Gespot! De kletsboeken van Gezinnig!

Gespot! De kletsboeken van Gezinnig!

De momenten met je gezin nog waardevoller en zinvoller maken? Dat kan met de Kletsboeken van Gezinnig, vol vragen, opdrachten en onderwerpen om met je jonge kind door te nemen!

Het gezinsleven kan soms best hectisch zijn. Je wil er zijn voor je kind, maar door de dagelijkse drukte is het soms lastig om een moment van onverdeelde aandacht te vinden. Gezinnig heeft verschillende kletsboeken gemaakt: boekjes die helpen om één op één aandacht aan je kind te geven. Behulpzaam voor ouders en súperleuk voor kinderen!

zusjes met slaapklets

Slaapklets

De verschillende Slaapkletsboekjes staan vol leuke vragen en opdrachten om voor het slapengaan te doen. Zo bouw je de dag op een rustige én gezellige manier af. Ouders die Slaapklets al een tijdje gebruiken geven aan dat hun kind makkelijker naar bed gaat, dat je meer zicht krijgt op hoe het met je kind gaat, en dat het heel gezellig is om samen te doen.

Je kunt kiezen uit Slaapklets voor kleuters (deel 1 en deel 2) of Slaapklets 6+ (deel 1, deel 2 en deel 3).

“Met de hulp van de invulboeken hebben de kinderen een moment om bij hun dag stil te staan én het is een fijne ingang om even samen te praten voor het slapengaan.”

Emotieklets

Het is natuurlijk enorm belangrijk om ook over emoties te praten, maar dat kan ook lastig zijn. Dit boek maakt het makkelijk om samen met jouw kindje (5+) over emoties te praten, maar dan op een hele fijne en luchtige manier. Ook kun je samen plannen maken om met deze emoties om te gaan. Emotieklets bestaat uit drie delen. Deel 1 is om (voor) te lezen, met als belangrijkste boodschap: alle emoties mogen er zijn. Deel 2 bevat vragen en opdrachten waardoor een kind zijn eigen emoties beter leert kennen. Vlieg samen naar de eilanden Blij, Verdrietig, Boos, Bang, Trots, Mopperig, Gespannen, Jaloers, Onzeker en Ontspannen. Lees de uitleg en voer de vragen en opdrachten uit. Het boek staat vol ideetjes en tips voor moeilijke momenten. Deel 3 bevat hulpkaarten die je gratis kunt downloaden op de site van Gezinnig.

Nog meer kletsen met de andere leuke Kletsboekjes!

Ook de andere Kletsboekjes zijn leuk, grappig én waardevol. In Relaxklets vind je bijvoorbeeld leuke yoga-oefeningen, meditaties, massages, spelletjes en kletsvragen om het hoofd van je kindje en je eigen hoofd lekker leeg te maken! Maar ook voor specifieke situaties zijn er Kletsboekjes. Zo is er Scheidingklets, een invulboek voor kinderen (6-12 jaar) van gescheiden ouders. Tafelklets is ook echt een aanrader: hét boekje om het aan tafel nog gezelliger te maken. Nieuw in de kletsserie is Lijfklets. Een bijzonder invulboek (6-9 jaar) om te praten over belangrijke onderwerpen in de seksuele opvoeding. Van je lijf leren kennen tot verliefdheid en van grenzen aangeven tot rolpatronen. Om samen te kletsen, te lachen en heel veel te leren!

emotieklets scheidingsklets boeken gezinnig

Welk Kletsboek ga jij in huis halen?

Isabel Van Der Boog

Door

21 maart 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.