Deze handige babykleding heb je écht nodig

Deze handige babykleding heb je écht nodig

Ja ja, je hebt rompers nodig. Maar welke dan precies? En dat leuke spijkerbroekje, kun je daar iets mee?

Dat je rompers, broekjes en shirtjes nodig hebt, dat is natuurlijk echt geen nieuws. Maar wat zijn nu echt handige items om in huis te hebben en wat kun je prima in de winkel laten hangen? Wij helpen je uit de brand. Zo min mogelijk ongedragen, toch-niet-zulke-handige-items; dat is het doel!

Babyrompers

Yes, rompers heb je zéker nodig. Het allerfijnste zijn de exemplaren die van elastische stretch zijn, zodat je er lekker aan kunt trekken wanneer de romper over het hoofd van je mini gaat, of wanneer je de drukknoopjes aan de onderkant dichtdoet.

  • Effen rompers

Rompers heb je in vele variaties. De allerbeste voor dagelijks gebruik zijn de ietsjepietsje saaie effen rompers. Niet zo spannend, maar zo heb je in elk geval ook geen doorschijnende Jip en Janneke plaatjes of felgekleurde biesjes die net boven het shirtje uitsteken.

  • Rompers met print

Als je de romper echt niet kunt laten hangen omdat de print zo gaaf is, dan kan je little one deze ook best aan met een openhangend vestje. En als het een bloedhete zomerdag is, is dit het enige kledingstuk dat je uit de kast wíl trekken.

  • Variatie in rompers

Koop rompers in verschillende effen kleuren. Anders zul je net zien dat ineens ál je witte rompers in de was zitten. Met een voorraadje in twee of drie kleuren heb je altijd nog wel wat schoons in kast. 

Snel rompers shoppen? Hier vind je leuke en handige rompers!

Sokken die niet afzakken

Het is ongelooflijk fijn als sokken blijven waar ze horen: aan de voeten van je baby. Maar dat gebeurt niet al te vaak. Sokken met een echte pasvorm, dus met hiel, zijn de beste. Ben je ten einde raad, dan kun je ook nog kiezen voor speciale 'sokophouders', die je over de sokjes aantrekt. Gaan ze zeker niet meer uit.

Kleuren die bij elkaar passen

Je baby eindigt de dag lang niet altijd in de outfit waarmee de dag begon. Schoon shirtje, droge broek: je blijft bezig. Wel zo fijn als je een aantal truitjes hebt die bij dat ene leuke broekje passen. Anders moet je gelijk een complete outfit wisselen wanneer er een grote spuugvlek op het shirtje van de kleine zit.

"Schone broek, ander shirtje: outfits wisselen is aan de orde van de dag"

Ook fijn is het als je sokken hebt die overal bij passen. Liever 'saaie' neutrale kleuren zoals licht- en donkergrijs dan in het oogspringende knalroze of felblauwe sokken die de aandacht van de mooie outfit afleiden. 

 

Overbodige babykleding

En dan is er nog heel veel babyspul verkrijgbaar wat vast met de beste ideeën gemaakt is, maar wat gewoon echt niet zo handig is. Hier kun je heel hard voorbij lopen in de babywinkel:

Overslagrompers

De één zweert er bij, de ander vindt het helemaal niks. Ik had ook overslagrompers in huis op aanraden van een ervaren moeder, maar ik kon er niks mee. Zo'n romper hoef je niet over het hoofd van je kleine aan te trekken, maar kun je met drukknoopjes vastmaken. Ik vond het vooral een grote puzzel. Welk knoopje hoort bij welke sluiting? Hoe vaak ik niet heb staan prutsen met verkeerd vastgemaakte knoopjes... Geen overslagrompers meer voor mijn little one.

"Overslagrompers? Vooral een grote puzzel"

Pakjes met sokjes eraan

Feit: kinderen groeien uit hun kleren. Het eerste dat niet meer past, zijn deze slobberbroekjes. Voor je het weet zitten de voetjes knel in de minisokjes. Een broekje dat net een centimeter te kort is kun je best nog een keer aantrekken, maar deze broekjes of onesies zitten dan gewoon echt niet fijn meer. En daarnaast oogt het ook nogal 80's...

Onesies zonder knoopjes

Onesies (zonder voeten) kunnen heel cute zijn, maar let er wel op ze verschoningsproof zijn. Moet heel het pak uit in het geval van een vieze luier, of kun je makkelijk een paar knoopjes opendoen aan de onderkant? Onesies zonder knoopjes zijn een echte no-go. 

Tutu's voor een baby

Een heel schattige kleine tutu ziet er beeldig uit. Tot je deze aandoet bij je baby die eigenijk alleen nog maar kan liggen. Die hopen tule en gaasstof ligt niet lekker voor je kleine en het effect is eigenlijk ook niet zo schattig als je gehoopt had. Bewaar dit maar voor als je meisje wat groter is en misschien al voorzichtig loopt, dan is het één en al cuteness overload.

Babyspijkerbroekjes

Hetzelfde geldt voor spijkerbroekjes voor baby's. Yep, het ziet er superstoer uit. Maar het zit voor geen meter. Zelf trek je toch ook graag een relaxbroek aan na een dag op kantoor in een stugge skinny? 

Babykleding met een capuchon

Sweaters of vesten met een capuchon zijn niet zo handig wanneer je baby zo klein is dat de meeste tijd liggend wordt doorgebracht. Of je moet altijd de capochon zo 'schikken' dat je kindje geen onhandige rol stof in zijn nek heeft... 

Leuke én praktische babykleding van onder meer Noppies, Name It, Tumble 'n Dry, Imps & Elfs en nOeser shop je hier!

Jouw babykleding

Welke babykleding heb jij in huis waar je lyrisch over bent? Of wat is juist een dikke nee? We horen het graag!

Rosanne Buitendijk

Door

29 augustus 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.