Buggy's vergelijken | Hoe vind je de beste buggy?

Buggy's vergelijken | Hoe vind je de beste buggy?

Ben je opzoek naar een buggy, maar weet je niet waar te beginnen? We vertellen je alles over hoe je de beste buggy voor jullie kiest!

Het kiezen van een buggy is best een opgave. Er zijn zoveel keuzes! Waar moet je nou op letten als je een buggy gaat uitzoeken? Wij vertellen je alles wat je moet weten over buggy's en hoe je de beste buggy voor jullie kiest!

wanneer heb je een buggy nodig? 

Een buggy is te omschrijven als simpele kinderwagen. Gemakkelijk mee te nemen, geschikt voor kleine tochten en makkelijk op te bergen want een buggy neemt relatief weinig ruimte in beslag. Vaak zie je dat er een buggy aangeschaft wordt als de kleine begint met lopen maar dit nog niet de hele dag volhoudt. Dan is een fijne buggy ideaal! Staat er een reis op de planning? Dan is de buggy ook echt een uitkomst. Genoeg redenen voor de aanschaf van een buggy, maar hoe kies je de beste voor jou?  

kindje met joolz aer buggy

LEES OOK: De beste 5 buggy's van 2022!

WAT VOOR buggy's ZIJN ER? 

Er zijn verschillende soorten buggy's om uit te kiezen. Elke soort buggy heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Zet voor jezelf op een rij wat belangrijk is voor jullie. Gaan jullie veel op pad met de buggy; dan is een lichte buggy die makkelijk op te klappen is belangrijk. Ook zijn er duo buggy's waardoor je gemakkelijk met twee kindjes op pad kan. Wij zetten de verschillende soorten buggy's voor je op een rij. 

Paraplu buggy

Een paraplu buggy is een kleine, lichte en compacte buggy. Je kunt de buggy als een paraplu inklappen, super handig! De paraplu buggy is te herkennen aan de gebogen handvaten. De paraplu buggy wordt vaak als reisbuggy verkocht aangezien de makkelijke buggy mee mag tot de gate. Een fijne buggy, maar verwacht bij deze simpele buggy geen spannende features. 

Compact buggy

Net als de paraplu buggy is de compact buggy, je raadt het al, compact! Gemakkelijk op te klappen en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Ook perfect om mee te nemen op reis. Het verschil met de paraplu buggy is het opklappen. De compact buggy wordt kleiner opgeklapt waardoor je hem makkelijk in, bijvoorbeeld, de auto kwijt kan. 

Duo buggy

In principe hetzelfde als een normale buggy, maar dan met twee zitjes naast elkaar. Perfect om twee kindjes mee op pad te nemen. Ook de duo buggy is vaak gemakkelijk op te klappen. Ook wel een tweeling buggy genoemd!

Runner buggy

Een buggy waarmee je kan hardlopen! Deze buggy heeft drie stevige wielen waardoor je er goed mee kunt rennen. Een runner buggy is ook heel fijn voor lange wandelingen met wat obstakels. Daarbij is deze soort buggy wederom goed in te klappen waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen. Vanwege het extra wiel kan deze buggy wel wat zwaarder zijn.  

kindje in de buggy

LEES OOK: Een buggy kopen: waar let je op?

Hoe kies je een buggy? 

Voordat je naar buggy's gaat kijken is het goed om vast te stellen wat je belangrijk vindt. Stel de volgende vragen aan jezelf en bepaal aan de hand daarvan met welke eisen je op buggy-zoektocht gaat! 

  • Waarvoor wil je de buggy gebruiken? (internationale reizen, dagjes weg of dagelijks) 
  • Hoeveel ruimte mag de buggy in beslag nemen? (denk hierbij aan de grootte van je kofferbak en de ruimte in huis) 
  • Hoe belangrijk is het gewicht van de buggy en is dit wellicht belangrijker dan hoe compact de buggy is? 

Heb je wat buggy's op het oog? Bekijk ze eens in de winkel! Laat de verkoopmedewerker weten wat je in de buggy zoekt en loop er een stukje mee. De feeling van een buggy is natuurlijk het allerbelangrijkste! Dus test zeker of jullie de buggy fijn vinden om mee te lopen. 

MiniMe's favorite!

Een buggy die alle boxen afvinkt is de Joolz Aer! Wij zijn onwijs fan van deze compact buggy. De buggy is licht en gemakkelijk in en uit te klappen. Naast al deze gemakken voor de ouder is de Joolz Aer super comfortabel voor je kindje! De buggy heeft een ergonomische stoel wat zorgt voor voldoende ondersteuning. Een echte plus! De buggy klapt klein op waardoor hij gemakkelijk mee te nemen en op te bergen is. Een must voor een dagje weg of een reis met het hele gezin. 

Je bestelt de Joolz Aer via deze link!

ingeklapte joolz aer

Isabel Van Der Boog

Door

10 november 2022

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.