Relaxen tijdens je zwangerschap

Voor zwangere vrouwen is het belangrijk om goed te ontspannen tijdens je zwangerschap daarom hebben wij een aantal leuke tips!

Zwanger zijn is een ontzettend mooie periode in je leven, maar ook een van grote veranderingen. Je lichaam verandert binnen een korte periode heel snel en je kunt niet meer dingen op hoog tempo doen die je voorheen wel deed. En dat is even wennen. Loop niet in zeven sloten tegelijk en probeer tijdens je zwangerschap ook gewoon te relaxen.

Stress is niet goed voor je, helemaal niet tijdens de zwangerschap. Dit kan namelijk ook effect hebben op je baby. Daarom is het eigenlijk noodzakelijk om regelmatig goed te relaxen tijdens de zwangerschap en alle dagelijkse activiteiten op een lager pitje te zetten. Dit kan heel lastig zijn, vooral wanneer je gewend bent om altijd hard te werken, van hot naar her aan het reizen bent of constant bezig bent in huis. Door de zwangerschap raak je snel vermoeid en weet je soms niet meer waar je de energie die je voor de zwangerschap had vandaan moet halen.

Relax

Hoe kun je nu goed ontspannen als je zoveel dingen nog moet doen? Heel simpel, verdeel deze dingen over de dag of week en neem er ook echt de tijd voor! Iedereen begrijpt dat je nu niet meer zo snel bent als voorheen, alleen jij moet er nog aan toegeven. Wat ook kan helpen is om regelmatig pauzes te nemen waarin je even helemaal niks doet. Gewoon even relaxen, zodat je daarna weer door kan gaan.

Energie tekort

Merk je aan jezelf dat je de hele dag door energie tekort komt? Rekken en strekken in de ochtend nog vóór dat je je bed uitgaat kan al veel energie opleveren. Wanneer je dit nog in je bed doet is je lichaam nog warm en zijn je spieren soepel. Dagelijks rekoefeningen doen stimuleert de bloedsomloop en zorgt voor extra zuurstof in je hersenen, waardoor je een lekkere energie-boost krijgt.

Goed ontbijten

Een goed ontbijt is overigens ook heel belangrijk. Sla het in ieder geval 's ochtends niet over, anders voel je je de rest van de dag slap en futloos. Heb je last van ochtendmisselijkheid? Dan is het toch aan te raden een paar crackers te eten voor je uit bed stapt en iets te drinken.

Uitgerust je bed in

Goed opstaan is belangrijk, maar goed naar bed gaan net zo. Op het moment dat je naar bed gaat is het belangrijk dat je mentaal al uitgerust bent, zodat je rustig in slaap kan vallen zonder dat er nog allerlei dingen door je hoofd spoken. Een rustige work-out zorgt ervoor dat je lichaam de stress-hormonen loslaat, waardoor je lekker ontspannen wordt. Denk aan een uurtje zwemmen 's avonds. Houd je niet van zwemmen in openbare zwembaden? Een aantal yoga oefeningen voor het slapengaan geeft hetzelfde rustgevende effect.

Zoë Montijn

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.