Gespot! De kletsboeken van Gezinnig!

Gespot! De kletsboeken van Gezinnig!

De momenten met je gezin nog waardevoller en zinvoller maken? Dat kan met de Kletsboeken van Gezinnig, vol vragen, opdrachten en onderwerpen om met je jonge kind door te nemen!

Het gezinsleven kan soms best hectisch zijn. Je wil er zijn voor je kind, maar door de dagelijkse drukte is het soms lastig om een moment van onverdeelde aandacht te vinden. Gezinnig heeft verschillende kletsboeken gemaakt: boekjes die helpen om één op één aandacht aan je kind te geven. Behulpzaam voor ouders en súper leuk voor kinderen!

Slaapklets

Het zijn die kleine momentjes die je kind zich later nog zal herinneren. Voor het slapengaan samen lachen, praten, opschrijven en verwerken… En dat is precies waar Slaapklets je bij helpt. De verschillende Slaapkletsboekjes staan vol leuke vragen en opdrachten om aan het einde van de dag samen mee bezig te gaan. Zo bouw je de dag op een rustige én gezellige manier af. Ouders die Slaapklets al een tijdje gebruiken geven aan dat hun kind minder moeite heeft om prikkels te verwerken aan het einde van de dag en dat Slaapklets een fijne manier is om elke dag even wat tijd samen door te brengen. Zo is er in het hoofd van je kind weer ruimte voor mooie dromen tijdens de nacht.

Je kunt kiezen uit Slaapklets voor kleuters (deel 1 en deel 2) of Slaapklets 6+ (deel 1, deel 2 en deel 3).

“Met de hulp van de invulboeken hebben de kinderen een moment om bij hun dag stil te staan én het is een fijne ingang om even samen te praten voor het slapengaan.”

Emotieklets

Het is natuurlijk enorm belangrijk om ook over emoties te praten, maar dat kan ook lastig zijn.  Dit boek maakt het makkelijk om samen met jouw kindje over emoties te praten, maar dan op een hele fijne en luchtige manier. Ook kun je samen plannen maken om met deze emoties om te gaan. Emotieklets is een belangrijk boek, als je het ons vraagt!

Emotieklets bestaat uit drie delen. Deel 1 is om (voor) te lezen, met als belangrijkste boodschap: alle emoties mogen er zijn. Deel 2 bevat vragen en opdrachten waardoor een kind zijn eigen emoties beter leert kennen. Vlieg samen naar de eilanden Blij, Verdrietig, Boos, Bang, Trots, Mopperig, Gespannen, Jaloers, Onzeker en Ontspannen. Lees de uitleg en voer de vragen en opdrachten uit. Het boek staat vol ideetjes en tips voor moeilijke momenten. Deel 3 bevat hulpkaarten die je gratis kunt downloaden op de site van Gezinnig.

Gezinning boek emotieklets

Nog meer kletsen met de andere leuke Kletsboekjes!

Ook de andere Kletsboekjes zijn leuk, grappig én waardevol om te hebben. In Relaxklets vind je bijvoorbeeld leuke yoga-oefeningen, meditaties, massages, spelletjes en kletsvragen om het hoofd van je kindje en je eigen hoofd lekker leeg te maken! Maar ook voor specifieke situaties zijn er Kletsboekjes. Zo is er Scheidingklets, een invulboek voor kinderen (van 6 tot 12 jaar) van gescheiden ouders. Ook zijn er de diverse Duoklets boekjes waarin een kind samen met papa, mama, opa of oma herinneringen kan bewaren. Tafelklets is ook echt een aanrader: hét boekje om het aan tafel nog gezelliger te maken.

emotieklets scheidingsklets boeken gezinnig

Welk Kletsboek ga jij in huis halen?

Celeste Mostert

Door

18 april 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.