Save the Children's Foute Kersttruiendag 2019: een echte held verzamelt geld!

Save the Children's Foute Kersttruiendag 2019: een echte held verzamelt geld!

Kom in actie voor kinderen in nood op Save the Children's Foute Kersttruiendag 2019: verricht een heldendaad in je foute kersttrui! Zó help jij kinderen in nood.

Voor de meeste Nederlandse kinderen zijn de kerstdagen iets om heel erg naar uit te kijken. Gezelligheid, knusheid, liefde, fonkelende lichtjes, lekker eten, rijk versierde kerstbomen en vaak zelfs cadeautjes! Kinderen in oorlogsgebieden hebben niets van dit alles. Zij worstelen dagelijks met eenzaamheid, honger, kou en angst - óók met Kerst. Daarom kom ik in actie!

Geluk, liefde, veiligheid en familie die van je houdt is helaas niet vanzelfsprekend. Dat probeer ik onze kids nu al, op jonge leeftijd, bij te brengen. Niet iedereen heeft het goed en er zijn kindjes over de hele wereld die onze hulp heel hard nodig hebben. Vooral tijdens de feestperiode vind ik het belangrijk om daarbij stil te staan. Dit jaar doe ik mee met de Foute Kersttruiendag van Save the Children!

Foute Kersttruiendag 2019

Om aandacht te vragen én in actie te komen voor kinderen in oorlogsgebieden, zeker rond kersttijd, heeft Save the Children 13 december 2019 uitgeroepen tot Foute Kersttruiendag 2019. Een foute kersttrui geeft namelijk superheldenkrachten waarmee jij kindjes in nood kunt helpen. Doe dus mee en kom in actie!

Een echte held verzamelt geld

Je bent al een held als je een foute kersttrui draagt, maar je bent pas écht een redder in nood als je in je foute kersttrui geld inzamelt voor kinderen die jouw hulp heel goed kunnen gebruiken! Door zo veel mogelijk euro’s op te halen, bezorg je een kind in oorlogsgebied een warme maaltijd, kleding, dekens, onderdak en een hereniging met familie. Kortom: een kans om te overleven. Dat verdient elk kind ter wereld toch?

Dit is jouw geld waard

Een kleine bijdrage maakt al een heel groot verschil:

  • €3,50 = warme wollen sokken voor 3 kinderen in een vluchtelingenkamp in Libanon
  • €20 = 200 waterzuiveringstabletten voor schoon drinkwater
  • €35 = een behandeling van 10 weken met Plumpy’Nut om een ondervoed kind in Somalië te laten aansterken
  • €80 = tijdelijke opvang voor een kind dat zijn familie kwijt is

Meld je aan en doe mee!

Kom in actie voor kinderen in nood op Save the Children’s Foute Kersttruiendag 2019 op 13 december (andere dag mag natuurlijk ook als dat beter uitkomt!)* Meld je nu aan als held op www.savethechildren.nl/held en ontvang een gratis inspiratiepakket om er een onvergetelijke dag van te maken en zo veel mogelijk geld op te halen voor kinderen in nood.

Want hoe leuk is het om er écht iets groots van te maken samen met vrienden, familie of collega’s? Schakel hulptroepen in, zet je socials in en/of bedenk een toffe creatieve actie. Alles voor de kinderen die jouw hulp heel goed kunnen gebruiken!

* De officiële datum is 13 december, maar komt die dag je niet uit of kun je er geen genoeg van krijgen? Dan wordt het natuurlijk heel erg gewaardeerd als je op een andere dag je heldendaad voor kinderen in nood te verricht! 

Sarah Glasbergen

Door

04 december 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.