Kleding na de bevalling - wat trek je aan?

Kleding na de bevalling - wat trek je aan?

Welke kleding trek je aan na je bevalling? Ga je voor die comfy joggingbroek of wil je toch iets meer variatie? Dit is handige en comfortabele kleding voor na je zwangerschap.

Misschien duurt het nog een paar weken tot je bevalling, maar je verheugt je nu al op de periode erna, op je nieuwe leven mét kind en met je nieuwe lijf en frisse look. Eindelijk kun je weer items uit de kast trekken die je maandenlang niet hebt aangehad! De eerste dagen en weken na je bevalling wil je vast voor comfortabele kleding gaan. Lees hier onze handige tips!

Natuurlijk is je lijf tijdens je zwangerschap veranderd, maar ook na je bevalling duurt het nog een tijdje voor je je nieuwe lijf weer bereikt. Als je borstvoeding geeft, wisselt je cupmaat bijvoorbeeld nog wel. En de één kan na een week haar oude broeken weer aan, maar de ander houdt de zwangerschapskilo's nog wat langer vast. 

Welke kleding na de bevalling dragen? 

Het is natuurlijk handig om de kleding weer uit de kast te trekken die je in de beginperiode van je zwangerschap hebt gedragen. Deze broeken zitten de eerste weken na je bevalling nog prima en in veel gevallen ben je dan toch veel aan het rusten in huis. Voor die weken dat je net geen zwangerschapskleding meer aan kan maar je normale spijkerbroeken nog niet past, hebben we de volgende ideeën verzameld. 

Extra knopen

Misschien heb je dit al toegepast aan het begin van je zwangerschap, want een extra knoop in je broek geeft je buik net wat extra ruimte zonder dat je direct weer een nieuwe broek moet kopen. Een lang shirt eroverheen en niemand die er iets van ziet. Bij shirts kan het helpen om stoffen te kiezen die niet uitlubberen. 

Wikkeljurk

Een wikkeljurk is ideaal als je lichaam net nog niet helemaal is zoals je graag zou willen. De lijnen van de jurk volgen precies de juiste vormen van je lichaam en trekken de aandacht naar onder andere je borsten in plaats van je buik. Daarnaast tonen donkere kleuren altijd slanker, dus het loont om daar rekening mee te houden bij het shoppen. 

Lange t-shirts

Een echte musthave in je kledingkast, en sowieso leuk om te dragen, ook voor en na je zwangerschap. Combineer je lange t-shirt met een riem als je buikje verdwenen is en je hebt weer een leuke kledingcombinatie in de kast. 

Legging/Tregging

Leggings of treggings zijn de ideale combinatie met rokjes en jurkjes. Zo hoef je niet te rommelen met extra knopen of strakke riemen en het staat nog eens erg leuk ook. 

Platte riemen

Met een platte riem kan je die broek nét even wat strakker trekken zodat je die broek uit je zwangerschapsperiode nog prima aan kan. Een platte riem kan je ook goed dragen onder een truitje zonder dat het opvalt. 

Truien

Komen de wintermaanden eraan? Hoera voor de trui! Een lekker loszittend exemplaar verdoezelt je buikje en zit ook nog eens gewoon heel goed. 

Losse tops

Naast lange t-shirts zijn tops ook erg handig om in je kast te hebben. Ze accentueren je buik niet en je borsten vaak wél, waardoor je een aantrekkelijk figuur krijgt. Heb je al eens een babydoll-top geprobeerd?

Hakken

Misschien moet je er niet aan denken na je bevalling, op hakken lopen. Toch geven hakken wel de illusie van lange benen. Daarnaast krijg je direct dat vrouwelijke loopje dat je in de laatste weken van je zwangerschap misschien een beetje kwijt was geraakt.

Trenchcoat met riem

Een trenchcoat is heel handig om te dragen als je die extra kilo's nog even uit het zicht wil houden tot ze verdwenen zijn. Met een riem om je trenchcoat toont je taille slanker. Ook een plus: zo'n jas is met alle te combineren en je kan de riem gewoon een gaatje strakker zetten als je de kilo's eenmaal kwijt bent. 

Heb jij nog leuke tips of een favoriete outfit die je graag droeg tijdens je zwangerschap? 

Daisy van Schaijik

Door

29 november 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.