5x Babykamertrends van het moment | Kleuren, thema’s & accessoires

5x Babykamertrends van het moment | Kleuren, thema’s & accessoires

Wat zijn de laatste trends op het gebied van babykamers? Kleuren, thema’s, stijlen en accessoires: wij zochten uit wat nú hip & happening is!

Babykamertrends: als je de komende tijd een babykamer gaat inrichten, ben je vast benieuwd naar wat hip & happening is dit jaar. Natuurlijk creëer je een speciale ruimte voor je soon to be born baby helemaal naar eigen smaak, maar misschien kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn de babykamertrends van het moment!

Een babykamer inrichten is één van de leukste dingen aan zwanger zijn. Tenminste, dat vond ik. Ik kon uren het internet afstruinen naar de laatste babykamertrends en de bijbehorende kleuren, thema’s en accessoires. Ik wilde dat ons kindje zich er heel veilig en fijn zou voelen, dat het echt háár plekje zou worden. Ik vond het heerlijk om er rond te hangen en alles te verplaatsen tot het (in mijn ogen) helemaal perfect was. Hallo nesteldrang!

Natuurlijk richt je een babykamer helemaal in volgens je eigen smaak en budget. Toch is het wel leuk om te zien wat de laatste babykamertrends zijn. Wellicht haal je daar wat inspiratie vandaan of geef je er je eigen draai aan. Wij zetten de babykamertrends van het moment op een rij voor je!

1. aardetinten in de babykamer

Als je het hebt over kleuren voor de babykamer, zit je met wit en pastelkleuren natuurlijk altijd goed. Maar wil je met de laatste kleurentrends mee? Dan ga je voor warme, exotische kleuren zoals groen en okergeel. Ook helemaal hip zijn terracotta, bordeaux en donkerblauw. Je kunt deze twee stijlen ook met elkaar combineren, dan krijg je een uniek geheel!

Dat betekent overigens niet dat je direct een hele muur in zo’n sprekende kleur hoeft te schilderen, je kunt ook aan de slag met leuke accessoires om de trend wat subtieler toe te passen. Qua babykamertrends voor 2023 gaan we in ieder geval helemaal richting de kleuren die onze aarde te bieden heeft: het dierenrijk, de oceaan en de natuur! Zachte(re) tinten als oudroze, oranje, oker, warm grijs en zand passen hier ook heel mooi bij.

 

2. Unieke geboorteposters in de babykamer

Bij MrStarsky kun je een sterrenhemel poster laten maken voor de geboorte van je kindje. Op de poster zie je hoe de sterren stonden op de specifieke plek en het moment dat jouw kindje, of het kindje van bijvoorbeeld een vriendin, geboren werd. En omdat de sterrenhemel er altijd anders uitziet, is de poster dus altijd uniek, net als ieder kindje! Voor de illustraties op de posters werkt MrStarsky samen met getalenteerde designers. Inmiddels kun je kiezen uit een collectie met verschillende stijlen, dus welke kleur jouw baby- of kinderkamer ook heeft, er is altijd wel een sterrenhemel die er mooi bij past.  

3. natuurlijke babykamer, jungle babykamer 

Een trend voor de babykamer die we al een tijdje zien, maar die zich dit jaar ook weer flink zal doorzetten, zijn de natuurlijke invloeden. Dat zit ‘m in de kleuren, zoals ik hierboven al beschreef, maar ook in de materialen en motiefjes die worden gebruikt. Denk aan hout, jute, rotan of riet (bijvoorbeeld in wiegjes, verschoonmanden, poppenwagens en opbergmandjes). Botanische prints of een jungle-thema zijn ook helemaal van deze tijd! Planten in de babykamer kunnen overigens ook héél goed.

1. Wieg van rotan
2. Verschoonmand
3. Vloerkleed van riet & rotan
4. Mand van zeegras
5. Bananenplant

4. Klamboe in de babykamer

Een van de opvallende trends in babykamers is het gebruik van klamboes! Deze elegante en functionele accessoires worden steeds vaker gezien in de babykamers van vandaag. Klamboes voegen een vleugje charme en verfijning toe aan de babykamer. Ze creëren een zachte, dromerige sfeer die perfect past bij de tere en rustgevende omgeving die ouders willen creëren voor hun kleintje. Klamboes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stijlen en texturen, waardoor ze gemakkelijk aan te passen zijn aan elke interieurstijl, ideaal! Daarnaast zijn ze ook praktisch. Ze fungeren als een beschermende barrière tegen muggen en andere insecten, waardoor de baby veilig en comfortabel kan slapen.

5. Details in de babykamer

Wanneer het gaat om het inrichten van een babykamer, draait het niet alleen om de grote meubelstukken en kleuren, maar ook om de kleine details! Details kunnen het verschil maken en een persoonlijk tintje geven aan de kamer van je kleintje. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de knopjes van de kledingkast met schattige vormen die passen bij het thema van de kamer. Ook kun je kleurrijke kinderboeken stapelen op een plank, waardoor ze niet alleen dienen als decoratie, maar ook als bron van leesplezier. Of denk aan muurstickers, behangranden of schilderijen om de muren op te fleuren, het toevoegen van sfeerverlichting zoals een zachte nachtlamp en het gebruik van zachte textielitem zoals dekens, kussens en gordijnen. Hoe leuk! 

Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor het inrichten van de babykamer of gewoon nieuwsgierig bent naar de nieuwste trends, het toevoegen van charmante details en accessoires kan een wereld van verschil maken. Van het gebruik van klamboes voor een vleugje elegantie en bescherming tegen insecten tot het personaliseren van de ruimte met unieke knopjes, boeken en zachte textielitems, er zijn talloze mogelijkheden om de babykamer om te toveren tot een betoverende en functionele ruimte. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van de babykamer een speciale plek waar jouw kleintje zich veilig, geborgen en geliefd voelt. Met deze babykamertrends ben je klaar om een prachtige omgeving te creëren waarin jullie mooie herinneringen kunnen maken en koesteren.

Anouk Bik

Door

08 januari 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.