5 X dagje uit tijdens de herfstvakantie

5 X dagje uit tijdens de herfstvakantie

Wil je deze herfstvakantie iets bijzonders doen? Bekijk dan snel de 5 meest originele dagjes uit tijdens de herfstvakantie!

Tijdens de herfstvakantie is het altijd leuk om eropuit te gaan met je kind(eren). Er zijn dan ook talloze initiatieven voor de leukste dagjes uit. Wil je deze herfstvakantie iets bijzonders doen? Bekijk dan snel de 5 meest originele dagjes uit tijdens de herfstvakantie!  

1. Lego World Utrecht Jaarbeurs

Is jouw kind helemaal weg van lego? Dat komt goed uit, want van 21 tot en met 27 oktober kun je elke dag van 10:00 uur tot 17:00 uur van alles bouwen in Lego World. Echte lego fans kijken hun ogen uit en zijn hier de hele dag zoet! Elke dag rijden er 22 afgeladen vrachtwagens met LEGO stenen, modellen en materialen naar de Jaarbeurs, waar kinderen zich gegarandeerd vermaken. 

 • Toegang volwassenen en kinderen €19,95 (tickets kun je vooraf bestellen). 

2. Appels plukken 

Wat is er leuker voor kinderen dan zélf appels te plukken? Oktober is hét seizoen om dit te doen! In een enorme boomgaard kun je met het hele gezin appels plukken. Een tip van de redactie: ga na het plukken een appeltaart bakken of pannenkoeken met appels eten.  

 • Lisserbroek - tijdens de herfstvakantie ( 17- 25 oktober.) elke dag van 10:00 – 17:00 uur. 
 • Rhoon - tot en met 24 oktober op dinsdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur en van woensdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.
 • Kraggenburg - tijdens de herfstvakantie (17 t/m 31 oktober) iedere dag (van 10.00 uur tot 17.00 uur) zelf fruit plukken! 
 • Schenkerij de Boomgaard - 1 mei tot 1 november op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 10.30 uur - 17.00 uur

3. Nationaal militair museum 

Van 17 tot en met 23 oktober kun je naar de wereld van modelbouw in Soest! Je kleine kan allerlei leuke workshops doen zoals een leopard bouwen, een workshop camoufleren volgen én je kunt echte militaire vliegtuigen bekijken! Op zaterdag kun je luisteren naar persoonlijke verhalen van militairen. Is jouw kind een echte waaghals en vindt hij vliegtuigen reuze interessant? Dan is dit het perfecte dagje uit!     

 • Toegang volwassenen €9,75
 • Toegang kind 4 t/m 12 jaar  €4,75
 • Kinderen tot 4 jaar gratis
 • Museumjaarkaart gratis 

4. Space Expo 

Wat is er leuker dan de ruimte in te gaan met je kind? Tijdens een regenachtige dag kunnen jullie je bij Space Expo goed vermaken. Maak samen met je kind(eren) een reis langs sterren en planten en leer hen tegelijkertijd alles over de ruimte! De Space Expo in Noorwijk is gedurende de herfstvakantie (17 oktober t/m 1 november 2015) geopend van 10.00 – 17.00 uur.  

 • Toegang kinderen 4 t/m 12 jaar €7,00
 • Toegang volwassenen € 1,00
 • Space Train €6,00 extra (legitimatie verplicht ) 

5. Kamelen melkerij

Je kunt nu samen met jouw kind(eren) kamelen ontmoeten op de Kamelenboerderij in Berlicum (Noord- Brabant). Je kunt de enige echte kamelen van Europa eten geven en verzorgen. Meer weten? Neem dan een kijkje op de website van de kamelenboerderij!   

 • Toegang volwassenen: €10,00 
 • Toegang kinderen: €10,00 
 • Toegang peuters: Gratis 

Tijdens de herfstvakantie met regen zorgen dat je kind(eren) zich thuis vermaken? Lees dan onze top 20 dingen die je kunt doen met kinderen als het regent

Rosalyn van Houwelingen

Door

05 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.