Cool Moms | Monique Brunt

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week aan de beurt: Monique Brunt.

Monique Brunt is 38 en heeft samen met haar man Dave 2 kinderen. Dochter Demi is 9 en zoon Wessel is 5 jaar oud. Ze is fotografe en runt daarnaast haar eigen merk in eigentijdse woonaccessoires: Puurrr. In haar vrije tijd brengt ze graag tijd door met haar gezin of vind je haar in de kringloop, waar ze graag op zoek gaat naar mooie vintage camera's. Maak kennis met onze Cool Mom van deze week!

Heeft het moederschap je veranderd of niet? 

Het heeft mij zeker veranderd. Voordat wij Wessel kregen, hebben we helaas een zwangerschap moeten afbreken. En dit gebeurde een week nadat we getrouwd waren, dus we gingen van blijdschap naar een moeilijke periode. Ze was heel klein, maar toch helemaal compleet. Door deze ingrijpende gebeurtenis geniet ik nu nog meer van simpele kleine dingen, waar ik voorheen niet echt stil bij stond. Zoals 's ochtends lekker wakker worden en dan met z'n allen in bed liggen, een mooie avondwandeling maken met de hond of lachen om alle grappige opmerkingen van mijn kinderen.

  

Hoe ziet jouw leven er uit? Wat doe je?

Op dit moment is mijn leven best wel hectisch. Ik werk vanuit huis voor mijn merk Puurrr. home & kids goodies wat heel goed loopt en daarnaast ben ik regelmatig op locatie om leuke fotosessies te maken. Op school ben ik in de klas van mijn zoon dit jaar één van de klassenmoeders. Heel leuk om te doen en vooral de blije gezichtjes van de kleuters als er weer een feestje in de klas is.

Ongeveer een jaar geleden zijn we verhuisd naar ons droomhuis. In korte tijd moesten we veel verbouwen. Nu staan er nog genoeg klusjes op onze to-do-lijst, maar we hebben er geen moment spijt van gehad. Binnenkort willen we graag de vervallen schuur onder handen gaan nemen, want ook daar hebben we plannen voor, zoals een fotostudio. Kortom, plannen genoeg, maar soms ook tijd te kort ;) En natuurlijk staat de zomervakantie ook alweer bijna voor de deur, heerlijk van de zon en elkaar genieten! 

"Plannen genoeg, maar jah, tijd tekort!"

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua werk, familie en sociaal leven?

Er zijn periodes dat ik echt aan het rennen, vliegen en slippen ben, maar toch komt het allemaal weer goed. Mijn kinderen zitten allebei op school en in deze tijd probeer ik zoveel mogelijk te plannen, zodat ik 's middags als ze uit school komen tijd heb om met hen leuke dingen te doen. Ook de avonduren komen wel van pas om voor te werken voor de volgende dag.

Wat is jouw ultieme tip om jezelf naast "moeder" ook "vrouw" te voelen?

Wat ik heel belangrijk vind, is dat je ook aan jezelf denkt. Quality time voor jezelf, dus lekker een dagje shoppen met een vriendin of naar de kapper. Ook al moet ik daar zelf eigenlijk ook meer tijd voor vrij maken ;) Het maakt mij in ieder geval blij, om er verzorgd en leuk uit te zien.

Vul aan: "Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit ... maar dat doe ik nu dus wel"

Dit vind ik een lastige vraag. Ik kan mij niet herinneren dat ik zoiets heb gezegd en het nu dus wel doe. Wel heb ik altijd gezegd, dat ik mijn kinderen niet naar een kinderdagverblijf zou brengen en dat is ook niet gebeurd.

 

Wat inspireert jou?

Mijn gezin, als ik een nieuw product heb bedacht, vraag ik altijd aan ze wat zij ervan vinden. Hun ongezouten mening werkt vaak doorslaggevend, heerlijk! Daarnaast vind ik het altijd leuk om verhalen te lezen of programma's te kijken, waarin mensen hun droom willen gaan waarmaken en hoe ze dit dan doen. 

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Volg je eigen gevoel, meestal is dat juist! En heb je ideeën al langer in je hoofd, ga het gewoon doen. Dan heb je het altijd geprobeerd en kun je later nooit zeggen: "Had ik maar..."

 
 

 

We zijn bij MiniMe.nl ook fan van Puurrr... Voor awesome inspiratie, bekijk zeker ook eens het instagram account!

Door

31 mei 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.