Zwangerschapsgloed -  betere huid tijdens zwangerschap

Zwangerschapsgloed - betere huid tijdens zwangerschap

Je hebt vast wel gehoord van de beroemde zwangerschapsgloed (pregnancy glow). Wat het precies is en hoe het wordt veroorzaakt, lees je in dit artikel!

Eén van de leuke dingen waar vrouwen naar uitkijken wanneer ze zwanger zijn: de zwangerschapsgloed! Dit fenomeen, ook wel bekend als 'pregnancy glow' heb je vast wel eens voorbij horen komen. Maar wat is de zwangerschapsgloed precies en waar wordt het door veroorzaakt? In dit artikel geven we je de ins en outs van de zwangerschapsgloed! 

Wat is de zwangerschapsgloed?

De zwangerschapsgloed is de bekende warme gloed die zwangere vrouwen hebben. Misschien heb je tijdens je eigen zwangerschap wel eens een opmerking hierover gehoord. Wat veroorzaakt deze gloed? Je had het misschien al wel zien aankomen: dit doen je hormonen. En wel op de volgende manier!

Meer olieproductie

Je hormonen zorgen er allereerst voor dat je lichaam meer lichaamseigen oliën gaat aanmaken. Het resultaat: een meer glanzende huid dan normaal, a.k.a. de zwangerschapsgloed!

Betere bloedcirculatie

Daarnaast heb je tijdens je zwangerschap ook een betere bloedcirculatie. Om de voedingsstoffen van jouw bloedbaan naar je kindje te leiden, is veel bloed nodig. Daarom heb je tijdens je zwangerschap een betere bloedcirculatie. Dit zorgt bij jou voor een mooi lichtroze blosje op je wangen. No blush needed!

Vocht vasthouden

Wanneer je zwanger bent, kan je gezicht iets voller lijken dan normaal, dit komt omdat je vocht vasthoudt. Dat klinkt heel naar, maar het voordeel is dat die vervelende kleine rimpeltjes worden weggevaagd!

De zwangerschapsgloed is dus meer dan alleen een glanzende, warme uitstraling. Het zorgt ook voor mooie blosjes en een iets voller gezicht met minder zichtbare rimpeltjes. 

onze Ervaringen

Maar wat zie je nu echt van die gloed?

Rosanne (editor MiniMe.nl)

"Ik keek ook uit naar een flawless huidje, maar dat viel me nog best tegen. Ik dacht dat het heel fantastisch zou zijn en dat ik geen make-up meer nodig had. Maar uiteindelijk merkte ik er gewoon niet zo veel van, niet van een gloed maar ook niet van zwangerschapsacne. Een bollere toet had ik zeker wel. Dat zal ik de komende paar jaar ook niet vergeten, aangezien ik precies in deze periode pasfoto's moest maken om mijn paspoort te verlengen..."

Sarah (founder MiniMe.nl)

"Ik hoorde van iedereen dat ik een gloed had. En zag het zelf ook wel. Mijn huid zag er prachtig uit, mijn haar werd dikker en mijn nagels mega sterk. Ik vond het heerlijk om zwanger te zijn! Haha!"

Keerzijde van zwangerschapsgloed

Helaas kan de zwangerschapsgloed ook omslaan. De verhoogde olieproductie kan ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken, waardoor je acne en puistjes kunt krijgen. Hetzelfde geldt voor het vocht dat je vasthoudt. Not so fun.

Zwangerschapsacne

Maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen tegen acne. Allereerst: blijf er vanaf! Het is moeilijk, we get it, maar de kans is groot dat je het alleen maar erger maakt. Pas op met acne-middeltjes uit de drogisterij, er is niet bekend wat voor invloed deze hebben op je zwangerschap. Als je hiervoor wilt kiezen, overleg dan eerst met je arts. Je kunt altijd huis-, tuin- en keukenmiddeltjes gebruiken, zoals een zelfgemaakt gezichtsmasker van fijn gemalen havermout en water. 

Had jij een zwangerschapsgloed of was je hier niet mee gezegend? Let us know!

Sanne 't Hooft

Door

10 augustus 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.