De 5 grootste seksmythen tijdens zwangerschap

De 5 grootste seksmythen tijdens zwangerschap

Ben je heel voorzichtig met seks tijdens de zwangerschap? Relax! Je kunt nog heel goed sex hebben als je in verwachting bent hoor!

Als ik HET doe, breng ik dan de bevalling op gang? Of doe ik de baby pijn? Tuurlijk, er zullen een aantal goede excuses zijn om geen seks te hebben, maar zwanger zijn hoort niet in dat rijtje te staan. (trouwens, het duurt negen maanden he, negen maanden!) Seks hebben is compleet normaal als je zwanger bent.

Ben je toch nog heel voorzichtig? Relax, en lees mee over de 5 grootste seksmythen tijdens de zwangerschap.

'Diepe penetratie kan de foetus beschadigen.'

Klinkt allemaal wat vies maar... het is een my-the! We kunnen het niet hard genoeg roepen. Wist je dat je vagina (echt een fantastische uitvinding) uitrekt tijdens seks? Hierdoor komt er automatisch extra ruimte tussen de penis en de opening van de baarmoeder. Ja, zelfs als je man extra extra large is.

'De samentrekkingen van een orgasme kan een miskraam veroorzaken.'

Die kleine krampen die je voelt na de seks zijn heel normaal, dat zijn gewoon de spieren van je baarmoeder die zich een beetje samentrekken. Zo lang je geen zwangerschap hebt met heel hoog risico kan dat echt geen kwaad. Er zijn twee typen samentrekkingen, en degene die je voelt na een orgasme is niet het type dat een miskraam kan veroorzaken. De samentrekkingen die het begin zijn van je bevalling zullen echt pijnlijk zijn en ongeveer iedere drie tot vijf minuten komen.

'Seks kan een bevalling op gang brengen.'

Nope, dat is gewoon oude-wijven praat. Je kan wel een samentrekking krijgen van  sex, maar dit zorgt er niet voor dat je gaat bevallen. En hoe zit dat dan met die dosis hormonen die je in het ziekenhuis wel eens krijgt om de bevalling op gang te brengen? Yes, deze hormonen zijn dezelfde als de hormonen die vrijkomen tijdens sex. De dosis in het ziekenhuis is alleen veel hoger. Hoe je ook je best doet, met sex krijg je nooit dezelfde hoeveelheid hormonen vrij.

'Bloed na seks is een teken van beschadiging aan de binnenkant.'

Bloed is voor veel vrouwen een teken om in paniek te raken. Maar ga niet ineens stressen als je een beetje bloed verliest na de seks. Tijdens de zwangerschap wordt de ingang naar je baarmoeder erg zacht en gevoelig en kan bij aanraking gaan bloeden. Zolang het geen overdreven bloeding is hoef je je geen zorgen te maken.

'De baby heeft het door.'

Ja, en voor je toekomstige zoon of dochter zal dit een verschrikkelijke ervaring geweest zijn. Nee, even serieus, denk je dat ze dit zullen herinneren? Heb jij herinneringen van de tijd in de baarmoeder? Tuurlijk, de baby weet dat je beweegt, maar kan echt het verschil tussen bewegingen niet raden.

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.