Praten tegen je baby

Praten tegen je baby

Praten tegen je baby helpt bij de ontwikkeling van een grote woordenschat! Lees waarom praten goed is en hoe je dat zelf meer kunt doen.

Praat jij vaak tegen je baby? Onderzoek wijst uit dat veel spelen en praten ervoor zorgt dat je kind op tweejarige leeftijd al een gemiddelde woordenschat heeft van 433 woorden. Wil je weten wat je moet zeggen tegen je kinderen en vooral op welke toon je moet praten... Bekijk het hieronder!

Praten tegen je baby is goed!

Als moeder ben je vaak één op één met je baby en probeer je op allerlei manieren contact te maken en vooral een reactie te krijgen. Blijf hiermee doorgaan! Uit onderzoek blijkt namelijk als je op een overdreven toon tegen je baby praat, je kindje sneller kan terug brabbelen. Het blijkt dat als je niet zoveel brabbelt, je kind een gemiddelde woordenschat heeft van 169 woorden, brabbel je daar in tegen heel veel dan kan je kind al zitten op een woordenschat van 433 woorden!

Wat moet je zeggen?

Het is eigenlijk gewoon super makkelijk. Zeg alles hardop. Vertel wat je aan het doen bent, lees verhaaltjes voor en zing liedjes! Het lijkt heel simpel, maar echt het is super goed!

Ouder broers of zussen?

Vaak gaan kindjes sneller praten als ze oudere broers of zussen hebben. Niet heel gek, want die kunnen heel goed het goede voorbeeld geven. Juist is het ook leuk om een ander broer of zus een verhaaltje te laten vertellen! 

Onderzoek

Een onderzoek van de Universiteit van Washington onderzocht 26 baby's. Ze kregen een vest om met geluidsapparatuur. De gesprekken van ouders en kind werden opgenomen en hieruit werd de conclusie getrokken dat het brabbelen tegen kinderen goed werkt voor de woordenschat.

Praat jij veel tegen je baby? Laat het ons weten!

Redactie MiniMe.nl

Door

20 augustus 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.