Maak de mooiste valentijn cadeaus

Maak de mooiste valentijn cadeaus

Doe iets leuks en origineels deze Valentijnsdag en verras je geliefde met een zelfgemaakt cadeau.

Het is alweer bijna Valentijnsdag: tijd om je liefde te betuigen. Wat ga je kopen of beter, wat ga je maken? Iets speciaals in elkaar zetten voor degene van wie je houdt is altijd leuk én kan ook nog eens samen met de kinderen. Dus: maak dit jaar de mooiste valentijn cadeaus!

Van een heerlijk ontbijtje tot zelfgemaakte valentijnskaarten, er zijn genoeg leuke dingen om gezellig samen op de dag van de liefde te doen. Ga bijvoorbeeld lekker knutselen met de kids of ga op expeditie in de keuken. Het eindresultaat is niet alleen mooi, maar je hebt ook nog een leuke tijd met je kinderen tijdens de voorbereidingen. Doe hier wat inspiratie op!

In de weer in de keuken

Ga samen met je kinderen het favoriete ontbijt van je partner maken. Zijn je kinderen nog te klein om je echt te helpen? Laat ze dan de meest simpele dingen doen, zoals het brood op het bord leggen. Je kan ze ook laten kiezen of je melk of sinaasappelsap bij het ontbijt geeft. Of je laat ze een paar dingen proeven, zodat ze aan je partner kunnen vertellen hoe lekker het is.

Lekker bakken

Samen met de kinderen de keuken in om een heerlijke cake of koekjes te bakken. Laat de kinderen ingrediënten toevoegen, het beslag mixen of bijvoorbeeld de vormpjes voor koekjes uitsteken en alles versieren. De moeilijkere dingen zoals alles in de oven doen en eruit halen, doe je dan natuurlijk gewoon zelf om ongelukken te voorkomen.

 

Anders maar handig

Iets om te eten is altijd lekker met Valentijnsdag, maar niet alle cadeaus hoeven per se eetbaar te zijn. Iets bruikbaars of gewoon iets moois voor in huis kan ook heel leuk zijn én zeker ook heel creatief. Maak bijvoorbeeld een leuke sneeuwbol als het buiten nog zo koud is. Laat de kinderen dan de hartjes uit papier knippen. Zijn ze nog te klein? Knip de hartjes dan zelf en laat de kinderen de hartjes versieren met glitters of laat ze de hartjes in verschillende kleuren verven. Voor de sneeuw kan je nepsneeuw gebruiken. Is dat moeilijk te vinden, dan is suiker een makkelijke oplossing.

 

Zelfgemaakte kaartjes

Elk kind houdt wel van knutselen en juist met Valentijnsdag is het een leuk idee om bijvoorbeeld een lief kaartje te maken voor papa of mama. Ga in de weer met papier, verf, kleurpotloden, stempels en stickers. Laat je inspireren door deze mooie dag en gebruik roze, rood en hartjes en lieve boodschappen.

Redactie MiniMe.nl

Door

11 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.