Cool Moms | Sophary You

Cool Moms | Sophary You

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week aan de beurt: Sophary You

Wat zijn wij fan van de stijl en energie van Cool Mom Sophary You. Sophary is 35, heeft een fulltime job, blogt, is personal stylist en heeft samen met haar carrièreman Bram twee waanzinnig knappe kids: Aiden (4) en Aimee (bijna 2). 

 

Hoe ziet jouw leven er uit? Wat doe je?

Ik zit eigenlijk nooit stil, ondernemen zit in me. Naast mijn fulltime baan als adviseur ben ik in mijn vrije tijd graag bezig met fashion en styling. Ik geef stylingadvies en blog onder meer voor Notontuesday.com over mode en styling. Maar mijn droombaan 'mom' vind ik het allerleukst! Mijn doelstelling is om de allerbeste mama voor mijn kids te zijn. Mijn carrièreman Bram (we zijn niet getrouwd, maar ik noem hem toch mijn man) draait overuren voor zijn werk, maar als hij vrij is, dan gaat al zijn tijd naar ons gezin. 

Heeft het moederschap je veranderd?

Op bepaalde vlakken wel. Ik ben de waarde van tijd gaan inzien. De tijd met de kids en daarmee het gezin is voor mij heel kostbaar. De tijd die dan over blijft, wil ik daarom ook zo effectief mogelijk plannen. Ik zeg makkelijker 'nee' en doe alleen de dingen waar ik echt blij van word. 

Hoe regel jij het om te doen wat je doet? Heb je handige praktische tips?

Het is absoluut een hele organisatie om gezin, man en sociaal leven te plannen. Je wordt zo geleefd door de kids dat je soms jezelf en je man vergeet. Omdat ik naast moeder ook nog gewoon Soof wil zijn, vind ik het enorm belangrijk om er ook op uit te gaan zonder kids. Ik plan minstens een keer per maand een date met mijn man en een date met mijn vriendinnen. Dan rijden we naar een toffe stad in Nederland, België of naar mijn lievelingsstad Parijs. En dan zijn we veel te vinden in toffe restaurantjes want ik ben er gek op om uitgebreid te eten! Ik haal zoveel energie uit die uitjes en zo lukt het me om alle ballen hoog te houden. 

Wat vind jij heel belangrijk binnen jouw gezin? 

We zijn een ondernemend gezin, maken veel lol met elkaar en gaan graag er op uit. Daarvoor maken we soms lange autoritten. In de auto vermaken onze kids zich nog steeds zonder tablets. We zijn altijd aan het kletsen en hebben lol om alles wat buiten op de weg gebeurt. We hebben ook al vele reizen samen gemaakt met de kids. We zijn onder meer naar Thailand, Cambodja (mijn roots), Singapore, Dominicaanse Republiek, Marokko, Spanje en Kaapverdië geweest. Deze zomer gaan we drie weken eilandhoppen in Thailand. Quality time, ik kijk er echt uit!

Wat is je ultieme tip om je naast 'moeder' ook 'vrouw' te voelen?

De balans vinden in tijd met je gezin en tijd voor jezelf. En plan de tijd voor jezelf in met iets waar jíj blij van wordt.

Voor ik moeder werd zei ik altijd dat ik mijn kind nooit...

Zijn of haar zin zou laten doordrijven, omdat ík namelijk de baas ben. Maar dat doe ik nu dus wel, soms, om even van het gezeur af te zijn haha.

Wat inspireert jou?

Mijn moeder is mijn grootste inspiratie. Ik ben het niet altijd met haar eens, omdat ze vaak ‘ouderwetse’ adviezen heeft. Maar die zijn vaak toch de beste! En ik word nog iedere dag geïnspireerd door de ontdekkingsreis van de kids in hun ontwikkeling.

Wat zijn je tips of adviezen voor andere moms? 

Je kids en je gezin staan altijd op nummer één, maar vergeet jezelf niet!

 

Wil je meer zien van Sophary? Haar Instagramfeed Sososoof is een feestje om te volgen!

Rosanne Buitendijk

Door

06 juni 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.