Kinderwagens vergelijken | Hoe vind je de beste kinderwagen?

Kinderwagens vergelijken | Hoe vind je de beste kinderwagen?

Ben je opzoek naar een kinderwagen, maar weet je niet waar te beginnen? We vertellen je alles over hoe je de beste kinderwagen voor jullie kiest!

Waar moet je precies op letten bij het kiezen van een kinderwagen? Welke kinderwagen past het beste bij jouw gezin? Hoe maak je die keuze? No worries! Wij gaan je helpen. 

WANNEER HEB JE EEN kinderwagen NODIG? 

Een kinderwagen is onderdeel van de babyuitzetlijst en moet je in huis hebben voordat de baby er is. Een moeilijke aankoop want er is zoveel keuze! Gelukkig is het een hele leuke zoektocht en aankoop om te doen. Een kinderwagen gebruik je doorgaans tot wanneer je kindje goed zelf rechtop kan zitten. Veel ouders schakelen dan over naar een buggy. De kinderwagen zal je heel veel gebruiken en dus is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een kinderwagen die past bij jou en je partner. 

kinderwagen met baby en broertje

LEES OOKDe beste 5 kinderwagens van 2022!

WAT VOOR kinderwagens ZIJN ER? 

Er zijn verschillende soorten kinderwagens om uit te kiezen. Zo heb je de combiwagen, wandelwagen, duowagen en klassieke kinderwagen. We vertellen je alles over deze soorten kinderwagens. 

Kinderwagen

De klassieke kinderwagen kun je van 0 tot ongeveer 9 maanden gebruiken. Het is een wagen waar je kindje alleen plat in kan liggen, een soort wieg op wielen. Een perfecte wagen om mee te beginnen! 

Combiwagen 

Tegenwoordig is bijna elke kinderwagen een combiwagen. Ideaal want zo kun je hem zo lang mogelijk gebruiken! De wagen kun je verbouwen van reiswieg naar wandelwagenzitje. Binnen de combiwagens zijn er ook verschillende soorten. Ga je voor een combiwagen, vraag naar de verschillende soorten en test het vooral lekker uit! 

Wandelwagen

Ben je van plan je baby de eerste maanden in een draagdoek of maxi cosi te vervoeren? Dan kun je ervoor kiezen om een wandelwagen aan te schaffen. Je kunt de wandelwagen gebruiken vanaf dat je baby zelfstandig kan zitten. Een wandelwagen is steviger dan een buggy en daarom perfect voor het eerste jaar. 

Duowagen

We zien de duowagen inmiddels steeds meer want hoe makkelijk is de duowagen voor kinderen met een klein leeftijdsverschil? Perfect voor als de oudste nog niet de hele dag kan lopen. Je hebt wagens waar de baby boven ligt, maar ook veel met de baby onder. Kijk eens in de winkel wat jullie voorkeur heeft. 

 

kinderwagen met moeder

LEES OOKEen buggy kiezen: hier moet je op letten?

HOE KIES JE EEN kinderwagen? 

Voordat je naar kinderwagens gaat kijken is het goed om vast te stellen wat je belangrijk vindt. Stel de volgende vragen aan jezelf en bepaal aan de hand daarvan met welke eisen je op kinderwagen-zoektocht gaat! 

  • Waar woon je? Waar gaat de kinderwagen zo staan en is die gemakkelijk mee naar buiten te nemen?
  • Past de kinderwagen in de auto?
  • Hoe zwaar is de kinderwagen? 

Vergeet ook niet te denken aan jullie lengte en test in de winkel of je overal gemakkelijk bij kan. Heb je wat kinderwagens op het oog? Bekijk ze eens in de winkel! Laat de verkoopmedewerker weten wat je in de kinderwagen zoekt en loop er een stukje mee. De feeling van een kinderwagen is natuurlijk het allerbelangrijkste! Dus test zeker of jullie de kinderwagen fijn vinden om mee te lopen. 

Isabel Van Der Boog

Door

15 januari 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.