Wanneer is je zwangere buik zichtbaar?

Wanneer is je zwangere buik zichtbaar?

Vanaf wanneer heb je een zichtbaar zwanger buikje? En waar hangt dat dan van af? Wij zochten het voor je uit!

Wanneer is je zwangere buik zichtbaar? Het is iets wat veel dames die net zwanger zijn zich afvragen. Tijdens een zwangerschap groeit je buik behoorlijk. In het begin merk je er nog niet veel van, maar voor je het weet loop je met een enorme bolle belly rond. Vanaf wanneer begin je een zwangere buik te zien? En van welke factoren hangt dat af? Wij zochten het voor je uit. 

 

Wanneer ga je een buikje zien tijdens zwangerschap?

Wanneer je zwangere buik zichtbaar is en hoe groot 'ie uiteindelijk wordt, is heel persoonlijk. Zelf zal je een verschil zien vanaf ongeveer 11 weken en rond 18 weken is je buikje waarschijnlijk echt wel zo groot dat je je gewone kleren niet meer aankunt. Let op, dit is maar een gemiddelde! Sommige vrouwen tonen veel later of veel vroeger, en ook de grootte en hoe je draagt kan ontzettend verschillen. 

Zwangere buik in de eerste maanden

In de eerste maanden van je zwangerschap kun je soms wel al zien dat je onderbuik een beetje boller wordt. Dit is niet zozeer een teken van een groeiende baarmoeder, maar je darmen die onder invloed van hormonen alvast een beetje plaats maken.

factoren voor een Zichtbaar zwangere buik

De zichtbaarheid van je zwangere buik hangt af van verschillende factoren:

 • Genetica
  Vraag aan je eigen moeder eens hoe haar zwangerschappen zijn verlopen, want er is een grote kans dat het bij jou gelijkaardig kan verlopen!
 • Lichaamsbouw
  Een korter iemand kan heel anders dragen dan een langer iemand.
 • Buikspieren
  Sterke buikspieren kunnen de vorm van je buik beïnvloeden. Vandaar dat je met een tweede zwangerschap vaak wat sneller zal tonen dan bij een eerste zwangerschap, omdat de buikspieren dan al wat opgerekt zijn geweest.
 • Gewichtstoename
  Kom je meer aan dan gemiddeld, dan zal een deel van dit vet zich natuurlijk ook ophopen op je buik.
 • Meerlingzwangerschap
  Tja, meerdere baby'tjes nemen natuurlijk ook meer ruimte in dan eentje!  

Een zwangerschap is heel persoonlijk, en geen twee zwangerschappen zijn hetzelfde. Er zijn vrouwen die nauwelijks een zichtbare buik hebben tot op het eind van hun zwangerschap en er zijn vrouwen die al heel snel een buikje hebben. Maak je dus geen zorgen als je wat vroeger of later toont en geniet.

ECHT leuke zwangerschapsoutfits!

Wij weten als geen ander dat het een dagtaak is om een beetje een fashionable outfit te vinden als je zwanger bent. Gelukkig vonden we hier veel écht leuke zwangerschapsoutfits! Leg jezelf in de watten! You deserve it! 

Redactie MiniMe.nl

Door

06 juni 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.