Opvoedtips op luiers geprint: onzin of briljant?

Tips voor de opvoeding van je kind op luiers? Ehmm... zou jij die lezen?

Pasgeleden kwam een CEO van een bedrijf dat onderzoek doet naar opvoeding met een, laten we zeggen, apart idee. Hij vond het wel een goed plan om de producenten van luiers over te halen opvoedtips te laten printen op de voorkant. Complete onzin of gewoon briljant?

Dr. Helpern en zijn team denkt dat statements als 'kijk omhoog en praat met je baby' precies zijn wat een ouder nodig heeft. Ouders krijgen dan weer een herinnering om hun best te blijven doen. Ze denken dat deze statements ouders laten herinneren dat baby's zich iedere seconde verder ontwikkelen. Juist tijdens die eerste maanden gaat de ontwikkeling het snelst en is het dus van belang de ouder-baby band te versterken.

Mooie gedachte, maar...

Goed, de gedachte erachter is mooi, maar heb je niet letterlijk en figuurlijk je handen vol als je bezig bent om een luier te verschonen? Moet je dan ook nog eens opvoedkundige tips gaan lezen terwijl je dat aan het doen bent? En 'kijk omhoog en praat met je baby': hoe serieus moeten we dit advies nemen? Alsof je nooit naar je baby zou kijken?

Inspiratie op luiers

Een tegenvoorstel: misschien een idee om een combinatie van tips, grappige feitjes en inspiratie op de luiers te printen? Dan heb je af en toe ook nog iets te lachen als je weer een volle luier moet vervangen. Wat vind jij ervan? Zou het handig zijn om tips op de luiers te printen of vind je het complete onzin?

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.