helpen de opa’s en oma’s een handje. Enige tip die ik hiervoor heb is plannen en plannen!

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Samen zijn als gezin en humor, dat vind ik echt het aller belangrijkste. Wij werken natuurlijk wel veel en Milan is freelance regisseur en kan voor zijn werk ook dagen of weken in het buitenland zijn. Hierdoor vind ik de tijd die we met zijn vieren hebben extra belangrijk.

Waar wij echt onze kracht en energie uit halen zijn onze vakanties samen. We hebben met zijn tweeën altijd gereisd en dit doen we nu ook met de kids. Dit zijn ons meeste ultieme en gelukkige momenten omdat we dan 24/7 samen zijn. Dan merk je eigenlijk dat je helemaal niks anders nodig hebt dan elkaar. Lol hebben, gek doen, grapjes maken en heel veel lachen!

Wat is jouw ultieme tip om je naast “moeder” ook “vrouw” te voelen?

Volgens mij is dat voor elke mama anders, maar voor mij is het vooral leuke dingen doen voor mijzelf, met Milan of vriendinnen. Gewoon lekker de deur uit, spontaan wat gaan drinken, een paar uurtjes alleen shoppen. Hele simpele dingen, maar hierna voel ik mij dan altijd weer helemaal opgeladen. Ook mijn werk geeft mij super veel energie en daar kan ik echt mijn ei kwijt! 

Wat inspireert jou?

Reizen, mijn gezin, mijn werk en mooie sterke onafhankelijke vrouwen!

Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit ...

Naar de oppas zou brengen om vervolgens wat voor mijzelf te gaan doen… Nou daar ben ik héél snel van terug gekomen, haha. Hoe heerlijk het ook is om moeder te zijn, het is net zo belangrijk om voor jezelf leuke dingen te doen om een leuke moeder te kunnen blijven. Seph en Nola zijn echt mijn leven, maar zo nu en dan een dagje voor mijzelf heb ik echt wel nodig om sane te blijven. ;)

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Laat perfectionisme los en vraag om hulp wanneer je dat nodig hebt! Dat is iets wat ik nog steeds leer. Ik probeer altijd alles zelf te doen en ben echt te perfectionistisch, dit zit gewoon in mijn karakter. Sinds de kinderen heb ik echt moeten leren om soms een beetje hulp te vragen en dat is echt niet erg.

Wil je meer van Cool Mom Ingeborg en haar toffe merk ICECREAM BANDITS zien? Volg haar dan als @icecreambandits op Instagram!

Sanne 't Hooft

Door

27 oktober 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.