Cool Moms | Sharon Slooter

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week aan de beurt: Sharon Slooter.

Sharon is 31 en houdt van sporten en lekker en gezond eten. Ze is alleenstaande moeder van 3 kinderen, Shirley van 12, Flint van 10 en newborn baby Amy Ava van 8 weken. Verdrietig genoeg zijn de vaders van haar kinderen overleden. Heel heftig, maar wat straalt ze een kracht, rust en een positiviteit uit. Daarom vinden wij haar een echte Cool Mom, en vonden het heel bijzonder om haar te spreken over haar verhaal.

 

Wat heb jij een heftige tijd meegemaakt

Ik werd op mijn 19e moeder. Hoewel we samen twee kinderen kregen, werkte de relatie niet en op mijn 22ste ben ik gevlucht. Uit het niets moest ik toen mijn leven op gaan bouwen. Mijn moeder lag toen zelf in scheiding, maar ik kon toen desondanks wel echt op haar rekenen.

Op 4 december 2011 kreeg ik ineens een telefoontje van de vader van mijn ex, die ik al een aantal jaar niet had gesproken. De vader van mijn kinderen was verongelukt. Mijn kinderen waren toen 5 en 7. Hoe vertel je je kinderen dat hun vader niet meer wakker wordt? Die dag vergeet ik nooit meer.

Vanuit mijn laatste relatie ben ik in verwachting geraakt. Dit was ongepland, maar zo welkom. Ik moest het roer omgooien en wennen aan het idee dat er ineens een kleintje bijkwam. Haar vader moest er ook aan wennen en heeft even afstand genomen. Dit betekende dus dat ik er wederom alleen voor zou komen te staan. Tot enkele weken voor haar geboorte! Hij belde me op en zei dat hij echt papa wilde zijn voor ons kleine meisje. We hebben namen besproken, hij voelde aan mijn buik en hij was zo benieuwd of ze op hem zou lijken. Wat was ik blij, voor mijn baby, maar ook voor hem en mezelf. We bespraken de toekomst en het zag er zo mooi uit. Maar ook dat liep mis. Een week voor ik moest bevallen kreeg ik te horen dat hij een einde aan zijn leven had gemaakt. Hoe ik me toen voelde kan ik niet omschrijven. Ik heb heel hard gehuild.

"Al dat verdriet in combinatie met mijn hormonen... Sterk blijven tegenover de kinderen leek haast een onmogelijke opgave. En nu ben ik moeder van een babymeisje, dat sprekend op haar vader lijkt. En jeetje, wat is ze welkom en geliefd."  

 

Hoe praat je met je kinderen over hun vader?

Als er zich situaties voordoen, waarbij ik aan hem moet denken, vertel ik over hem. Hij hield van ongein en lapte vaak de regels aan zijn laars. Daar zijn mooie verhalen uit voort gekomen die ik hen kan vertellen. Dit vertel ik niet voor hem, maar voor hen. Van allebei de vaders staat een mooie foto in de woonkamer. Ik merk dat dit voor de kinderen heel belangrijk is.

"De afgelopen jaren hebben we met z'n allen keihard gewerkt aan een normaal leven. Mijn kinderen hebben het zo goed gedaan, ze zijn zo sterk!"

 

Heeft het moederschap je veranderd?

Ja, ik werd heel jong moeder. Ik moest nog zo veel leren. De afgelopen jaren heb ik zo veel meegemaakt met de kinderen, dat elke situatie mij een beetje veranderde. Ik kan dus met zekerheid zeggen dat ik nu in veel opzichten een ander mens ben dan 13 jaar geleden. Toch weet ik nog heel goed hoe ik toen was, mijn persoonlijkheid is er nog steeds. 

Hoe ziet jouw leven er nu uit? Wat doe je?

Momenteel ben ik grotendeels bezig met de kinderen. Shirley gaat puberen, Flint zit in een emotionele fase en Amy heeft dag en nacht mijn aandacht en alertheid nodig. Ik probeer wel tijd te maken om te sporten en weer fit te worden als voorheen! Dat vind ik heerlijk. Een fitte mama is een blije mama!

 

Je positiviteit is inspirerend. Hoe doe je dat?

Dankzij mijn kinderen. Ik wilde niets liever dan hen een zorgeloze jeugd geven. Dit is mij helaas niet gelukt, maar wie wel tegenwoordig? Het enige wat ik nu kan doen is vooruit kijken. Wat brengt de toekomst voor hen, voor mij? Het kan zo veel kanten op, dat houdt mij positief! Het leven heeft nog zo veel te bieden. Ik heb drie prachtige gezonde kinderen, ik ben zelf gezond, dat alleen al is rijkdom. Het lijkt soms hopeloos, maar dat is het echt niet. Er is zoveel moois in het leven.

"Ik heb drie prachtige kinderen en ik ben zelf gezond. Dat alleen al is rijkdom."

  
 
 

Hoe regel jij het om te doen wat je doet? 

Tegenwoordig is iedereen ontzettend druk, maak dus tijd voor jezelf. Al is het maar een uurtje op de bank 's avonds, met een filmpje en iets lekkers! Als die kans er is, moet je die grijpen. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Het geeft energie en kracht! 

Lukt het jou om je naast “moeder” ook “vrouw” te voelen?

Soms. Ik ben bijna alleen maar aan het moederen, maar dat kan op dit moment haast niet anders. Toch hebben mijn kinderen ook mijn ervaring als vrouw nodig. Zeker Shirley, die nu zelf bijna een jonge vrouw is. En wat uiterlijk betreft, straks als ik weer helemaal in shape ben, voel ik mij zeker weer vrouw! Ik hou van mooie kleding en een verzorgd uiterlijk, dus die balans kan ik zeker vinden.  

Wat zijn  je tips/adviezen voor andere moms?

Probeer een goede balans te vinden tussen moeder zijn en jezelf blijven, combineer dat. Meet jezelf niet met anderen en doe alles op gevoel. Probeer sommige dingen gewoon los te laten en geef je kinderen de ruimte om hun eigen mening te kunnen vormen.

Welke moms vind jij zelf cool? 

Mijn eigen mom vind ik cool! Ze heeft vier kinderen grootgebracht en we zijn alle vier sterke persoonlijkheden.  Ik heb heel veel respect voor haar.

 
 
  

 

Door

23 mei 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 3 reacties geplaatst.

2 jaar geleden

Wauw.. dat lijkt me heel heftig om mee te maken. Maar wat ben jij een sterkte vrouw zeg, en een fantastische moeder voor je kinderen! Keep up the good work! X

3 jaar geleden

Mijn dochter!! Trots op haar! Ik weet hoe het is om overal alleen voor te staan, dat houdt meer in dan velen beseffen. Dus petje af voor mijn dochter! Je bent een kanjer en ik hou van jou en je prachtige kids!

3 jaar geleden

Respect!

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.