Cool Mom | Annelies Dorsman

Cool Mom | Annelies Dorsman

Cool Mom Annelies heeft een zoontje, werkt fulltime, rondt haar studie af én runt 2 webshops. Van op een supertoffe woonboot dan nog wel. Hoe doet zij dat nou? Je leest het hier!

Annelies is 32 en woont samen met Hans, 16 maand oude Scott en hond Harry in een woonboot in Amsterdam. Pretty cool right? Het wordt nog beter! Want ze werkt fulltime, runt ernaast 2 webshops én is bezig met het afronden van haar scriptie. Hoe zij dat allemaal doet en wat zij van het moederschap vindt, lees je hier.

 

Heeft het moederschap je veranderd?

Qua persoonlijkheid en wat ik allemaal doe niet. Met mijn man hebben we heel goed besproken dat we naast papa en mama toch ook vooral onszelf blijven. Dus niet altijd maar in die vader- en moederrol. En dat werkt goed tot nu toe! We houden ons er ook echt aan. Ik denk dat we leukere ouders kunnen zijn als we ook dingen voor onszelf doen. Waar ik wel in ben veranderd: trieste dingen komen extra hard binnen. Dat is dan toch je moeder hart ofzo waar je eerder last van hebt.

Ik kijk ook bewust geen journaal meer om al die nare dingen gewoon niet meer te horen. Maar met al die gekkigheid de laatste tijd werkt dat niet meer. Die berichtgeving komt toch wel tot je. Ik denk dat het me nu meer doet omdat je nu een ander leventje hebt wat van jou afhankelijk is en die kwetsbaar is...

"Sinds ik moeder ben, komen trieste dingen wel extra hard binnen. Dat is dan toch je moederhart ofzo waar je eerder last van hebt"

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je?

Ik werk fulltime bij de gemeente, maar dan wel vier lange dagen. Op die manier ben ik elke vrijdag vrij. Dan rommel ik lekker in huis met Scott, of gaan we samen op pad.

Na het werk haal ik Scott op bij het kinderdagverblijf of bij familie. Thuis eten en spelen we nog even en dan is het bedtijd. Scott is (fingers crossed!) vanaf het begin af aan een goede slaper geweest, dus de avonden hebben we meestal lekker voor onszelf. Soms ga ik dan met Hans of vriendinnen wat eten of doen we gezellig een theetje bij ons thuis.  

"Sporten doe ik niet structureel. Altijd al een hekel aan gehad. Soms ga ik met een vriendin samen naar de sportschool op het basic fit pasje van mijn man. Ach, ik fiets elke dag een half uur heen en half uur terug naar mijn werk. Dat is ook goed, toch?"

Ook ben ik veel bezig met mijn webshops. Samen met een vriendin heb ik bynorr, een webshop met fashion en andere items met een bohemian feel. En daarna run ik ook nog holymolykids waar je leuke monochrome dingen shopt voor je kleintje en zijn of haar kamertje. Daarnaast ben ik ook druk bezig met het afronden van mijn scriptie voor mijn studie bestuurskunde. Genoeg te doen dus!

En je woont op een woonboot, wat vet! Is het heel anders om daar een kleintje op te voeden ten opzichte van een "gewoon" huis?

Volgens mij niet. En als ik mijn moeder mag geloven ook niet. Zij heeft vier kinderen op een woonboot groot gebracht en er zijn nooit gekke dingen gebeurd eigenlijk. Elke plek heeft weer zijn eigenaardigheden. Zo hebben we er natuurlijk wel voor gezorgd dat Scott vanuit de tuin niet zomaar bij het water kan. En hij mag zeker voorlopig niet in zijn eentje op het vlot aan de waterzijde spelen. Maar ja, in woonwijken heb je weer met hele andere dingen te maken. Met auto's in de straten waar gespeeld wordt bijvoorbeeld.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet? Heb je hiervoor nog praktische tips?

Oef, lastig. Ik heb niet het idee dat ik dingen nu anders doe dan voorheen. Je hebt natuurlijk wel meer programmapunten maar ik vind het eigenlijk wel meevallen. Ik was toch altijd al vroeg wakker en altijd in de weer, dus het gaat nu ook in één moeite door. Misschien geen praktische tip maar ik denk dat je je niet al te druk moet maken of je het allemaal wel redt.
"Ik denk dat je je niet al te druk moet maken of je het allemaal wel redt'

Wat is jouw ultieme tip om je naast “moeder” ook “vrouw” te voelen?

Tijd pakken om je eigen ding te doen. Ik ben niet zo'n type voor bezoekjes aan de kapper, manicure, etc. Ik haal het vrouw zijn meer uit mijn eigen identiteit. En daarvoor is het belangrijk dat ik mijn eigen dingen blijf doen. Dat doe ik om gewoon ook op stap te gaan met collega's en vriendinnen. Zo ga ik regelmatig naar feestjes/festivals, lekker uiteten en één keer paar jaar met één van mijn beste vriendinnen een weekje naar waar de zon schijnt.

Vul aan: “Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit … maar dat doe ik nu dus wel” 

Ik zei altijd dat ik echt nooit zou ruiken aan een broek om te constateren of ie vol zit. Dat doe ik dus wel!
 

Wat inspireert jou?

Vanuit mijn geloof probeer ik altijd een positieve houding te hebben ten opzichte van anderen en situaties, en altijd het goede te zoeken. De ene keer lukt dat beter dan de andere. Ik vind openheid en oprechtheid echt belangrijk. Ik merk dat ik wanneer ik mij zo openstel, het voor anderen ook makkelijker maakt om echt contact te hebben. Ik kan dan ook erg van de onbevangenheid van Scott genieten, zo oprecht en puur. Maar ook van vrienden die dezelfde houding in het leven hebben (en niet per se gelovig zijn ofzo).
"Ik kan echt genieten van de onbevangenheid van Scott. Kinderen zijn zo oprecht en puur!"
Heel anders: maar ik ben zoals je weet behoorlijk actief op instagram. Ik ben zelf ook behoorlijk visueel ingesteld, dus dat is echt een uitlaatklep voor mij. Zowel voor het opdoen van inspiratie voor interieur en lifestyle dingen, maar ook in het creëren van beelden die ik daar deel.
 

Wat zijn  je tips/adviezen voor andere moms?

Wat voor jou goed voelt, is goed. Laat je niet gek maken door wat anderen vinden. Ik weet niet van wie die quote ook al weer kwam, maar ik blijf 'em treffend vinden: "die andere moeders doen ook maar wat!".

 

 

 

Meer zien van deze Cool Mom en creatieve duizendpoot? Volg haar als @dirksdotter op instagram!

  

Marianne Nykjaer

Door

01 augustus 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.