Luieremmer schoonmaken tips

Luieremmer schoonmaken tips

Een luieremmer schoonmaken is een bekend probleem. Er zijn handige tips om te voorkomen dat de emmer enorm gaat stinken en dat je niet elke dag naar de container hoeft te lopen. Lees deze handige tips!

Een week geleden schreven we over de 4 grootste fouten bij het inrichten van de babykamer. In de tekst gaven we het advies om een neutrale luieremmer te kiezen, zodat je die later nog kon gebruiken als opbergkist voor bijvoorbeeld speelgoed. Lezers gaven aan dat zo'n ding echt nergens meer voor te gebruiken is, omdat je de vieze lucht er niet meer uitkrijgt. Een bekend probleem bleek al snel. Die luieremmer schoonmaken: hoe doe je dat? 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen iedere luier apart naar de vuilnisbak buiten te brengen, maar je zal merken dat het toch wel erg handig is om een luieremmer bij de hand te hebben. De emmer staat bij voorkeur naast de commode en als je de luiers erin doet heb je geen last van vieze geurtjes. Tot je de emmer moet schoonmaken... Hoe krijg je die lucht eruit?

Luieremmers met cassette

Deze luieremmers kunnen een oplossing zijn: als je de luier in de emmer doet, draai je aan een hendel die de luier in een plastic zak sealt. Geen luchtjes meer, ook niet tijdens het legen van de emmer. Een nadeel is wel dat de cassette vaak vrij prijzig is. Een oplossing daarvoor is de DiaperChamp, waar je gewone plastic zakken in kunt doen (hoef je geen navulverpakkingen te kopen). De Hema heeft ook een luieremmer met cassette voor een goede prijs.

Gewone luieremmer

De gewone luieremmer is vaak niet meer dan een emmer met een deksel erop. Deze emmers zijn weliswaar goedkoop, maar gaan snel stinken. De luiers worden immers niet gesealed. Voordeel is weer dat de emmer zelf eenvoudig schoon te maken is. Een oplossing voor de stinkende luiers zou zijn om grote plastic zakken te kopen waar je de luiers in doet voor je ze in de emmer gooit.

Luieremmer die luchtdicht is

Er zijn ook luieremmers die luchtdicht zijn. Met een rubbere rand word de emmer afgesloten waardoor er geen vieze lucht uit komt. Vaak zijn deze emmers ook gemaakt van metaal zodat de lucht er ook niet in kan trekken. Voorbeeld van zo'n emmer is de nieuwe emmer van Ubbi.

Doe alle poepluiers in een plasticzakje en knoop deze dicht voordat je deze in de emmer gooit. Wat minder goed voor het mileu, maar je emmer zal niet zo snel gaan stinken!

Mijn luieremmer stinkt nog steeds!

Het kan altijd gebeuren dat de lucht echt in het plastic trekt. Een oplossing is dan om de (binnen)emmer schoon te maken met kunststof reiniger (dezelfde die je voor tuinmeubelen gebruikt). Vervolgens echt buiten zetten om goed te laten luchten en de geur is er dan als het goed is uit. Ouders raden ook aan om de emmer te vullen met heet water en een handje soda of schoonmaakmiddel en minimaal een uur laten staan. Vervolgens goed naspoelen met water en goed droogmaken.

Tips van onze lezers

Op Facebook kregen we ook nog een paar handige tips van onze lezers. Gebruik bijvoorbeeld luierzakjes, hier zit vaak een lekker luchtje aan zodat je de luier zelf niet meer ruikt. Of een grote plastic zak in de emmer doen met een beetje dettol schijnt ook heel goed te werken. Bekijk ook zeker even de tips onder het artikel.

Heb je zelf nog handige tips tegen stinkende luieremmers? We horen ze graag! Laat hieronder een reactie achter en help andere ouders bij dit probleem. 

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.