Babykamer kleuren | De laatste trends & leuke kleurinspiratie

Babykamer kleuren | De laatste trends & leuke kleurinspiratie

De babykamer klaar maken is een van de leukste dingen als je zwanger bent! Maar wat is nu belangrijk om op te letten en hoe moet de babykamer eruit komen te zien?

De babykamer klaarmaken is een van de leukste dingen als je zwanger bent! Maar wat is nu belangrijk om op te letten en hoe moet de babykamer eruit komen te zien? Welk kleurthema kies je en wat zijn de laatste trends? We vertellen je alle ins en outs!

Populaire babykamer kleuren 

Eigenlijk is de eerste stap het kiezen van een kleur of kleuren en dat is misschien ook wel de moeilijkste stap. Op dit moment zijn natuurtinten écht super populair en laten die kleuren nou ook nog eens goed passen in de babykamer. Rustige kleuren stralen balans uit waardoor je kleine zich veel sneller op zijn of haar gemak zou voelen. Schreeuwerige kleuren/patronen geven je baby veel prikkels waardoor ze erg druk worden en slecht kunnen gaan slapen. Flexa heeft een aantal hele mooie kleurpaletten die helemaal passen bij dé babykamertrends van 2018!

Rustige kleuren stralen balans uit waardoor je kleine zich veel sneller op zijn of haar gemak zou voelen.

zo kun je handig een kleur kiezen voor de babykamer

Het kiezen van een kleur voor in de babykamer is lastig. Het liefst wil je de kleur in het echt op je muur zien maar om nou een aantal keer je muur te moeten verven is zonde van je tijd, geld en het brengt een hoop stress met zich mee. Gelukkig dacht Flexa er precies hetzelfde over en komen ze met een onwijs handige app, namelijk de Flexa Visualizer App. Deze app is écht super makkelijk in gebruik. Richt je camera van je telefoon op een muur, kies een kleur en voilà, de kleur zal op je muur verschijnen. Heb je dé kleur gevonden? Met de Kleurtester van Flexa kun je vóór het definitief verven van de muur de kleur eerst in real life op de muur testen, super handig! De tester heeft een geïntegreerd rolletje om de verf mee aan te brengen, easy peasy dus! We hebben het getest en eerlijk waar, wij zijn fan. Je kunt zo heel gemakkelijk zien wat je wel of juist niet wilt op de muren van je babykamer. 

Super handige kleuren app: richt je camera van je telefoon op een muur, kies een kleur en voilà, de kleur zal op je muur verschijnen.

Babykamer met een budget

Wil je een babykamer die aan alle looks voldoet maar heb je niet zo'n groot budget? Kijk of je oude meubeltjes kunt opknappen met een likje watergedragen verf of lak. Het zal je verbazen hoe een oud kastje omgetoverd kan worden in een super mooie commode!

Babykamer inspiratie voor 2018

Naast dé kleuren van 2018 heb ik nog veel meer trends gespot voor in de babykamer zoals colorblocking. In plaats van de hele muur één kleur te geven, verven we maar één deel van de muur en het liefst in geometrische vlakken. Gebruik bijvoorbeeld wit als basiskleur en knal met een vrolijk kleurtje. Colorblocking zorgt ervoor dat de babykamer er stoer uit komt te zien, zowel voor jongens als voor meisjes.  Kijk snel verder voor meer inspiratie voor de babykamer. 

 

TIPS INRICHTEN BABYKAMER  

Naast dat de babykamer er super leuk uit moet zien, is het ook belangrijk om te kijken naar wat praktisch, comfortabel én veilig is! Ik zal je een paar tips geven waar je op moet letten:

  • Zet het ledikantje op een plek waar jij het vanuit de deuropening goed kan zien. Zo zie je in één oogopslag of alles goed gaat. Plaats het ledikantje niet bij het raam of naast de verwarming, je kleine kan het dan te warm krijgen of juist in de tocht liggen.
  • Kijk praktisch naar de ruimte in de babykamer. Als je kindje op de commode ligt, heb je dan alle spullen die je nodig kunt hebben binnen handbereik - of moet je voor een schone romper bij de kast aan de andere kant van de kamer zijn? 

Dit is een sponsored artikel dat tot stand is gekomen in samenwerking met Flexa.

Vind de mooiste webshops voor de babykamer

Nog meer inspiratie op doen voor het inrichten en stylen van de babykamer? Via onze handige bedrijvengids vind je de leukste en mooiste webshops met te gekke én handige spulletjes.

Neem snel een kijkje in ons overzicht!

 

Isabelle Spapé

Door

21 november 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.