Cool Moms | Elaine Steenstra

Cool Moms | Elaine Steenstra

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week aan de beurt: Elaine Steenstra.

Elaine is mama van 2 kindjes en heeft een heel onregelmatig leven: ze werkt namelijk als model! Haar dochtertje Nizayli Sophia is ruim 4,5 jaar oud en zoontje Kendis Sovann is bijna 2. Daarnaast runt ze samen met een vriendin een diëtistenpraktijk in hartje Amsterdam, en is ze graag creatief bezig met het stylen van haar huis. Hoe doet zij dat nou, zo'n onregelmatig leven met 2 kleine kindjes? Wij vroegen het haar in Cool Moms deze week.

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Het moederschap heeft mij zeker veranderd, in positieve zin. Ik ben rustiger geworden, heb meer een balans in het leven gevonden. Alles wat ik doe in mijn leven heeft meer betekenis, ik denk meer aan de toekomst en die van mijn kinderen.

"Ik kan nog meer genieten van kleine dingen in het leven, omdat mijn kinderen die mij laten zien. Een lieveheersbeestje op de stoep of de vliegtuigstrepen in de lucht, die bekijken zij met veel bewondering en ik nu dus ook meer."

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je?

Mijn dagen, weken en maanden zien er op dit moment in mijn leven onregelmatig uit. Omdat ik zelfstandig ondernemer ben kan ik gelukkig helemaal zelf mijn planningen maken. Dat betekent soms wel dat ik de ene week 4 a 5 dagen kan werken en de andere week maar 2. Het meest onregelmatige is mijn modellenwerk, er zijn soms rustigere periodes en soms weer hele drukke. Fulltime werken zie ik niet zitten, ik vind het heel belangrijk om tijd te hebben voor mijn gezin.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet met twee kleine kindjes en een onregelmatige baan?

Mijn moeder is mijn alles, zij is diegene op wie ik altijd voor oppas terugval. Ze is minder gaan werken zodat ze op onze kinderen kan passen wanneer ik aan het werk ben. Mijn partner doet een opleiding en werkt ernaast, dus hij is de hele week al van huis. In het uiterste geval vraag ik een vriendin om op te passen, liefst iemand met kinderen zodat ik dan ook weer eens op haar kindjes kan passen. Soms word ik geboekt voor een klus samen met m'n kinderen of met het hele gezin. Superleuk en handig natuurlijk, want dan zijn we de hele dag samen. Gezellig!

Lukt het jou om je naast “moeder” ook “vrouw” te voelen?

Ik moet heel eerlijk zeggen dat mijn modellenwerk er voor zorgt dat ik mij echt weer vrouw kan voelen en niet alleen maar moeder, en precies daarom vind ik het werk zo fijn om te doen! Bij het werk als model hoef ik even niet veel na te denken, mag ik zitten en wordt mijn haar en make-up mooi gedaan. Daarnaast koop je als moeder gauw nieuwe kleding of iets leuks voor de kinderen, maar ik vind het ook heel belangrijk om mezelf te verwennen met bijvoorbeeld een lekker geurtje of een mooi setje lingerie.

 

Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit…

Ik heb heel lang nagedacht over deze vraag, maar alles wat ik zei voor de geboorte van mijn kindjes is nog steeds zo. Ben dus blijkbaar erg vastberaden haha! Natuurlijk heb ik en vooral ook samen met mijn partner goed nagedacht over wat wij wel graag en niet voor onze kinderen willen.

"De dierbare mensen om me heen inspireren me elke dag om het beste uit mezelf te halen. Voor hun en met hun."

Wat is jouw tip voor andere moms?

Mijn advies is, volg je eigen moedergevoel. Dat is echt het allerbelangrijkste, jij als moeder weet wat het beste is voor jouw kind.

 

 
    
 

  

  
meer zien van Cool Mom Elaine? Neem eens een kijkje op haar website of instagram.
 
Marianne Nykjaer

Door

11 mei 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.