Cool Mom | Manon Hanssen

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week spreken we Manon, prachtige moeder van de Keniaanse Micah (3).

De Amsterdamse Manon (40) en haar man Michel zijn samen de happy ouders van zoontje Micah (3). Het stel reisde naar Kenia om daar samen met Micah een gezin te worden. Het eerste jaar woonden zij daar om de adoptieprocedure te voltooien. Ze doorstonden beproevingen, maar genieten intens van het gezinsleven. Een oprechte en bijzondere Cool Mom!

 

Heeft het moederschap je veranderd?

Micah is niet uit mijn buik geboren, maar in mijn hart. Lang voor hij ter wereld kwam waren we al naar hem onderweg. Dat vroeg om veel geduld en een diep vertrouwen. Mijn man en ik hebben samen veel belangrijke beslissingen moeten nemen, waardoor ik me ergens al heel wat jaren moeder voelde voor ik Micah in mijn armen kon houden. Als gezin zijn we in Kenia geboren en hebben daar het eerste jaar gewoond.

"Het voltooien van het adoptieproces heeft behoorlijke beproevingen met zich mee gebracht, maar het heeft me geleerd om vertrouwen te hebben. Ik heb mezelf echt toestemming moeten geven om het geluksgevoel te laten overheersen tijdens deze periode."

Het adoptieproces leerde me om het diepe vertrouwen dat ik heb in mijn eigen levensproces, ook als moeder te hebben in de levensweg van mijn zoon. En om daar naar te leven en het vooral ook te durven uitdragen. Door je angsten in de ogen te kijken, verliezen ze hun kracht en ga je zelf meer in je kracht staan. Als moeder deed ik dat leerproces nog eens over, wat heeft geleid tot een nog dieper gewortelde innerlijke rust en een groter bewustzijn. Daarbij leer ik dagelijks van Micah en dat verrijkt me. Door zijn kijk op de wereld lijk ik iedere dag wat jonger te worden.

Hoe zien jouw dagen eruit?

Ik werk zo'n 15 jaar in de bladenwereld, mijn laatste vaste job was bij Grazia. Voor vertrek naar Kenia heb ik mijn baan opgezegd en vaarwel gezegd tegen dit 'glam' leven: de ene week stond ik bij het Cannes Filmfestival op de red carpet en dan was ik in New York voor een persevent met Beyoncé. Nu we terug zijn in Nederland werk ik als freelance journalist voor vrouwenbladen en ben ik life coach en energetisch healer. Ik heb een stichting plus een online fair shop, Naramatisho, met handwerk gemaakt door prachtmensen die op mijn pad kwamen in Kenia. Ook blog ik op mijn eigen site The Life Traveller en vlog ik voor Libelle TV over mindfulness en spiritualiteit. 

Dat klinkt als een vrij druk bestaan. Hoe regel jij het om te doen wat je doet?

Ik werk deels vanuit huis en Michel heeft een wervelende job buitenshuis waardoor ik overdag voor Micah zorg. Hij gaat vier ochtenden per week een paar uurtjes naar de voorschool. Dan werk ik. Verder werk ik geregeld 's avonds en in het weekend. Omdat mijn werk uit verschillende jobs bestaat en we geen familie om de hoek hebben, vraagt dat om enige planning en flexibiliteit. Verder geven mijn man en ik elkaar de ruimte op werkgebied en op sociaal vlak. Ik ga graag een hapje eten met een clubje vriendinnen. Als vroege vogel doe ik ook vaak op zaterdagochtend om 8 uur al een theetje met een vriendin. Michel en ik gaan er graag samen op uit, maar houden net zo goed een 'date night in'. 

Wat vind jij belangrijk binnen je gezin?

We zijn alledrie avontuurlijk en trekken er graag op uit. In de natuur laden we onszelf weer helemaal op. Het gelukkigst worden we van het gewone samenzijn. We hebben weinig nodig om ons te vermaken en dat vind ik heel verrijkend. We hebben een fijne groep mensen om ons heen waar we graag mee afspreken, maar we gaan net zo lief helemaal in elkaar op. 

"Er is altijd wel iets wat nog moet gebeuren, maar kinderen worden rustiger wanneer je ze de volledige aandacht geeft en opgaat in het moment." 

Wat is jouw ultieme tip om je naast moeder ook vrouw te voelen?

Zorg ervoor dat je gelukkig bent. Doe wat je blij maakt en je een diepe voldoening geeft. Een van de grootste geschenken aan je kind is jouw eigen geluk. Wanneer jij lekker in je vel zit, reflecteert dat in alles wat je doet. Daarmee geef je je kind heel veel happiness mee om onverstoord op te groeien. 

 

Wat inspireert jou?

Niet in een paar woorden te vangen. Of misschien wel, alles inspireert op een bepaalde manier. Het leven, kunst, boeken, muziek, mensen. Moeder Natuur is voor mij de grootste artiest op aarde, ik ben een 'nature groupie' en zie in de natuur de basis van alle kunst.

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Ik denk dat alle moms zelf het beste weten wat voor hen werkt. Durf te vertrouwen op jouw moedergevoel. Laat je niet leiden door wat 'goed' is volgens de buitenwereld maar luister naar je innerlijke stem. Dat geeft rust. En wees niet te hard voor jezelf. Zie de perfectie in fouten maken en kracht in zachtheid.

 

 

Welke moms vind jij zelf cool? 

Heb je even? Haha. Ik omring me graag met vrouwelijke energie en ben dankbaar voor alle cool moms om me heen. Een groepje Masai mama's in Kenia heeft een speciaal plekje in mijn hart. Hun manier van leven heeft me veel inzicht gebracht. Tussen het mentaal en fysiek uitdagende huishoudelijke werk door maken ze sieraden voor mijn handwerk label Naramatisho, wat voor velen van hen een eerste eigen inkomen betekent.

Voor single moms heb ik ook heel veel bewondering, zoals voor mijn vriendin Cara Schiffelers, de liefste power mom van haar zoon Santo en Fashion Director At Large voor Grazia, Marie Claire en Beau Monde. I don't know how she does it. Ook mijn Keniaanse vriendin Amina is een heel krachtige mama. Ze voedt haar gehandicapte dochter alleen op in pittige omstandigheden en doet dat met zoveel liefde en toewijding. Maar als je het mij vraagt, schuilt in elke moeder een cool mom. 

Wat een bijzonder verhaal hè? Wil je meer zien van Manon, volg haar dan zeker op Instagram voor nog meer mooie foto's en haar blog The Life Traveller voor een dosis positiviteit, spiritualiteit en mindfulness. 

Door

15 augustus 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.