De mooiste Duitse babynamen

De mooiste Duitse babynamen

Ben jij nog zoekende naar een mooie, passende naam voor jullie baby? Overweeg dan eens een Duitse babynaam! Wij maakten een lijstje met de allermooiste.

Niet iedereen is fan van de Duitse taal, veel mensen vinden ‘m wat hard of oncharmant. Maar wist je dat er heel veel prachtige Duitse babynamen bestaan? Ik speurde het internet af en maakte een lijstje van de mooiste namen uit Duitsland! Laat je inspireren door onze oosterburen.

Heb jij Duitse roots? Of komt je partner uit Duitsland? Misschien heb je mooie vakantieherinneringen aan het land of bezoek je er jaarlijks een gezellige kerstmarkt? ;) Dan bestaat de kans dat jij een Duitse naam overweegt voor jullie soon to be born zoon of dochter!

Er zijn hele klassieke Duitse namen, die misschien wat ouderwets klinken. Er worden door onze oosterburen echter ook moderne, hippe namen gegeven aan pasgeboren baby’s! Ik spitte lange lijsten met Duitse babynamen door en selecteerde de allermooiste. Ik vond twintig jongensnamen en twintig meisjesnamen uit Duitsland die ik echt de moeite waard vond om te vermelden (in willekeurige volgorde).

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEEK-TOT-WEEK NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby of newborn?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!

Mooie Duitse babynamen

Ben je op zoek naar een mooie Duitse babynaam voor jouw baby? Check dan snel onderstaande top 20’s met Duitse namen voor jongens én meisjes! Daar kun je vast veel inspiratie uithalen.

Duitse meisjesnamen

 1. Daniela
 2. Dagmar
 3. Katja
 4. Liese/Lysa/Liesa
 5. Franka
 6. Lili
 7. Hannelore/Lore
 8. Hedwig
 9. Feija
 10. Ilsa
 11. Marre
 12. Marlene
 13. Lorelei
 14. Suse
 15. Romy
 16. Matilde/Matylda
 17. Lena
 18. Anneliese
 19. Emmelyn
 20. Minka

Duitse jongensnamen

 1. Noud/Arnoud
 2. Sepp
 3. Armin
 4. Tibbe
 5. Vik
 6. Mathias
 7. Jorg
 8. Thimo/Thiemo
 9. Caspar
 10. Bastian
 11. Ferdi
 12. Yvo
 13. Ric
 14. Rafael
 15. Coen
 16. Jurgen
 17. Derk
 18. Nando
 19. Gido
 20. Moritz

Babynaam kiezen: waar moet je op letten

Een babynaam kies je niet voor even, maar voor het leven! Daarom is het verstandig om daar even goed over na te denken. Ga niet over één nacht ijs: lees onze checklist voor het kiezen van een babynaam en zet alles even goed op een rij. Ben je 100% tevreden? Yes! Weer een belangrijke to do van de lijst afgestreept!

Marieke van Boven

Door

24 oktober 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.