Zo ervaren mannen bevallingspijn

Zo ervaren mannen bevallingspijn

Ben je ook benieuwd naar hoe mannen eigenlijk bevallingspijn ervaren? In deze video zie je hoe mannen deze pijn ervaren.

Een bevalling is niet makkelijk, dat geloven de mannen wel. Maar hoewel ze een hoop stress hebben als het moment daar is, weten ze bijna niets van de pijn die een bevalling met zich meebrengt. En hier hebben vrouwen in China over geklaagd.

Volgens de vrouwen hebben hun mannen geen idee van de pijn die zij moeten doorstaan tijdens de bevalling. En laten we eerlijk zijn, mannen hebben hier ook geen enkel besef van! Ook klaagden de vrouwen over de beperkte betrokkenheid en sympathie van hun man op de bevalling. Nu is het zo dat het in China niet gebruikelijk is dat mannen aanwezig zijn bij de bevalling zelf, dus hoe kunnen ze dan genoeg betrokken raken?

Cursus bevallingspijn

Een ziekenhuis in de Chinese provincie Shangdong besloot na de klachten van de vrouwen om een tweewekelijkse bijeenkomst op te zetten, waarbij mannen de bevallingspijn kan ervaren. Ruim 100 mannen hebben zich hiervoor al (vrijwillig, gelukkig) opgegeven. Tijdens deze 'bijeenkomst' krijgt de man een buikband die via plakkers elektrische schokken verstuurd naar de buik. Wat best een komisch resultaat oplevert.

Elektrische schokken

De sterkte van deze schokken wordt langzaam opgevoerd tot het in de buurt komt van de pijn die een vrouw ervaart tijdens de bevalling. Veel mannen bereikten dit punt niet eens en smeekten de artsen halverwege om te stoppen. Tsja mannen, dat kunnen vrouwen ook niet zeggen, kom op! Maar: wel tof dat ze hebben deelgenomen. Op die manier laten ze wel zien hoeveel zij voor hun vrouw over hebben en betrokken willen zijn bij de bevalling. Iets voor de Nederlandse mannen?

Zou jij willen dat je man dit ervaart?

Zoë Montijn

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.