Biologische nagellak - Ik wil geen zooi meer op mijn nagels

Biologische nagellak - Ik wil geen zooi meer op mijn nagels

Ik ben dol op een mooi kleurtje op mijn nagels, maar eigenlijk ben ik klaar met chemische rommel. Ik let goed op dat wat ik eet biologisch is, maar waarom zou ik dan wel zooi op mijn lijf smeren?

Ik geef toe: ik ben een nagellak addict in hart en nieren. Ik heb alleen de foute gewoonte om nagellak die niet meer mooi staat van mijn nagels af te bijten. Effect? Overal stukjes nagellak en ik zal ook nog wel eens wat binnen krijgen. Heb je wel eens gekeken naar de ingrediënten van nagellak? Niet echt geschikt voor je buik. Ik probeer gezond te eten, maar dan moet ik ook wat doen aan deze gewoonte! 

Biologische nagellak

In nagellak zitten schadelijke stoffen. (Voor de scrabble addicts, denk aan: formaldehyde, tolueen, dibutyl phthalate of synthetische kamfer). Deze stoffen zijn niet best en kunnen je hormoonhuishouding op zijn kop gooien. Daarom is het fijn voor een nagellak te kiezen waar deze stoffen niet in zitten. Lees hier ook meer over hormonen.

Blijft de bio nagellak wel goed zitten?

Ik had gedacht dat als je voor en biologische variant zou kiezen dat deze nagellak niet goed zou blijven zitten. Maar niets is minder waar! Ik heb drie varianten getest en daaronder zie je wat ik ervan vind.

Avril

Dit fijne kleurtje stond fantastisch! De glans is zo mooi! Ik kreeg van verschillende mensen de vraag of ik gelnagels had! Echt een aanrader. De nagelak bleef drie dagen er mooi op zitten. Ik had geen transparante toplaag erover heen gedaan. Ik denk als je dit wel zou doen dat het nog lang blijft zitten.

Prijs: € 2,80 (WAT!?) (via The Green Beauty shop)

Pacifica

Een heerlijk kleurtje! De nagellak is met het kwastje heel fijn op te brengen. De nagellak zat twee dagen fantastisch, dat is bij mij wel vergelijkbaar met de grote merken. De kleur komt erg mooi over! 

Prijs €14,00 (via The Green Beauty shop)

Kure Bazaar

De kleur dekt enorm goed. Als je nagels mooi egaal zijn heb je zelfs aan één likje genoeg. Het kwastje lakt ook super fijn. De nagellak bleef zeker drie dagen mooi zitten. Echt een aanrader!

Prijs: €17,50 (via The Green Beauty Shop)

 

Sarah Glasbergen

Door

23 december 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.