Vocht vasthouden tijdens je zwangerschap? Deze tips werken echt!

Vocht vasthouden tijdens je zwangerschap? Deze tips werken echt!

Vocht vasthouden als je zwanger bent is heel vervelend. Met deze tips en tricks kan je er gelukkig wel wat aan doen!

Ruim 80% van de vrouwen houdt vocht vast tijdens de zwangerschap. Heb jij ook last van opgezwollen voeten, enkels, vingers, of gewoon je hele lijf? You're not alone! Gelukkig zijn er een heleboel trucjes die helpen om dit te verlichten.

tips om minder vocht vast te houden

Doe je voeten omhoog

Bijvoorbeeld door te slapen met een kussen onder je voeten, of overdag je voeten op een stoel te leggen.

Eet vaker ananas

Ananas is van nature vochtafdrijvend. Elke dag een beetje ananas is dus de boodschap! Niet alleen delicious, maar dus ook goed voor je.

Geef jezelf een massage

Masseer de plekken waar je vocht vasthoudt. Werk daarbij altijd van buiten naar binnen toe. Dat doe je door je in te beelden dat je het vocht letterlijk uit jezelf probeert te masseren (vergelijkbaar met hoe je het laatste restje tandpasta uit de tube probeert te squeezen).

Lopen en zitten afwisselen 

Als je vaak moet zitten, probeer dan om elk half uur toch even de benen te strekken en een stukje te wandelen.

Caffeïne

Nee, je hoeft geen liters koffie te gaan drinken (je weet natuurlijk al heel lang dat je moet opletten met koffie tijdens de zwangerschap), maar het is wél perfect voor een scrub! Caffeïne is namelijk vochtafdrijvend, en een milde scrub helpt met het stimuleren van je bloedsomloop én dus ook om vocht af te drijven. Om zelf een caffeïne scrub te maken, meng je gewoon koffiegruis met wat bodylotion of kokosolie. 

Draaiende bewegingen

Dit kan je makkelijk doen in combinatie met de eerste tip! Maak draaiende bewegingen met je enkels terwijl je je voeten een stukje omhoog houdt.

Eet minder zout

Zout heeft de eigenschap om vocht vast te houden. Probeer dus om je zoutopname te beperken.

Koud water

Ook koud water kan helpen! Neem 's avonds lekker een koel voetenbad of, als je echt een die-hard bent, een koude douche. Dat is goed voor je circulatie!

 

Marianne Nykjaer

Door

21 december 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.