Stedentrip met kinderen - onbekende bestemmingen

Stedentrip met kinderen - onbekende bestemmingen

Contributor Karlien is dol op stedentrips met haar kids. Ze deelt drie bestemmingen die wat minder bekend zijn maar wel onwijs leuk!

Wij gaan heel graag met de kinderen op reis: verre reizen zijn zeer geliefd bij ons. Maar ook een kortere trip, dichterbij huis, maken wij graag. Voor een stedentrip met je kind(eren) deel ik graag drie bestemmingen die wat minder bekend zijn, enjoy! 

Duisburg

Duisburg is waarschijnlijk niet de eerste stad waar je aan denkt als je op een stedentrip met kind wilt gaan. Wij waren er een weekend tijdens de zomervakantie en hebben genoten van ons bezoek. De stad ligt dichtbij Nederland, dus je bent niet al te lang onderweg. In het centrum is het best rustig en de stoepen zijn erg breed, dus je kan ontspannen met je kind over straat lopen (is echt heel wat waard!). 

In en om Duisburg is er heel veel te doen met kinderen. Wij begonnen bij het Kindermuseum Explorado. Dat lijkt qua opzet op het Nemo in Amsterdam, maar is net iets minder wetenschappelijk. Ook de dierentuin van Duisburg viel enorm in de smaak. Deze is erg leuk opgezet, met onder andere een Chinese tuin en koalahuis! Rondom Duisburg zijn diverse parken en in Oberhausen (15 minuten rijden) kan je naar Sea Life en Legoland.

Lees verder over waarom je naar Duisburg met kids wilt gaan. 

Dublin

Ierland staat hoog op mijn lijstje (ik heb de tickets voor komende zomer al geboekt, mijn man weet nog van niets). Marta is moeder en zij woont in Dublin. Volgens haar is deze stad erg kindvriendelijk. Omdat Dublin niet zo groot is, kan je de stad goed te voet verkennen. Dat is ook Marta haar grootste tip: ontdek de stad! Er zijn heel veel kindvriendelijke parken. Er zijn een aantal leuke musea, waaronder Imaginosity, het Dublins kindermuseum. Daarnaast kan je vanuit de stad ook leuke uitstapjes maken naar de omgeving. Op die manier combineer je het bezoeken van de stad met het ontdekken van Ierland.

Lees verder over Dublin met kinderen

Palma de mallorca

Afgelopen december was ik met mijn peuter en mijn zus op het Spaanse eiland Mallorca en dat was te gek! Wij verbleven in de hoofdstad Palma de Mallorca en ik kan een stedentrip naar deze stad enorm aanraden. Mijn belangrijkste tip is om een bezoek aan deze stad buiten de zomervakantie te plannen. In de zomer is het heel erg druk op het eiland en ook goed heet.

Zelfs in december was de temperatuur nog aangenaam. Wel koelt het vanaf een uur of vijf af. De stad is typisch Spaans, met veel leven op straat tot laat in de avond. Overal zijn leuke restaurants en terrassen. Overdag huur je een fiets om de stad te ontdekken. Ook de rest van het eiland ontdek je vanuit Palma makkelijk. Met de auto, of met het openbaar vervoer.

Lees over wat je kan doen in Palma de Mallorca met kids.

Karlien de Bruijn

Door

05 januari 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.