Maak in een halfuur zelf een tutu voor je baby of kindje

Maak in een halfuur zelf een tutu voor je baby of kindje

Cuteness overload! Met deze handige tutorial maak jij op een halfuurtje zelf heel makkelijk een tutu voor je baby of kindje.

Nog op zoek naar een leuke tutu voor je baby of kleintje? Je zoektocht eindigt hier, want zo'n supercute tutu maak je heel makkelijk zelf! Met wat tule, een elastische band en een half uurtje tijd flans je in no time een pracht exemplaar in mekaar. Wij maakten eentje in zacht roze en eentje in stoer grijs. Kijk hier hoe je zelf ook een tutu kan maken!

 

Benodigheden om zelf een tutu te maken

Tule - Ik kocht deze bij Schröder. De stof is 1m50 breed, ik nam 2 meter. Afhankelijk van de taille omtrek van je kleintje heb je meer of minder nodig, maar voor een korte tutu is 2 meter zeker voldoende voor een kindje tot 2 jaar. Als je twijfelt, koop dan een beetje meer. Deze zachtroze tule was €2,50 per meter.

Elastiek - Hier ga je de tule rondknopen (no worries, dat leg ik je zometeen uit!). Meet de taille omtrek van je kleintje en tel hier 10-15cm bij: dat is hoeveel elastiek je nodig hebt.

Stretch tailleband - Je vindt deze echt in allerlei kleurtjes in een naaiwinkel. Ik vind de combinatie van roze en goud echt te gek, voor de grijze tutu koos ik een sparkly zilveren band.

Naald, draad en schaar - Kies een sterke draad die niet makkelijk breekt. De draad die ik gebruik is eigenlijk bedoeld om jeans te naaien, heel stevig dus!

Tailleomtrek - Dit is de enige afmeting die je moet weten, als je wil dat het rokje past. Meet met een meetlint rondom de buik van je kindje, of meet een ander rokje dat goed past om te weten hoeveel centimeter omtrek je rokje ongeveer moet worden. 

1. Knip de tule in verschillende repen

Ik ben dus begonnen met een stuk tule van 2 meter op anderhalve meter. Voor de roze tutu knipte ik eerst de stof in 3 lange repen, elk 50cm op 2m. Daarna plooide ik elke reep dubbel en knipte ik banen uit van 10 centimeter. Uit 1 strook haalde ik dus 20 reepjes tule, elk 10cm breed en 50cm lang.

De grijze tutu maakte ik iets langer. Hiervoor verdeelde ik de stof niet in 3, maar in 2 stukken. Hoe langer je repen zijn, hoe langer je tutu wordt. Als je twijfelt over de lengte, maak 'm dan wat langer: je kan 'm altijd nog bijknippen, toch?

2. Knoop de tule om het elastiek

Je kan het elastiek op een platte ondergrond leggen, maar ik vond het handiger om 'm losjes rond een vaas te knopen.

Neem een reep tule en plooi deze dubbel. Vouw deze om het elastiek heen en haal de losse eindjes erdoor. Trek strak aan en herhaal.

Blijf dit herhalen. Hoe strakker je de knopen trekt, hoe meer je er naast mekaar kan doen en hoe voller de tutu wordt. Ik wilde echt een fluffy tutu, dus ik heb de knoopjes strak aangetrokken en goed dicht tegen mekaar aangeduwd. 

Blijf dit herhalen tot je de hele elastiek vol hebt geknoopt. Dan lijkt het echt al op een tutu! Je zou 'm eventueel zo kunnen laten, maar je kan de tutu ook nog net iets verder afwerken.

Stap 3. Werk af met tailleband

Met de vorige twee stappen ben je op een kwartiertje klaar. Als je de tutu graag nog wat mooier wil afwerken, raad ik aan dat met een gekleurde tailleband te doen. No worries, je hoeft hier echt geen ervaren naaister voor zijn: met een paar simpele steekjes kan je de band al vastnaaien aan de tule. 

Om de tutu te sluiten naaide ik de band achteraan dicht op de juiste breedte (dat hangt natuurlijk af van de taille van je kindje). Maar je hebt ook een paar andere opties, zoals bijvoorbeeld velcro of druk knoopjes. Kies wat jou het makkelijkst lijkt!

We maakten deze schattige korte roze tutu, en een wat langere stoerdere grijze tutu. Rosanne's dochtertje Lonne is alleszins cute as a button in haar tutu'tje!

  

Marianne Nykjaer

Door

08 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.