Cool Mom | Cindy van Leuven

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week spreken we Cindy, oprichter van Raine Rocking Ballerina's.

Cindy verhuisde bijna acht jaar geleden samen met haar vriend van Amsterdam naar Loenen aan de Vecht. Klaar een gezin! Inmiddels is ze 42 en een echte cool mom van 2 kids. Of eigenlijk 3, want haar label Raine Rocking Ballerina's ziet ze ook als haar kindje. Zoon Ive is 7, dochter Tes 5 en het online lifestyle merk Raine zag 1,5 jaar geleden het levenslicht. 

Hoe zien jouw dagen er uit?

Mijn label Raine slokt al mijn tijd op. Ik ben hierin geïnspireerd door balletdanseres Raine Fawler uit de jaren '70. Zij had een ruige, rebelse levensstjil en werd bekend als de Rocking Ballerina. Haar vrouwelijk elegantie met een rebels rock randje heeft mij geïnspireerd om een lifestyle merk te maken met mooie kleding voor dames en kids van 3 tot 12 jaar. Ik ontwerp en teken zelf, begeleid alle producties. Ook de fotografie, marketing en webshop heb ik allemaal in eigen hand.

"Ik heb nog nooit zo hard gewerkt, maar het is het leukste dat ik ooit heb gedaan"

Heeft het moederschap je veranderd?

Het heeft een extra betekenis gegeven aan de term 'geluk'. Als ik 'mama' uit die mondjes hoor, ben ik nog altijd zo trots als een pauw! Ik besef mij maar al te goed dat kinderen krijgen iets bijzonders is. Vorig jaar beviel mijn zusje van haar zoontje. De kleine was net voor zijn geboorte overleden. Intens verdrietig besef je dan hoe bijzonder het is om moeder te mogen zijn. 

Hoe vind jij de balans tussen werk, privé en sociale contacten?

Ik vind de term 'werkende moeder' zo hopeloos ouderwets. We hebben het ook nooit over 'werkende vaders' toch? Mijn vriend René en ik werken allebei even hard, dus thuis hebben we ook de taken verdeeld.

"Balans is inderdaad wel het toverwoord. Ik heb er lang naar gezocht en ontdekt dat hoe meer tijd ik besteed aan mijn passie en mezelf, des te leuker ik ben als moeder"

Soms moet ik wat werkzaken doen terwijl de kinderen om mij heen dartelen. Dan stellen we een wekker in. Zodra die gaat, stop ik met mijn werk en is het tijd om weer samen iets te doen. Iedereen blij! 

Wat is jouw ultieme tip om je naast 'moeder' ook 'vrouw' te voelen?

Met mijn online bussiness betrap ik mezelf er weleens op dat ik het mijzelf makkelijk maak als het gaat om leuke outfits of een make-upje. Ik kom fysiek toch niemand tegen!

Maar sinds ik met Raine begonnen ben, word ik vaker uitgenodigd voor feestjes en evenementen. Dan zet ik mezelf echt wel even in de steigers.  

Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit... 

Hmm, ik geloof dat ik vooraf niet heel stellig was over zaken die bij het moederschap horen. Ik vind het wel nog steeds heel spannend om mijn kids alleen met buurtkindjes buiten te laten spelen. Ze zijn nog zo jong en je kunt duizend keer zeggen dat ze goed moeten uitkijken met overstekend en met niemand mee mogen gaan, maar het blijven spelende kinderen. 

Wat inspireert jou?

Ik ben een echte verzamelaar. Ben gek op oude, industriële stukken. Ik ben nu bezig met de inrichting van mijn eigen studio en daarin kan ik naar hartelust al mijn oude vondsten een plek geven.

"Ik kan bijvoorbeeld belachelijk blij worden van een grote partij oude spitzen voor mijn showroom"

Maar de kroon op mijn verzamelwoede is mijn bestekcollectie... Die 'spaar' ik bij elkaar tijdens bijzondere gelegenheid. Elke vork, mes of lepeltje is gegraveerd met de naam van het restaurant en de gelegenheid.

Wat zijn jouw tips en adviezen aan andere moms?

Ik krijg vrij vaak de vraag hoe ik alles nu gedaan heb. Ik heb vooral mijn hart gevolgd. Durven en gewoon doen! Vrijwel iedereen raadde het me af om in crisisperiode voor mezelf te beginnen, maar mijn hart zei dat ik het ik het moest doen. Think big, act small! 

Door

11 augustus 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.