Gezellige work-outs met je kind: de EnergieBrigade

Gezellige work-outs met je kind: de EnergieBrigade

Hup, pak die sportkleding uit de kast en ga lekker samen sporten met je kleine! Een superleuke activiteit om samen te doen.

Sporten, het blijft een issue. Zeker tijdens en vlak na je zwangerschap kan je hoofd er totaal niet naar staan. Je zit nog niet lekker in je vel en je hebt dan echt geen zin om de sportschool in te duiken. En hallo, ondertussen moeder geworden, je hebt wel wat anders aan je hoofd!

Vrouwen die moeder worden hebben vaak moeite met een beetje me-time creëren voor zichzelf. Even een avondje uit eten of naar de sportschool schiet er dan bij in. Mama's gezondheid komt op de tweede plaats, zolang die kleine maar gezond is toch?

Mama, denk aan jezelf!

De basisgedachte is niet verkeerd, maar mama's: jullie mogen ook best wel aan jezelf denken! Samen met andere moeders kan je sneller stress reduceren en ook elkaar inspireren. Met deze gedachte ging Josine Gräfe, oprichtster van EnergieBrigade, samen met haar mede-brigadeleden Kimm en Martine aan de slag.

Trainingen Energiebrigade

Ze ontwikkelden 5 verschillende trainingen die geschikt zijn voor de verschillende fases van het (aanstaande) moederschap:

  • Belly Boost (voor zwangeren)
  • Mama Boost (voor moeders vanaf week 6-8 tot een jaar na de bevalling)
  • Baby Boost (voor moeder en baby)
  • Kids Boost (voor moeders met kinderen van 2 tot 6 jaar)
  • Energy Boost (voor iedereen die in groepsverband wil sporten)

Alle thema's zijn samengesteld door een verloskundige, fysiotherapeut en bekkenbodemspecialist, dus je weet zeker dat je de juiste oefeningen doet die je lichaam op dat moment aan kan.

Opbouw van trainingen

De trainingen hebben ongeveer dezelfde opbouw. Het begint met een warming up en wordt gevolgd door een spelelement. Daarna worden oefeningen gedaan voor grote spiergroepen waarbij je een aantal dynamische oefeningen doet. Ook wordt er aan wandelen of joggen (met interval) gedaan met stretchoefeningen of ontspanningsoefeningen. Er is ondertussen genoeg tijd om met de andere moeders te praten en ervaringen uit te wisselen. Gezelligheid en sportiviteit gaan uitstekend samen!

Boost-programma's

Het Energy Boost- programma is bedoeld om te werken aan kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De leuke wisseling tussen hardlopen, kracht, balans, intervaltraining en yoga is een goede opvolger van de Mama Boost. Bekijk hieronder een leuke video van een van de trainingen:

Meedoen?

Lijk het je ook wel wat om mee te sporten met deze actieve mama's? Jammer genoeg is de Brigade tot nu toe alleen actief in Amsterdam en Amstelveen, maar als je in deze regio woont kan je je eenvoudig aanmelden via het aanmeldformulier op de website. Weet je nog niet zeker of dit iets voor je is? Je kan een gratis proefles volgen. Een strippenkaart van 10 lessen is ook mogelijk (€95,00).

Daisy van Schaijik

Door

21 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.